Wok med nudler
45 min

Wok med nudler

Lynstegte grøntsager med nudler og soya smager dejligt. Retten kan også laves med andre grøntsager, fx gulerødder eller peberfrugt.
Bedømmelse (23 vurderinger)

Min bedømmelse:

Wok med nudler

Lynstegte grøntsager med nudler og soya smager dejligt. Retten kan også laves med andre grøntsager, fx gulerødder eller peberfrugt.

Antal portioner
  • 250 g tørrede ægnudler
  • 2 liter vand
  • 2 tsk groft salt
  • 1 liter kogende vand
  • 400 g rensede haricots verts
  • 25 g smør
  • 500 g skinke- eller wokstrimler
  • 6 små knuste fed hvidløg
  • 2 finthakkede rødløg
  • 4 spsk japansk sojasauce
  • 2 dl friske basilikumblade revet i grove stykker
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske basilikumblade

Tilbehør

  • 240 g groft brød
  • japansk sojasauce

Fremgangsmåde:

Kom nudlerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Efter ca. 1 min. under omrøring, er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde. Lad dem dryppe af i en sigte.

Hæld det kogende vand over bønnerne og lad dem stå i ca. 1 min. Hæld vandet fra.

Smelt imens fedtstoffet i en wok eller stor gryde ved kraftig varme, men uden at brune. Svits wokstrimlerne i ca. 2 min. Tag kødet op og svits bønner og hvidløg i ca. 1 min. Tilsæt de friskkogte nudler, rødløg og sojasauce og svits 2 min. mere. Vend kød, basilikumblade og peber i. Smag til og spis med det samme.

Tip

I stedet for friske haricots verts kan du bruge frosne.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,8 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 19 %
Print