Marry me chicken
Ny

Marry me chicken

45 min
Internettet gik amok over Marry me chicken, og det forstår vi godt, for den er så lækker. Marry me chicken er stegt kylling i en intens og cremet flødesovs, der er fuld af smag. Og så er der forresten noget med, at hvis du forbereder denne skønne ret, til en du holder af, så ender I med at blive gift. Der er spinat i denne opskrift, og hvis du gerne vil have den endnu grønnere kan du komme nogle friske grøntsager ovenpå - fx fintsnittet forårsløg, rød peber eller bønnespirer. Du kan også servere en salat ved siden af. Du får brug for lidt tilbehør til at samle sovsen op med, og det kan fx være kogte kartofler eller pasta.
https://www.arla.dk/opskrifter/marry-me-chicken/

Sådan gør du

  • Krydr kyllingebrystfileterne med salt og peber.
  • Vend dem i mel og steg dem gyldne i olie - og tag dem op.
  • Kom smør, løg og hvidløg i gryden og steg løgene gyldne i 3 min.
  • Tilsæt soltørret tomat, tomatpure og chiliflager og steg i yderligere 2 min.
  • Kom bouillon, fløde og salt i. læg kyllingen tilbage i gryden og kog i 10 min.
  • Tilsæt spinat – stop det lidt ned i den varme sovs, så det falder sammen.
  • Drys med basillikum. Server med fx kartofler og en grøn salat.

Mange tilsætter også revet ost, fx parmigiano reggiano til sovsen, det bliver den ikke ringere af.

Du kan bruge den fløde du helst vil. Den bliver rigtig lækker med piskefløde, og også god med madlavningsfløde.

Energiindhold for hele retten:

10194 kJ / 2436 kcal

Næringsindhold pr. 100g

641 kJ / 153 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 28,5 % 10,8 g
Kulhydrat: 36,8 % 13,9 g
Fedt: 34,7 % 6 g
Mere inspiration

Her er en anden meget populær opskrift på kylling i pikant sauce.

Ingredienser

4 Kyllingebrystfileter
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
¾ dl Hvedemel
1 spsk Olie
15 g Smør
2 Finthakkede løg
2 Knuste fed hvidløg
75 g Grofthakkede soltørrede tomater i olie
1½ spsk Tomatpuré
1 tsk Tørrede chiliflager
2 dl Hønsebouillon
2 dl Piskefløde eller madlavningsfløde
1 tsk Groft salt
200 g Babyspinatblade
½ bundt Grofthakket frisk basilikum