I stedet for de 2 slags knækkede kerner, kan du vælge at bruge én af dem. Eller du kan bruge 100 g 3-kornsblanding. Hvis du synes grøden er for tyk, kan du vende lidt ekstra mælk eller vand i.
En rest af både risengrød og æblemos kan du bruge i dejen til hjemmebagte boller. Æblemosen smager også dejligt på skyr, tykmælk eller ymer.
Æblemosen kan fryses.
9145 kJ / 2186 kcal
371 kJ / 89 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 13,3 % | 2,9 g |
Kulhydrat: | 62,2 % | 13,6 g |
Fedt: | 24,5 % | 2,5 g |
Har risengrød til overs? - prøv disse skønne grødboller.
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
---|---|
3 spsk
Sukker
|
|
6
Uskrællede æbler i mindre stykker, fx rød elstar eller ingrid marie
|
|
½ dl
Vand
|
3 dl
Vand
|
|
---|---|
125 g
Grødris (ca. 1½ dl)
|
|
50 g
Knækkede hvedekerner (ca. ¾ dl)
|
|
50 g
Knækkede rugkerner (ca. ¾ dl)
|
|
1 liter
Mælk
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
100 g
Mandler
|
---|