Risengrød med kanelsukker og smørklat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(485 vurderinger)

45 min

Den helt klassiske risengrød, som mange allerbedst kan lide den. Til jul... og resten af året!

Ingredienser

Antal portioner
  • 3 dl vand
  • 180 g grødris (ca. 2¼ dl)
  • 1 liter sødmælk
  • ¼ tsk groft salt

Kanelsukker

  • 4 spsk sukker
  • 2 tsk stødt kanel
  • 50 g smør

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt mælk og bring blandingen i kog. Kog grøden ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min. Læg låg på og kog i ca. 25 min. Rør ofte i grøden. Hvis grøden virker tynd så kog den i yderligere ca. 5 min. - uden låg. Tilsæt salt og smag til.

Kanelsukker

Bland sukker og kanel.

Ved serveringen

Kom risengrøden i en varm skål. Server grøden sammen med kanelsukker og smør.

Tips

I stedet for sødmælk kan du anvende fx letmælk.
Du kan servere kold hvidtøl, ribs- eller solbærsaft til risengrøden.

Sådan laver du risengrød

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,9 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 37 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: