Sødt rugbrød med mandler og tranebær

Sødt rugbrød med mandler og tranebær

60+ min
Fryseegnet
Mandler, tørrede tranebær, usødet ymerdrys og hvidtøl giver smag til dette "rugbrød" der er oplagt som mellemmåltid.
https://www.arla.dk/opskrifter/sodt-rugbrod-med-mandler-og-tranebar/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 55 min. ved 200°.

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt vand og øl. Lun blandingen til den er lillefingervarm og hæld den i en skål. Rør gæren ud heri og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør dejen sammen med en grydeske - dejen er fast. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time.
  • Fordel dejen i en smurt brødforme (ca. 3 liter) og glat overfladen med en fugtig ske. Lad brødet efterhæve tildækket i ca. 1 time. Pensl med vand og drys med rugmel. Rids brødet og bag det midt i ovnen.
Tip
  • Lad brødet køle af på en bagerist. Gem det til næste dag, så er det nemmest at skære.
Energiindhold for hele retten:

13032 kJ / 3115 kcal

Næringsindhold pr. 100g

786 kJ / 188 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 8,2 g
Protein: 10,4 % 4,8 g
Kulhydrat: 65,1 % 30,1 g
Fedt: 24,5 % 5,2 g

Ingredienser

25 g Smør
3 dl Vand
1 Hvidtøl (33 cl)
50 g Gær
3 spsk Muscovadosukker eller mørk farin
2 tsk Groft salt
100 g Hele, smuttede mandler
100 g Tørrede tranebær
200 g Usødet ymerdrys
500 g Groft rugmel (fintformalet)
Pensling
Vand
Pynt
Groft rugmel