Har du lyst til mere asiatisk inspireret mad.
Du kan også lave Pad thai med kylling. Steg kyllingefilet i strimler et par minutter, før du steger forårsløgene. Du kan også kombinere, så der er både rejer og kylling i Pad thaien.
9651 kJ / 2307 kcal
577 kJ / 138 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 22,5 % | 7,6 g |
Kulhydrat: | 50,6 % | 17,2 g |
Fedt: | 26,9 % | 4,2 g |
Pad thai er thailandsk streetfood og virkelig lækkert. Den indeholder typisk risnudler, bønnespirer og pisket æg. Pad thai er nemt at lave selv og kan varieres på mange måder. Denne Pad thai indeholder rejer, men du kan også lave den med kylling eller en kombination af rejer og kylling. Pad thaien får sin dejligt krydrede smag fra en sauce af bl.a. fiskesauce, limesaft og hvidløg, plus lidt ekstra spark fra chili.
Thai fiskesauce
|
1 dl |
---|---|
Risvinseddike
|
2 spsk |
Friskpresset limesaft
|
1 spsk |
Flydende honning
|
1 spsk |
Store finthakkede fed hvidløg
|
2 |
Risnudler - pad thai nudler
|
250 g |
---|
Rapsolie
|
1 spsk |
---|---|
Forårsløg i 2 cm skrå stykker (ca. 200 g)
|
2 bundter |
Kogte tigerrejer med halevifte
|
250 g |
Sammenpiskede æg
|
2 |
Fintsnittet spidskål
|
250 g |
Bønnespirer
|
150 g |
Røde chilipebre i tynde ringe
|
2 |
Grofthakkede peanuts
|
75 g |
---|---|
Frisk koriander
|
1 bundt |
Limefrugter i både
|
2 |