Græske frikadeller

Græske frikadeller

35 min
Fryseegnet
Græske frikadeller er dejligt krydrede frikadeller, med smag fra hvidløg, citronskal, oregano og mynte....og ikke mindst af sommer, sol og glitrende Middelhav. Men de græske frikadeller kan nu spises hele året. Vi har valgt at lave frikadellerne af oksekød, selvom det nok er mere autentisk med lammekød - og det kan du også sagtens vælge at gøre. Men oksekød er mere tilgængeligt i Danmark og passer måske bedre til de danske smagsløg. Server de græske frikadeller med fx græsk salat, tzatziki og små bagte kartofler eller brød.

Sådan gør du

Græske frikadeller
  • Kom raspen i en skål, hæld mælken over og lad det trække i ca. 2 min. Tilsæt det hakkede kød og salt og rør blandingen godt igennem.
  • Rør æg, hvidløg, citronskal, oregano, mynte og peber i. Mos osten let og vend den i farsen.
  • Lad olien blive varm i en pande.
  • Form farsen til 18 aflange frikadeller (a ca. 2 spsk). Steg dem på 3 sider ved jævn varme i ca. 10 min.
  • Skru op til kraftig varme og steg frikadellerne i ca. 3 min. til de er gyldne på alle sider.
Mere inspiration

Græsk salat er det perfekte match til de græske frikadeller.

Græsk salat
30 min
Græsk salat
(115)
Velbekomme!
Tips

Du kan vælge kun at bruge enten frisk oregano eller frisk mynte. Du kan godt bruge 4 spsk hakket oregano, men brug kun 2-3 spsk mynte, da den kan komme til at dominere, hvis den er kraftig i smagen. Du kan bruge tørrede krydderier. Beregn ca. 2 tsk tørret oregano og 2 tsk tørret mynte. I stedet for rasp, kan du bruge finvalsede havregryn.

Serveringsforslag

Tzatziki og Små bagte kartofler passer rigtig godt til de græske frikadeller.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4624 kJ / 1105 kcal

Næringsindhold pr. 100g

735 kJ / 176 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 34,7 % 15 g
Kulhydrat: 8,8 % 3,8 g
Fedt: 56,5 % 11,2 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Græske frikadeller
Rasp
3 spsk
Mælk
1 dl
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
300 g
Groft salt
½ tsk
Æg
1
Små finthakkede fed hvidløg
2
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk
Hakket frisk oregano
2 spsk
Hakket friske mynteblade
2 spsk
Friskkværnet peber
100 g
Olivenolie
2 spsk