Pad thai

Pad thai

20 min
Pad thai er thailandsk streetfood og virkelig lækkert. Den indeholder typisk risnudler, bønnespirer og pisket æg. Pad thai er nemt at lave selv og kan varieres på mange måder. Denne Pad thai indeholder rejer, men du kan også lave den med kylling eller en kombination af rejer og kylling. Pad thaien får sin dejligt krydrede smag fra en sauce af bl.a. fiskesauce, limesaft og hvidløg, plus lidt ekstra spark fra chili.

Sådan gør du

Pad thai sauce
  • Bland alle ingredienserne til pad thai saucen.
Nudler
  • Tilbered nudlerne efter anvisning på emballagen og lad dem dryppe af i en sigte.
  • Skyl nudlerne i koldt vand og lad dem dryppe godt af i en sigte - du kan evt. lade nudlerne ligge i godt med koldt vand til lige før du skal bruge dem, så er der ikke så stor risiko for at de klistrer sammen.
Wok
  • Lad olien blive varm i en wok eller sauterpande.
  • Steg forårsløgene under omrøring i ca. ½ min.
  • Tilsæt rejer og steg i ca. 1 min.
  • Skub løg og rejer til side, hæld æggene i wokken og lad dem stivne under omrøring.
  • Kom spidskål, de afdryppede nudler, bønnespirer, chilipeber og pad thai sauce i wokken. Rør godt rundt og varm retten igennem.
  • Top op med peanuts, korianderblade og limebåde og server med det samme.

Du kan også lave Pad thai med kylling. Steg kyllingefilet i strimler et par minutter, før du steger forårsløgene. Du kan også kombinere, så der er både rejer og kylling i Pad thaien.

Energiindhold for hele retten:

9665 kJ / 2310 kcal

Næringsindhold pr. 100g

577 kJ / 138 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 22,4 % 7,6 g
Kulhydrat: 50,7 % 17,2 g
Fedt: 26,9 % 4,2 g
Mere inspiration

Har du lyst til mere asiatisk inspireret mad.

Relateret video
Pad thai

Pad thai er thailandsk streetfood og virkelig lækkert. Den indeholder typisk risnudler, bønnespirer og pisket æg. Pad thai er nemt at lave selv og kan varieres på mange måder. Denne Pad thai indeholder rejer, men du kan også lave den med kylling eller en kombination af rejer og kylling. Pad thaien får sin dejligt krydrede smag fra en sauce af bl.a. fiskesauce, limesaft og hvidløg, plus lidt ekstra spark fra chili.

Ingredienser

Pad thai sauce
1 dl Fiskesauce
2 spsk Risvinseddike
1 spsk Friskpresset limesaft
1 spsk Flydende honning
2 Store finthakkede fed hvidløg
250 g Tørrede risnudler - pad thai nudler
Wok
1 spsk Rapsolie
2 bundter Forårsløg i 2 cm skrå stykker (ca. 200 g)
250 g Kogte tigerrejer med halevifte
2 Sammenpiskede æg
250 g Fintsnittet spidskål
150 g Bønnespirer
2 Røde chilipebre i tynde ringe
Toppings
75 g Grofthakkede peanuts
1 bundt Frisk koriander
2 Limefrugter i både