Du kan også lave Pad thai med kylling. Steg kyllingefilet i strimler et par minutter, før du steger forårsløgene. Du kan også kombinere, så der er både rejer og kylling i Pad thaien.
9665 kJ / 2310 kcal
577 kJ / 138 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 22,4 % | 7,6 g |
Kulhydrat: | 50,7 % | 17,2 g |
Fedt: | 26,9 % | 4,2 g |
Pad thai er thailandsk streetfood og virkelig lækkert. Den indeholder typisk risnudler, bønnespirer og pisket æg. Pad thai er nemt at lave selv og kan varieres på mange måder. Denne Pad thai indeholder rejer, men du kan også lave den med kylling eller en kombination af rejer og kylling. Pad thaien får sin dejligt krydrede smag fra en sauce af bl.a. fiskesauce, limesaft og hvidløg, plus lidt ekstra spark fra chili.
1 dl
Fiskesauce
|
|
---|---|
2 spsk
Risvinseddike
|
|
1 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
1 spsk
Flydende honning
|
|
2
Store finthakkede fed hvidløg
|
250 g
Tørrede risnudler - pad thai nudler
|
---|
1 spsk
Rapsolie
|
|
---|---|
2 bundter
Forårsløg i 2 cm skrå stykker (ca. 200 g)
|
|
250 g
Kogte tigerrejer med halevifte
|
|
2
Sammenpiskede æg
|
|
250 g
Fintsnittet spidskål
|
|
150 g
Bønnespirer
|
|
2
Røde chilipebre i tynde ringe
|
75 g
Grofthakkede peanuts
|
|
---|---|
1 bundt
Frisk koriander
|
|
2
Limefrugter i både
|