Græske frikadeller
&format=webp)
Græske frikadeller er dejligt krydrede frikadeller, med smag fra hvidløg, citronskal, oregano og mynte....og ikke mindst af sommer, sol og glitrende Middelhav. Men de græske frikadeller kan nu spises hele året. Vi har valgt at lave frikadellerne af oksekød, selvom det nok er mere autentisk med lammekød - og det kan du også sagtens vælge at gøre. Men oksekød er mere tilgængeligt i Danmark og passer måske bedre til de danske smagsløg. Server de græske frikadeller med fx græsk salat, tzatziki og små bagte kartofler eller brød.
Ingredienser
Græske frikadeller
3 spsk
Rasp
|
|
---|---|
1 dl
Mælk
|
|
300 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1
Æg
|
|
2
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
2 spsk
Hakkede oreganoblade
|
|
2 spsk
Hakkede mynteblade
|
|
Friskkværnet peber
|
|
100 g
Salatost i tern
|
|
2 spsk
Olivenolie
|
Sådan gør du
Græske frikadeller
Du kan vælge kun at bruge enten frisk oregano eller frisk mynte. Du kan godt bruge 4 spsk hakket oregano, men brug kun 2-3 spsk mynte, da den kan komme til at dominere, hvis den er kraftig i smagen. Du kan bruge tørrede krydderier. Beregn ca. 2 tsk tørret oregano og 2 tsk tørret mynte. I stedet for rasp, kan du bruge finvalsede havregryn.
Tzatziki og Små bagte kartofler passer rigtig godt til de græske frikadeller.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3458 kJ / 827 kcal
Næringsindhold pr. 100g
552 kJ / 132 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,5 g |
Protein: | 38,5 % | 12,5 g |
Kulhydrat: | 11,7 % | 3,8 g |
Fedt: | 49,8 % | 7,4 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
