Græsk salat er det perfekte match til de græske frikadeller.
Du kan vælge kun at bruge enten frisk oregano eller frisk mynte. Du kan godt bruge 4 spsk hakket oregano, men brug kun 2-3 spsk mynte, da den kan komme til at dominere, hvis den er kraftig i smagen. Du kan bruge tørrede krydderier. Beregn ca. 2 tsk tørret oregano og 2 tsk tørret mynte. I stedet for rasp, kan du bruge finvalsede havregryn.
Tzatziki og Små bagte kartofler passer rigtig godt til de græske frikadeller.
4624 kJ / 1105 kcal
735 kJ / 176 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,5 g |
Protein: | 34,7 % | 15 g |
Kulhydrat: | 8,8 % | 3,8 g |
Fedt: | 56,5 % | 11,2 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
Rasp
|
3 spsk |
---|---|
Mælk
|
1 dl |
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
300 g |
Groft salt
|
½ tsk |
Æg
|
1 |
Små finthakkede fed hvidløg
|
2 |
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
2 tsk |
Hakket frisk oregano
|
2 spsk |
Hakket friske mynteblade
|
2 spsk |
Friskkværnet peber
|
|
100 g | |
Olivenolie
|
2 spsk |