Risalamande
Bedømmelse (153)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Tilberedningstid: 60+ min

Risalamande

Nogen foretrækker sin risalamande fast, andre lind, nogle sød, nogle uden sukker, nogle med rom eller mandelessens eller.... der findes et utal af måder at lave risalamande på og hver familie har sine traditioner. Her kommer vores bud på en lækker risalamande; semisød og godt med flødeskum. Velbekomme!

Antal portioner

Risengrød

  • 3 dl vand
  • 180 g grødris (ca. 2 12 dl)
  • 1 liter mælk
  • 100 g smuttede mandler
  • 2 vaniljestænger - kornene herfra
  • 2 spsk sukker
  • 12 liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%

Kirsebærsauce

  • 1 dl saft fra kirsebærrene
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 2 glas søde syltede kirsebær (ca. 350 g)
  • 2 spsk sukker

Indkluderet i opskriften

Risengrød

Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt mælk og bring grøden i kog ved kraftig varme og under omrøring. Skru ned til svag varme, rør i gryden i ca. 1 min og læg låg. Kog i ca. 40 min - rør af og til. Stil grøden tildækket i køleskabet til den er kold - gerne til næste dag.

Tag en mandel fra og hak resten. Rør risengrød, vaniljekorn, sukker og de hakkede mandler sammen. Pisk fløden til et let skum og vend ca. 1/3 af flødeskummet sammen med risengrøden. Fortsæt herefter med forsigtigt af vende resten af flødeskummet i grøden sammen med den hele mandel - hold evt. noget tilbage, hvis du foretrækker din risalamande lidt fastere i konsistensen. Smag til. Stil risalamanden tildækket i køleskabet til servering.

Kirsebærsauce

Rør en jævning af saft og kartoffelmel. Kom bær, resten af saften og sukker i en gryde og bring det i kog. Tag gryden af varmen og kom jævningen i på én gang - under omrøring. Herefter må kirsebærsaucen ikke koge. Rør saucen godt igennem og smag den til.

Tips

Risalamanden kan smages til med mere sukker eller det kan undlades helt - alt efter hvor sød man kan lide sin risalamande. Risalamanden kan også tilsættes lidt rom eller sherry eller flere mandler.

Rist evt. de smuttede mandler - det intensiverer smagen.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 22739 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,4 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 41 %
  • Alkohol: 0 %