Græsk farsbrød og agurkesalat

Græsk farsbrød og agurkesalat

60+ min
Fryseegnet
Rigtig retromad fra dengang det var eksotisk at spise græsk. Græsk farsbrød smager stadig lige godt. Server græsk farsbrød med agurkesalat - eller nærmere betegnet tzatziki.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 1 time ved 200° - traditionel ovn.

Fars
  • Rør kød, æg, mælk og krydderier til en fars. Tilsæt de let afkølede, kogte ris.
Fyld
  • Smuldr osten i en skål og bland løg, persille og hvidløg i.
  • Smør et ovnfast fad og læg fars og fyld lagvis heri, så det danner et lille brød – begynd og slut med et lag fars.
  • Fordel smørklatter på farsbrødet.
  • Bag farsbrødet midt i ovnen.
Agurkesalat med yoghurt
  • Rør forsigtigt yoghurten med hvidløg, salt og peber. Vend agurketern i. Stil salaten tildækket i køleskabet indtil serveringen. Smag til.

I stedet for lammekød kan du bruge oksekød.

Farsbrødet kan fryses ubagt. Stil det frosne farsbrød i en kold ovn. Indstil på 200° - traditionel ovn og bag i ca. 1 time og 20 min.

Energiindhold for hele retten:

11581 kJ / 2768 kcal

Næringsindhold pr. 100g

442 kJ / 106 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 19,3 % 5 g
Kulhydrat: 55,3 % 14,4 g
Fedt: 25,4 % 3 g
Mere inspiration

Græske frikadeller med masser af smag.

Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Fars
250 g Hakket grisekød (ca. 6% fedt)
250 Hakket lammekød
1 Æg
1 dl Mælk
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
225 g Kogte ris - af ca. 1 dl rå løse ris, parboiled
Fyld
100 g Salatost i tern
1 Hakket løg (ca. 50 g)
2 spsk Hakket frisk kruspersille
1 Lille knust fed hvidløg
25 g Smør
Agurkesalat med yoghurt
4 dl Yoghurt naturel
1 Lille knust fed hvidløg
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 Agurker i små tern (ca. 400 g)
Tilbehør
1 kg Kogte kartofler
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk