Risengrød med kanelsukker og smørklat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(537 vurderinger)

45 min

Den helt klassiske risengrød, som mange allerbedst kan lide den. Til jul... og resten af året!

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 dl vand
  • 180 g grødris (ca. 2¼ dl)
  • 1 liter sødmælk
  • ¼ tsk groft salt

Kanelsukker

  • 4 spsk sukker
  • 2 tsk stødt kanel
  • 50 g smør

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt mælk og bring blandingen i kog. Kog grøden ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min. Læg låg på og kog i ca. 25 min. Rør ofte i grøden. Hvis grøden virker tynd så kog den i yderligere ca. 5 min. - uden låg. Tilsæt salt og smag til.

Kanelsukker

Bland sukker og kanel.

Ved serveringen

Kom risengrøden i en varm skål. Server grøden sammen med kanelsukker og smør.

Tips

I stedet for sødmælk kan du anvende fx letmælk.
Du kan servere kold hvidtøl, ribs- eller solbærsaft til risengrøden.

Sådan laver du risengrød

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,9 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 37 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: