Marry me chicken

Marry me chicken

45 min
Internettet gik amok over Marry me chicken, og det forstår vi godt, for den er så lækker. Marry me chicken er stegt kylling i en intens og cremet flødesovs, der er fuld af smag. Og så er der noget med, at hvis du forbereder denne skønne ret til en du holder af, så ender I med at blive gift. Der er spinat i denne opskrift, men vil du gerne have den endnu grønnere, kan du komme friske grøntsager ovenpå - fx fintsnittet forårsløg, rød peber eller bønnespirer. Du kan også servere en salat ved siden af. Du får brug for lidt tilbehør til at samle sovsen op med, fx kogte kartofler eller pasta.
https://www.arla.dk/opskrifter/marry-me-chicken/

Sådan gør du

  • Krydr kyllingebrystfileterne med salt og peber. Vend dem i mel og brun dem på begge sider i olie - og tag dem op.
  • Kom smør, løg og hvidløg i gryden og steg løgene gyldne i ca. 3 min.
  • Tilsæt soltørrede tomater, tomatpuré og chiliflager og steg i yderligere ca. 2 min.
  • Tilsæt bouillon, fløde og salt. Læg kyllingen tilbage i gryden og lad retten simre i ca. 10 min.
  • Tilsæt spinat – vend det rundt i den varme sauce, så det falder sammen.
  • Drys med basillikum og server med fx kartofler og salat.

Mange tilsætter også revet ost, fx parmigiano reggiano til sovsen, det bliver den ikke ringere af.

Du kan bruge den fløde du helst vil. Den bliver rigtig lækker med piskefløde, men er også god med madlavningsfløde.

Energiindhold for hele retten:

6288 kJ / 1503 kcal

Næringsindhold pr. 100g

395 kJ / 95 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 45,5 % 10,6 g
Kulhydrat: 22,8 % 5,3 g
Fedt: 31,7 % 3,4 g
Mere inspiration

Her er en anden meget populær opskrift på kylling i pikant sauce.

Relateret video

Marry me chicken er stegt kylling i en intens og cremet flødesovs, der er fuld af smag.

Ingredienser

4 Kyllingebrystfileter
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
¾ dl Hvedemel
1 spsk Olie
15 g Smør
2 Finthakkede løg
2 Knuste fed hvidløg
75 g Grofthakkede soltørrede tomater i olie
1½ spsk Tomatpuré
1 tsk Tørrede chiliflager
2 dl Hønsebouillon
2 dl Piskefløde eller madlavningsfløde
1 tsk Groft salt
200 g Babyspinatblade
½ bundt Grofthakket frisk basilikum