Wok med stegte nudler og torsk
30 min

Wok med stegte nudler og torsk

En dejlig børnevenlig fiskeret - uden ben. Serveret sammen med nudler og karrysauce, så er alle vist glade.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Wok med stegte nudler og torsk

En dejlig børnevenlig fiskeret - uden ben. Serveret sammen med nudler og karrysauce, så er alle vist glade.

Antal portioner
  • 250 g tørrede fuldkornsnudler
  • 2 liter vand
  • 2 tsk groft salt

Karrysauce med æble

  • 2½ spsk rapsolie
  • 500 g renset torskefilet uden skind - i 6 stykker
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • 2 porrer i tynde ringe (ca. 200 g)
  • 3 rødløg i meget tynde både (ca. 200 g)
  • 2 små fed hvidløg i skiver
  • ¾ tsk groft salt
  • 50 g grofthakkede cashewnødder

Pynt

  • fintstrimlet porretop

Fremgangsmåde:

Kom nudlerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Efter 3-4 min. under omrøring, er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde. Lad nudlerne dryppe godt af i en sigte.

Karrysauce med æble

Bring saucen i kog under omrøring i en lille tykbundet gryde. Tilsæt æblebåde - lige inden serveringen. Smag til.

Lad imens en wok blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Tilsæt 1 spsk af olien og steg torskestykkerne ca. 1 min. på hver side. Tag fiskestykkerne op og kom dem i et fad. Pluk fisken i grove flager og vend dem med citronskal, -saft og salt. Lad ½ spsk olie blive varm i wokken og steg porrer, løg og hvidløg i ca. 2 min. Drys med salt og tag også grøntsagerne op og hold dem varme.

Lad den sidste spsk olie blive varm i wokken. Steg de afdryppede nudler ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1 min. Kom "plukfisk" og grøntsager tilbage i wokken og vend forsigtigt rundt. Drys med cashewnødder og porretop og server wokken sammen med den varme karrysauce.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,5 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 30 %
Print