Panang karry

Panang karry

30 min
Panang karry er en skøn, klassisk thailandsk ret. Her en panang karry med kylling, men retten kan fx også laves vegetarisk. Panang karrypasta er den vigtige ingrediens i retten. Der findes mange forskellige karrypastaer. Panang karrypasta har farven tilfælles med rød karrypasta, men er mere sød og tør og indeholder, blandt meget andet, peanuts. Panang karry er hurtig og nem hjemmelavet aftensmad. De lidt større børn kan sagtens lave retten, enten sammen med en voksen eller hvis de har en maddag.
https://www.arla.dk/opskrifter/panang-karry/

Sådan gør du

Panang karry
  • Lad olien blive varm i en sauterpande.
  • Brun kyllingekødet i ca. 2 min. og tag det op.
  • Svits karrypasta, hvidløg, ingefær og løg i ca. 2 min.
  • Tilsæt kokosmælk, kaffir limeblade, fiskesauce, sukker og vand.
  • Bring saucen i kog og tilsæt broccoli, peberfrugter og det brunede kyllingkød.
  • Kog retten under låg i ca. 3 min. Tag limebladene op.
  • Vend, lige inden serveringen, basilikumblade i (gem lidt til pynt) og smag til.
  • Server med nykogte ris og limefrugt.

Mangler du inspiration til hvad du kan bruge dine broccolistængler og overskydende buketter til, så prøv disse lækre grøntsagsbrød

Panang karrypasta kan være lidt svær at få fat i, så du kan i stedet bruge rød karrypasta. Der er stor forskel på styrken i de forskellige karrypastaer, så gå lidt forsigtigt til værks, og tilsæt evt. mere når du har smagt til. Rund evt. retten af med lidt ekstra sukker.

Energiindhold for hele retten:

10802 kJ / 2582 kcal

Næringsindhold pr. 100g

409 kJ / 98 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 19,9 % 4,8 g
Kulhydrat: 47,8 % 11,5 g
Fedt: 32,3 % 3,6 g
Relateret video
Sådan koger du ris

Ingredienser

Panang karry
2 tsk Rapsolie
300 g Rensede kyllingeinderfileter
3 spsk Panang karrypasta
2 Store hakkede fed hvidløg
1 spsk Fintrevet frisk ingefær
1 Rødløg i halve skiver (ca. 75 g)
1 dåse Kokosmælk (ca. 400 g)
8 Tørrede kaffir limeblade
3 spsk Fiskesauce
1 tsk Sukker
1½ dl Vand
250 g Broccoli i buketter
1 Rød peberfrugt i lange strimler (ca. 150 g)
1 Orange peberfrugt i lange strimler (ca. 150 g)
2 dl Blade af thai-basilikum eller almindelig basilikum
Tilbehør
320 g Jasminris - koges
1 Limefrugt i både