Kontakt os!

Hvis du er i tvivl, får en idé, har problemer med et produkt eller bare gerne vil sige din mening.

Artikler om mælk

Vi har samlet en række artikler til dig, der gerne vil være klogere på hvad mælk egentlig er, hvordan vi laver det, og hvad det indeholder. Hvis du sidder tilbage med spørgsmål, så skriv til os, enten i bunden af artiklen eller i kontaktformularen herover.

Er mælk bæredygtigt?

Bliv klogere på CO2-udledning, plastik, madspild og mælkens rolle i en bæredygtig kost.

Seneste artikler

CO2 neutrale mejerier

Fra uge 47 2020 er Arlas tre store friskmælksmejerier i Slagelse, Hobro og Christiansfeld CO2 neutrale. Mejerierne dækker energiforbruget ved køb af grønne certifikater fra vedvarende energikilder og den øvrige CO2 udledning bliver kompenseret ved at investere i skov og plantning af træer. På den måde bliver mejerierne CO2 neutrale. Læs hvordan det foregår her.

Kan mælk være CO2 neutral?

Produktionen af mælk udleder CO2. Faktisk en del. Men kan mælk være CO2 neutral? Ja, det kan mælk faktisk godt, når vi reducerer CO2 udledningen, så meget vi kan – og derefter kompenserer for den resterende CO2 udledning fra ko til bord ved at plante træer og bevare regnskov. Læs her hvordan.

Påvirker køerne klimaet?

Landbruget står for op til 25% af den samlede udledning af drivhusgasser i Danmark. Det skyldes først og fremmest, at dyr som fx køer udleder en stor mængde af drivhusgassen metan, når de fordøjer deres foder. Læs her, hvordan vi arbejder med at blive CO2 neutrale hos Arla.

Hvordan beregner man CO2-udledning på mælk?