Wok med stegte nudler og torsk

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

30 min

En dejlig børnevenlig fiskeret - uden ben. Serveret sammen med nudler og karrysauce, så er alle vist glade.

Ingredienser

Antal portioner

  • 250 g tørrede fuldkornsnudler
  • 2 liter vand
  • 2 tsk groft salt

Karrysauce med æble

  • 2½ spsk rapsolie
  • 500 g renset torskefilet uden skind - i 6 stykker
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • 2 porrer i tynde ringe (ca. 200 g)
  • 3 rødløg i meget tynde både (ca. 200 g)
  • 2 små fed hvidløg i skiver
  • ¾ tsk groft salt
  • 50 g grofthakkede cashewnødder

Pynt

  • fintstrimlet porretop

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom nudlerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Efter 3-4 min. under omrøring, er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde. Lad nudlerne dryppe godt af i en sigte.

Karrysauce med æble

Bring saucen i kog under omrøring i en lille tykbundet gryde. Tilsæt æblebåde - lige inden serveringen. Smag til.

Lad imens en wok blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Tilsæt 1 spsk af olien og steg torskestykkerne ca. 1 min. på hver side. Tag fiskestykkerne op og kom dem i et fad. Pluk fisken i grove flager og vend dem med citronskal, -saft og salt. Lad ½ spsk olie blive varm i wokken og steg porrer, løg og hvidløg i ca. 2 min. Drys med salt og tag også grøntsagerne op og hold dem varme.

Lad den sidste spsk olie blive varm i wokken. Steg de afdryppede nudler ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1 min. Kom "plukfisk" og grøntsager tilbage i wokken og vend forsigtigt rundt. Drys med cashewnødder og porretop og server wokken sammen med den varme karrysauce.

Sådan fileterer du torsk

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,5 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: