Har risengrød til overs? - prøv disse skønne grødboller.
Æblemosen kan fryses.
I stedet for de 2 slags knækkede kerner, kan du vælge at bruge én af dem. Eller du kan bruge 100 g 3-kornsblanding. Hvis du synes grøden er for tyk, kan du vende lidt ekstra mælk eller vand i.
En rest af både risengrød og æblemos kan du bruge i dejen til hjemmebagte boller. Æblemosen smager også dejligt på skyr, tykmælk eller ymer.
9392 kJ / 2245 kcal
381 kJ / 91 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,2 g |
Protein: | 13,9 % | 3,1 g |
Kulhydrat: | 56 % | 12,6 g |
Fedt: | 30,1 % | 3,1 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
1 |
---|---|
Sukker
|
3 spsk |
Uskrællede æbler i mindre stykker, fx rød elstar eller ingrid marie
|
6 |
Vand
|
½ dl |
Vand
|
3 dl |
---|---|
Grødris (ca. 1½ dl)
|
125 g |
Knækkede hvedekerner (ca. ¾ dl)
|
50 g |
Knækkede rugkerner (ca. ¾ dl)
|
50 g |
Letmælk
|
1 liter |
Groft salt
|
¾ tsk |
Mandler
|
100 g |
---|