Græsk farsbrød og agurkesalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(90 vurderinger)

60+ min

Rigtig retromad fra dengang det var eksotisk at spise græsk. Den smager stadig lige godt.

Ingredienser

Antal portioner
  • 250 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 250 hakket lammekød
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 225 g kogte ris (af ca. 1 dl rå ris)

Fyld

Agurkesalat med yoghurt

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør kød, æg, mælk og krydderier til en fars. Tilsæt de let afkølede, kogte ris.

Fyld

Smuldr osten i en skål og bland løg, persille og hvidløg i. Smør et ovnfast fad og læg fars og fyld lagvis heri, så det danner et lille brød – begynd og slut med et lag fars. Fordel smørklatter på farsbrødet og bag det midt i ovnen.

Agurkesalat med yoghurt

Rør forsigtigt yoghurten med hvidløg, salt og peber. Vend agurketern i. Stil salaten tildækket i køleskabet indtil serveringen. Smag til.

Bagetid

Ca. 1 time ved 200° - traditionel ovn.

Frysetip

Farsbrødet kan fryses ubagt. Stil det frosne farsbrød i en kold ovn. Indstil på 200° - traditionel ovn og bag i ca. 1 time og 20 min.

Tip


I stedet for lammekød kan du bruge oksekød.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,7 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 47 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: