Spinatpandekager

Spinatpandekager

30 min
De utrolig smukke knaldgrønne spinatpandekager lavet med frisk spinat er en fryd for både øjne og mave. Vi serverer spinatpandekagerne med kål, spinat, kylling og en nem dressing af skyr og sød chilisauce. Men... de smager godt med det meste, så du kan fylde dine spinatpandekager med lige præcis dét, du kan lide - eller hvad du har af rester i køleskabet.
https://www.arla.dk/opskrifter/spinatpandekager-med-kylling/

Sådan gør du

Spinatpandekager
  • Blend mælk, mel, spinat, æg og salt i ca. 1 min.
  • Lad lidt af smørret blive gyldent i en pande.
  • Fordel ¾ dl dej i panden og bag pandekagen ved jævn varme ca. 1½ min. Gentag med resten af pandekagedejen.
  • Hold evt. pandekagerne varme i oven ved 75° - traditionel ovn.
Dressing
  • Rør yoghurt og chilisauce sammen og smag til.
  • Server spinatpandekagerne med stegt kylling, spidskål, spinat, evt. frisk koriander og dressing.

Spinatpandekagerne smager godt med alle slags salat og grøntsager, så det er en fin "tøm køleskabet" ret.

Energiindhold for hele retten:

7055 kJ / 1686 kcal

Næringsindhold pr. 100g

433 kJ / 104 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 34,3 % 8,7 g
Kulhydrat: 40,5 % 10,3 g
Fedt: 25,2 % 3 g
Relateret video
Spinatpandekager med kylling

De lækreste spinatpandekager med kål, kylling og dressing.

Ingredienser

Spinatpandekager - 8 stk
3 dl Mælk
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
75 g Babyspinatblade
3 Æg
½ tsk Groft salt
10 g Smør - til stegning
Dressing
2½ dl Skyr naturel, fraiche eller græsk yoghurt
3 spsk Sød chilisauce
Tilbehør
300 g Stegt kyllingekød
300 g Fintsnittet lilla spidskål
25 g Babyspinatblade
Evt. korianderblade