Grov risengrød med æblemos

Grov risengrød med æblemos

45 min Hovedret
Fryseegnet
Grov risengrød med æblemos er en frisk og fyldig variation af risengrød. De røde æbler til mosen giver en herlig syrlighed og smuk farve, som klæder den rustikke risengrød, der til sidst bliver toppet med ristede mandler. Grov risengrød med æblemos er et oplagt valg til ugens "grøddag" eller bare lige, når du har lyst til risengrød.
Mere inspiration

Har risengrød til overs? - prøv disse skønne grødboller.

Grødboller
60+ min
Grødboller
(27)
Velbekomme!
Frysetip

Æblemosen kan fryses.

Tip

I stedet for de 2 slags knækkede kerner, kan du vælge at bruge én af dem. Eller du kan bruge 100 g 3-kornsblanding. Hvis du synes grøden er for tyk, kan du vende lidt ekstra mælk eller vand i.

Brug en rest

En rest af både risengrød og æblemos kan du bruge i dejen til hjemmebagte boller. Æblemosen smager også dejligt på skyr, tykmælk eller ymer.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2240 kJ / 2240 kcal

Næringsindhold pr. 100g

380 kJ / 91 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 13,8 % 3,1 g
Kulhydrat: 62,2 % 13,9 g
Fedt: 24 % 2,5 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser