Risalamande
Bedømmelse (27)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Tilberedningstid: 60+ min

Risalamande

Fra omkring 1900 blev risalamande med kirsebærsauce tradition i danske borgerhjem, og risengrøden forsvandt ud af julemiddagen i de kredse.

Antal portioner

Risengrød

  • 3 dl vand
  • 180 g grødris (ca. 2 12 dl)
  • 1 liter mælk
  • 100 g smuttede mandler
  • 2 vaniljestænger - kornene herfra
  • 4 spsk sukker
  • 14 liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%

Tilbehør 1 portion kirsebærsauce - se link

Indkluderet i opskriften

Risengrød

Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt mælk og kog grøden ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min. Læg låg på og kog i ca. ½ time - rør af og til. Stil grøden tildækket i køleskabet til den er kold - gerne til næste dag.

Tag en mandel fra og hak resten. Rør risengrød, vaniljekorn, sukker og de hakkede mandler sammen. Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i grøden sammen med den hele mandel. Stil risalamanden tildækket i køleskabet i mindst 2 timer. Smag til.

Tip

Skal risengrøden spises med kanelsukker og smør, så smag til med 1 tsk groft salt.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 14920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,1 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 40 %
  • Alkohol: 0 %