Havregrød

Havregrød

15 min
Havregrød er en lækker morgenmad til både børn og voksne. Duften af havregrød i gryden giver mange af os søde minder om barndommen, hvor der nok blev diskuteret, hvor meget sukker, der måtte komme på. Her får du opskriften på en nem havregrød med vand og mælk og et par ideer til, hvad du kan variere toppingen med. Lækker havregrød fylder godt i maven og giver god energi at starte dagen med.

Sådan gør du

Havregrød
  • Kom havregryn, mælk, vand og salt i en tykbundet gryde.
  • Bring grøden i kog ved jævn varme og under omrøring.
  • Kog grøden ved svag varme, stadig under omrøring i ca. 5 min. - til grøden har en passende konsistens.
  • Fordel grøden i 4 skåle, pynt med æbler, mandler og tranebær og server.

Du kan koge havregrød på vand, på mælk - eller som her på en blanding. Du kan toppe op med frugt og nødder - eller give havregrøden et sødt hilsen med hakket chokolade eller kanelsukker.

Energiindhold for hele retten:

1316 kJ / 315 kcal

Næringsindhold pr. 100g

279 kJ / 67 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 20,8 % 3,4 g
Kulhydrat: 64,2 % 10,6 g
Fedt: 15 % 1,1 g
Mere inspiration

Brug en rest havregrød til fx klatkager

Klatkager
45 min
Klatkager
(145)

Ingredienser

Havregrød
2 dl Grovvalsede havregryn
2 dl Mælk
2 dl Vand
¼ tsk Groft salt
Pynt
Røde æbler i små tern
Grofthakkede mandler
Tørrede tranebær