Pandekager

Pandekager

30 min
Uhmm... hvem elsker ikke lækre pandekager? Nemme pandekager der smager og giver lyst til at bage flere. Denne pandekagedej indeholder smeltet smør, så du behøver ikke at fylde på mellem bagningerne. Server de hjemmelavede pandekager med dit yndlingssyltetøj, friske bær, is eller flødeskum. Eller måske har du lyst til blot at servere sukker og citronsaft til dine pandekager?

Sådan gør du

  • Kom mel, vaniljesukker, kardemomme, salt og citronskal i en skål og tilsæt halvdelen af mælken.
  • Pisk dejen glat og fri for klumper - og tilsæt resten af mælken. Smelt smørret i en pande og kom det i blandingen.
  • Tilsæt æg og pisk dejen godt igennem. Bag pandekagerne til er de gyldne.
  • Der bliver 8-12 stk. pandekager alt efter størrelse og tykkelse.

Du kan undlade vaniljesukker, kardemomme og citronskal. Er der klumper i pandekagedejen så brug en stavblender til at blende dejen klat. Server pandekagerne med dit yndlingssyltetøj, friske bær, is eller citronsaft og sukker.

Lav dejen dagen før og lad den hvile i køleskabet natten over.

Læg bagepapir mellem pandekagerne, når du fryser dem ned. Så kan du nemt tage det ønskede antal op igen.

Energiindhold for hele retten:

5404 kJ / 1292 kcal

Næringsindhold pr. 100g

696 kJ / 166 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 14,6 % 6 g
Kulhydrat: 44 % 18 g
Fedt: 41,4 % 7,8 g
Mere inspiration

Pandekager til aftensmad? Røde linserpanderkager - nemme og virkelig lækre.

Linsepandekager
40 min
Linsepandekager
(31)
Relateret video
Hvordan laver man pandekager

Er du vild med pandekager, men i tvivl om, hvordan man laver dem? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole tryller pandekager frem.

Ingredienser

150 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
1 spsk Vaniljesukker
1½ tsk Stødt kardemomme
½ tsk Groft salt
1 Citronskal (usprøjtet) - skal herfra
4 dl Mælk
50 g Smør
3 Æg