Risengrød med kanelsukker og smørklat

Risengrød med kanelsukker og smørklat

45 min Hovedret
Fryseegnet

Lækker og nem risengrød med kanelsukker og smørklat - helt klassisk - som de fleste bedst kan lide den. Risengrød hører julen til,... men risengrød kan også spises resten af året. Risengrød er billig og nem aftensmad - og kan mætte de fleste i en snæver vending. Her får du en opskrift på risengrød, så du kan være sikker på at være klar når der bud efter den.

Mere inspiration

Risengrød og risalamande - julens klassiskere.

Velbekomme!
Tips

Har du kogt for meget risengrød, kan du fryse den ned - så har du til en hurtig gang risalamande eller klatkager en anden dag. I stedet for sødmælk kan du anvende fx letmælk. Du kan servere kold hvidtøl, ribs- eller solbærsaft til risengrøden.

Brug en rest

Rester af risengrød kan bruges til klatkager - eller du kan bruge det i dej til brød og boller.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7808 kJ / 1866 kcal

Næringsindhold pr. 100g

493 kJ / 118 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 10,9 % 3,2 g
Kulhydrat: 52,2 % 15,1 g
Fedt: 36,9 % 4,9 g
Relateret video
Sådan laver du risengrød

Risengrød er en oplagt ret, især til de helt små hjælpere. Mindre børn kan opleve stor succes og stolthed ved at lave en ret, som hele familien kan spise, og risengrød er som skabt dertil. Britta og Felix viser hvordan, man koger den perfekte risengrød, og giver et lille tip til hvordan man kan se nissespor.

Ingredienser