Græsk farsbrød og agurkesalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(112 vurderinger)

60+ min

Rigtig retromad fra dengang det var eksotisk at spise græsk. Den smager stadig lige godt.

Ingredienser

Antal portioner

  • 250 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 250 hakket lammekød
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 225 g kogte ris (af ca. 1 dl rå ris)

Fyld

Agurkesalat med yoghurt

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør kød, æg, mælk og krydderier til en fars. Tilsæt de let afkølede, kogte ris.

Fyld

Smuldr osten i en skål og bland løg, persille og hvidløg i. Smør et ovnfast fad og læg fars og fyld lagvis heri, så det danner et lille brød – begynd og slut med et lag fars. Fordel smørklatter på farsbrødet og bag det midt i ovnen.

Agurkesalat med yoghurt

Rør forsigtigt yoghurten med hvidløg, salt og peber. Vend agurketern i. Stil salaten tildækket i køleskabet indtil serveringen. Smag til.

Bagetid

Ca. 1 time ved 200° - traditionel ovn.

Frysetip

Farsbrødet kan fryses ubagt. Stil det frosne farsbrød i en kold ovn. Indstil på 200° - traditionel ovn og bag i ca. 1 time og 20 min.

Tip


I stedet for lammekød kan du bruge oksekød.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 14120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,7 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 47 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: