Du kan vælge kun at bruge enten frisk oregano eller frisk mynte. Du kan godt bruge 4 spsk hakket oregano, men brug kun 2-3 spsk mynte, da den kan komme til at dominere, hvis den er kraftig i smagen. Du kan bruge tørrede krydderier. Beregn ca. 2 tsk tørret oregano og 2 tsk tørret mynte. I stedet for rasp, kan du bruge finvalsede havregryn.
Tzatziki og Små bagte kartofler passer rigtig godt til de græske frikadeller.
4550 kJ / 1087 kcal
726 kJ / 173 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,5 g |
Protein: | 35,2 % | 15 g |
Kulhydrat: | 8,9 % | 3,8 g |
Fedt: | 55,9 % | 10,9 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
3 spsk
Rasp
|
|
---|---|
1 dl
Mælk
|
|
300 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1
Æg
|
|
2
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
2 spsk
Hakkede oreganoblade
|
|
2 spsk
Hakkede mynteblade
|
|
Friskkværnet peber
|
|
100 g
Salatost i tern
|
|
2 spsk
Olivenolie
|