Grov risengrød med æblemos er en frisk og fyldig variation af risengrød. De røde æbler til mosen giver en herlig syrlighed og smuk farve, som klæder den rustikke risengrød, der til sidst bliver toppet med ristede mandler. Grov risengrød med æblemos er et oplagt valg til ugens "grøddag" eller bare lige, når du har lyst til risengrød.
Har risengrød til overs? - prøv disse skønne grødboller.
Æblemosen kan fryses.
I stedet for de 2 slags knækkede kerner, kan du vælge at bruge én af dem. Eller du kan bruge 100 g 3-kornsblanding. Hvis du synes grøden er for tyk, kan du vende lidt ekstra mælk eller vand i.
En rest af både risengrød og æblemos kan du bruge i dejen til hjemmebagte boller. Æblemosen smager også dejligt på skyr, tykmælk eller ymer.
9370 kJ / 2240 kcal
380 kJ / 91 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 13,8 % | 3,1 g |
Kulhydrat: | 62,2 % | 13,9 g |
Fedt: | 24 % | 2,5 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.