Risengrød med kanelsukker og smørklat
45 min

Risengrød med kanelsukker og smørklat

Den helt klassiske risengrød, som mange allerbedst kan lide den. Til jul... og resten af året!
Bedømmelse (391 vurderinger)

Min bedømmelse:

Risengrød med kanelsukker og smørklat

Den helt klassiske risengrød, som mange allerbedst kan lide den. Til jul... og resten af året!

Antal portioner
  • 3 dl vand
  • 180 g grødris (ca. 2¼ dl)
  • 1 liter sødmælk
  • ¼ tsk groft salt

Kanelsukker

  • 4 spsk sukker
  • 2 tsk stødt kanel
  • 50 g smør

Fremgangsmåde:

Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt mælk og bring blandingen i kog. Kog grøden ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min. Læg låg på og kog i ca. 25 min. Rør ofte i grøden. Hvis grøden virker tynd så kog den i yderligere ca. 5 min. - uden låg. Tilsæt salt og smag til.

Kanelsukker

Bland sukker og kanel.

Ved serveringen

Kom risengrøden i en varm skål. Server grøden sammen med kanelsukker og smør.

Tips

I stedet for sødmælk kan du anvende fx letmælk. Du kan servere kold hvidtøl, ribs- eller solbærsaft til risengrøden.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 7770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,9 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 37 %
Print