Flødens dag er hver dag

Fløde indgår i den danske madkultur som et produkt, der kan sættes i forbindelse med både nydelse og luksus. Både som smagsfremhævende ingrediens i madlavningen, i en dejlig mormordressing eller som flødeskum på konditorkagen eller den hjemmelavede dessert.

Vi har laktosefri fløde, piskefløde, madlavningsfløde og økologisk fløde. Fælles for det hele er, at det produceret af vores dygtige danske landmænd.

Ta' med Karolines Køkken®

Fløderuten

I selskab med Emma Martiny og Mattias Hundebøll besøger vi tre flødeelskere. Vi lærer, hvordan vi kan lave lækker og velsmagende mad ved kun at bruge en lille sjat fløde, da fløde nemlig er naturens bouillonterning. Har du mod på at kaste dig ud på fløderuten, så se med her.  

 

Flødefrisk i Odense
Flødefrisk i Odense
Lidt fræk fløde i Virum
Lidt fræk fløde i Virum
En sjat fløde i Grenaa
En sjat fløde i Grenaa

Vidste du at?

  • At piskefløde er fra naturens side cremet, blød og også ret sød?
  • At fløde tager smag af det koen spiser?
  • At jo koldere fløden er, jo lettere er den at piske?
  • At fedtprocenten skal være over 30%, for at fløden kan piskes til skum?
  • At du kan fryse fløde ned?
  • At man kan få laktosefri fløde?
  • At det er hurtigere at piske økologisk fløde end konventionel?
Arlas

Flødeprodukter