Nyd det gode
Risalamande med kirsebærsauce
Bedømmelse  (159)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Tilberedningstid: 60+ min

Risalamande med kirsebærsauce

Der findes et utal af måder at lave risalamande på og hver familie har sine traditioner. Her kommer vores bud på en lækker risalamande; semisød og godt med flødeskum. Velbekomme!

Antal portioner

Risengrød

  • 3 dl vand
  • 180 g grødris (ca. 2 12 dl)
  • 1 liter mælk
  • 100 g smuttede mandler
  • 2 vaniljestænger - kornene herfra
  • 2 spsk sukker
  • 12 liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%

Kirsebærsauce

  • 1 dl saft fra kirsebærrene
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 2 glas søde syltede kirsebær (ca. 350 g)
  • 2 spsk sukker

Indkluderet i opskriften

Risengrød

Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt mælk og bring grøden i kog ved kraftig varme og under omrøring. Skru ned til svag varme, rør i gryden i ca. 1 min og læg låg. Kog i ca. 40 min - rør af og til. Stil grøden tildækket i køleskabet til den er kold - gerne til næste dag.

Tag en mandel fra og hak resten. Rør risengrød, vaniljekorn, sukker og de hakkede mandler sammen. Pisk fløden til et let skum og vend ca. 1/3 af flødeskummet sammen med risengrøden. Fortsæt herefter med forsigtigt af vende resten af flødeskummet i grøden sammen med den hele mandel - hold evt. noget tilbage, hvis du foretrækker din risalamande lidt fastere i konsistensen. Smag til. Stil risalamanden tildækket i køleskabet til servering.

Kirsebærsauce

Rør en jævning af saft og kartoffelmel. Kom bær, resten af saften og sukker i en gryde og bring det i kog. Tag gryden af varmen og kom jævningen i på én gang - under omrøring. Herefter må kirsebærsaucen ikke koge. Rør saucen godt igennem og smag den til.

Tips

Risalamanden kan smages til med mere sukker eller det kan undlades helt - alt efter hvor sød man kan lide sin risalamande. Risalamanden kan også tilsættes lidt rom eller sherry eller flere mandler.

Rist evt. de smuttede mandler - det intensiverer smagen.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 22739 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,4 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 41 %