Græske frikadeller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(69 vurderinger)

45 min

Krydrede frikadeller med fyld af soltørrede tomater og hvid ost. Mmm...

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 dl kogende vand
  • 8 soltørrede tomater
  • 400 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • ¼ tsk groft salt
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • ½ tsk tørret rosmarin
  • friskkværnet peber
  • 75 g Cheasy® Salatost i tern 3% Salatost i tern 3%
  • 2 tsk olivenolie

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Hæld det kogende vand over de soltørrede tomater og lad dem trække i ca. 2 min. Lad tomaterne dryppe godt af i en sigte - gem 2 spsk af udblødningsvandet. Hak tomaterne fint. Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Kom løg, hvidløg, rosmarin og peber i. Rør de hakkede tomater i farsen sammen med de 2 spsk udblødningsvand. Smuldr osteternene og vend osten i farsen. Lad farsen trække tildækket i køleskabet i ca. 15 min.

Form farsen til 20 små, aflange frikadeller. Lad olien blive varm i en pande. Steg frikadellerne på 3 sider ved jævn varme, ca. 7 min. i alt, eller til de er gyldne og sprøde.

Ved serveringen

Kom de græske frikadeller og kartoffelbådene i hver sin skål. Server salaten drysset med salt og peber sammen med yoghurt og osteternene.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,1 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 22 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: