Vil du lave mad med mere grønt, er det en god idé at have et lager af gode smagsgivere (evt. med umami, den femte grundsmag), som giver det, grøntsagerne måske lige mangler, fx fiskesauce, sojasauce, hoisinsauce, sennep, soltørrede tomater, eddike, citron, ost, bacon, hvidløg, tomatpuré, worcestershiresauce, tørrede svampe og mange andre.
6939 kJ / 1658 kcal
424 kJ / 101 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,3 g |
Protein: | 18,1 % | 4,5 g |
Kulhydrat: | 43,3 % | 10,8 g |
Fedt: | 38,6 % | 4,4 g |
Prøv også denne tøm-køleskabet-ret
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
10 g
Smør
|
|
---|---|
3
Sammenpiskede æg
|
|
20 g
Smør
|
|
300 g
Hakkede løg, fx løg, rødløg eller skalotteløg (ca. g)
|
|
2 tsk
Tørrede krydderier, fx stærk karry, spidskommen eller garam masala
|
|
500 g
Blandede grøntsager i små stykker, fx gulerod, blomkål, porre, rødkål, champignoner og bladselleri
|
|
300 g
Kolde, kogte ris (af ca. 160 g rå ris)
|
|
100 g
Tørrede tranebær, rosiner, strimlede abrikoser, figner eller anden tørret frugt
|
|
2 spsk
Fiskesauce, sojasauce eller ponzu
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
50 g
Grofthakkede peanuts, salte mandler eller cashewnødder
|
Hakkede grøntsagstoppe eller krydderurter
|
---|