Risengrød med kanelsukker og smørklat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(687 vurderinger)

45 min

Risengrød - helt klassisk - som mange bedst kan lide den. Risengrød hører julen til... men risengrød kan også spises resten af året.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 dl vand
  • 180 g grødris (ca. 2¼ dl)
  • 1 liter sødmælk
  • ¼ tsk groft salt
  • 4 spsk sukker
  • 2 tsk stødt kanel
  • 50 g smør

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

  1. Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min.
  2. Tilsæt mælk og bring blandingen i kog. Kog grøden ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min.
  3. Læg låg på og kog i ca. 25 min. Rør ofte i grøden. Hvis grøden virker tynd så kog den i yderligere 5-10 min.
  4. Tilsæt salt og smag til.
  5. Bland sukker og kanel.
  6. Kom risengrøden i en varm skål. Server grøden med kanelsukker og smør.

Tips

I stedet for sødmælk kan du anvende fx letmælk.
Du kan servere kold hvidtøl, ribs- eller solbærsaft til risengrøden.

Sådan laver du risengrød

Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du laver en lækker og cremet risengrød – uden at det brænder på.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7770 kJ / 1850 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,9 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 37 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag