Spinatpandekager med kylling

Spinatpandekager med kylling

30 min
Spinatpandekager med fyld af kylling, ost, lækker salat og dressing. Ikke nok med at pandekagerne er grønne af spinat - pandekagerne indeholder også masser af andre skønne grøntsager og er en fornøjelse for både mave og øjne. Grønne madpandekager med spinat går sin sejrsgang og denne opskrift på spinatpandekager med kylling kan hurtigt blive en favorit på aftenbordet.

Sådan gør du

Spinatpandekager
  • Blend mælk, mel, spinat, æg og salt i ca. 1 min.
  • Lad lidt af smørret blive gyldent i en pande. Fordel ¾ dl dej i panden og bag pandekagen ved jævn varme, ca. 1½ min. på hver side.
  • Læg pandekagen i et ovnfast fad og dæk med alufolie. Stil fadet midt i ovnen og gentag med resten af pandekagerne.
Dressing
  • Rør yoghurt og chilisauce sammen i en skål og stil dressingen tildækket i køleskabet. Smag til.
Bolsjebedesalat
  • Bland bolsjebeder, tomater, spinat, rødløg, chili og koriander sammen i en skål.
Smørstegt kylling
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kyllingekødet ved kraftig varme i ca. 4 min. på hver side.
  • Tag kødet af varmen og flå det i mindre stykker med to gafler.
Servering af spinatpandekager
  • Fordel kyllingekød og ost på den ene halvdel af de lune spinatpandekager - lad osten smelte let.
  • Læg bolsjebedesalaten herpå.
  • Fold spinatpandekagerne let sammen, drys med peber og server med dressing til.
Hold spinatpandekagerne varme
  • Ca. 75° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Prøv denne lækre opskrift på hjemmelavede madpandekager....

Madpandekager
30 min
Madpandekager
(3)
Velbekomme!
Variation

Du kan smage dressingen til med kvark i stedet for chilisauce og tilføje stegt bacon til fyldet. Udskift evt. koriander med persille. Du kan bruge cremefraiche, skyr eller ymer, hvis du ikke har kvark.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11568 kJ / 2765 kcal

Næringsindhold pr. 100g

582 kJ / 139 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 31 % 10,6 g
Kulhydrat: 36,4 % 12,5 g
Fedt: 32,6 % 5,1 g
Relateret video
Spinatpandekager med kylling

Spinatpandekager med fyld af kylling, ost, lækker salat og dressing. Ikke nok med at pandekagerne er grønne af spinat - pandekagerne indeholder også masser af andre skønne grøntsager og er en fornøjelse for både mave og øjne. Grønne madpandekager med spinat går sin sejrsgang og denne opskrift på spinatpandekager med kylling kan hurtigt blive en favorit på aftenbordet.

Ingredienser

Spinatpandekager
Mælk
3 dl
Hvedemel (ca. 2½ dl)
150 g
Babyspinatblade
75 g
Æg
3
Groft salt
½ tsk
Smør - til stegning
10 g
Bolsjebedesalat
Skrællede gule beder og/eller bolsjebeder i fine stave
3
Halverede røde og gule cherrytomater
200 g
Babyspinatblade
25 g
Rødløg i tynde skiver (ca. 100 g)
1
Rød chilipeber i ringe
1
Frisk koriander
½ dl
Smørstegt kylling
Smør
10 g
Kyllingefilet
500 g
Groft salt
½ tsk
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
100 g
Friskkværnet peber