Grov risengrød med æblemos
Grov risengrød med æblemos er en frisk og fyldig variation af risengrød. De røde æbler til mosen giver en herlig syrlighed og smuk farve, som klæder den rustikke risengrød, der til sidst bliver toppet med ristede mandler. Grov risengrød med æblemos er et oplagt valg til ugens "grøddag" eller bare lige, når du har lyst til risengrød.
Ingredienser
Rød æblemos
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
---|---|
3 spsk
Sukker
|
|
6
Uskrællede æbler i mindre stykker, fx rød elstar eller ingrid marie
|
|
½ dl
Vand
|
Grov risengrød
3 dl
Vand
|
|
---|---|
125 g
Grødris (ca. 1½ dl)
|
|
50 g
Knækkede hvedekerner (ca. ¾ dl)
|
|
50 g
Knækkede rugkerner (ca. ¾ dl)
|
|
1 liter
Mælk
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
Ristede mandler
100 g
Mandler
|
---|
Sådan gør du
Rød æblemos
Grov risengrød
Ristede mandler
Ved serveringen
I stedet for de 2 slags knækkede kerner, kan du vælge at bruge én af dem. Eller du kan bruge 100 g 3-kornsblanding. Hvis du synes grøden er for tyk, kan du vende lidt ekstra mælk eller vand i.
En rest af både risengrød og æblemos kan du bruge i dejen til hjemmebagte boller. Æblemosen smager også dejligt på skyr, tykmælk eller ymer.
Æblemosen kan fryses.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9145 kJ / 2186 kcal
Næringsindhold pr. 100g
371 kJ / 89 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 13,3 % | 2,9 g |
Kulhydrat: | 62,2 % | 13,6 g |
Fedt: | 24,5 % | 2,5 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.