Havregrød
15 min
•
Havregrød er en lækker morgenmad til både børn og voksne. Duften af havregrød i gryden giver mange af os søde minder om barndommen, hvor der nok blev diskuteret, hvor meget sukker, der måtte komme på. Her får du opskriften på en nem havregrød med vand og mælk og et par ideer til, hvad du kan variere toppingen med. Lækker havregrød fylder godt i maven og giver god energi at starte dagen med.
Ingredienser
Havregrød
2 dl
Grovvalsede havregryn
|
|
---|---|
2 dl
Mælk
|
|
2 dl
Vand
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Pynt
Røde æbler i små tern
|
|
---|---|
Grofthakkede mandler
|
|
Tørrede tranebær
|
Sådan gør du
Havregrød
Du kan koge havregrød på vand, på mælk - eller som her på en blanding. Du kan toppe op med frugt og nødder - eller give havregrøden et sødt hilsen med hakket chokolade eller kanelsukker.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
1316 kJ / 315 kcal
Næringsindhold pr. 100g
279 kJ / 67 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 20,8 % | 3,4 g |
Kulhydrat: | 64,2 % | 10,6 g |
Fedt: | 15 % | 1,1 g |