Tøm-køleskabet-stegte ris
Tryl en rest kogte ris og grøntsager, der måske trænger til at blive spist, om til en velsmagende og indbydende ny ret, nemlig tøm-køleskabet-stegte ris. Grøntsager og ris suppleres af bl.a. æg og nødder, så tøm-køleskabet-stegte ris bliver fyldig og får et sprødt knas. Tøm-køleskabet-stegte ris hjælper dig til at undgå madspild og med at lave nem og hurtig aftensmad.
Ingredienser
Stegte ris
10 g
Smør
|
|
---|---|
3
Sammenpiskede æg
|
|
20 g
Smør
|
|
300 g
Hakkede løg, fx løg, rødløg eller skalotteløg (ca. g)
|
|
2 tsk
Tørrede krydderier, fx stærk karry, spidskommen eller garam masala
|
|
500 g
Blandede grøntsager i små stykker, fx gulerod, blomkål, porre, rødkål, champignoner og bladselleri
|
|
300 g
Kogte ris (af ca. 1½ dl rå ris)
|
|
100 g
Tørrede tranebær, rosiner, strimlede abrikoser, figner eller anden tørret frugt
|
|
2 spsk
Fiskesauce, sojasauce eller ponzu
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
50 g
Grofthakkede peanuts, salte mandler eller cashewnødder
|
Pynt
Hakkede grøntsagstoppe eller krydderurter
|
---|
Sådan gør du
Stegte ris
Vil du lave mad med mere grønt, er det en god idé at have et lager af gode smagsgivere (evt. med umami, den femte grundsmag), som giver det, grøntsagerne måske lige mangler, fx fiskesauce, sojasauce, hoisinsauce, sennep, soltørrede tomater, eddike, citron, ost, bacon, hvidløg, tomatpuré, worcestershiresauce, tørrede svampe og mange andre.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6357 kJ / 1519 kcal
Næringsindhold pr. 100g
430 kJ / 103 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,4 g |
Protein: | 19 % | 4,8 g |
Kulhydrat: | 39,1 % | 9,9 g |
Fedt: | 41,9 % | 4,9 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.