Græsk salat
Det er kun i Grækenland du finde en helt ægte græsk salat, men du kan drømme dig til sol, varme og en taverna ved det glitrende hav, mens du nyder din hjemmelavede græske salat. Har du solmodne tomater, løg og oliven og ikke mindst den bløde og salte salatost, så er det som om det græske køkken er kommet nærmere. Følg denne opskrift på græsk salat, nyd den og måske et køligt glas vin en skøn lun aften. Den græske salat kan sagtens stå alene, men den er også et dejligt tilbehør til kød og fisk på grillen.
Ingredienser
Græsk salat
300 g
Cherrytomater i halve
|
|
---|---|
1
Skrællet agurk i skiver (ca. 200 g)
|
|
1
Grøn peberfrugt i strimler (ca. 100 g)
|
|
1
Rødløg i halve, tynde ringe (ca. 50 g)
|
|
250 g
Salatost
|
|
2 spsk
Olivenolie
|
|
Friskkværnet peber
|
|
100 g
Oliven, fx kalamata
|
Grillede pitabrød
4
Pitabrød (ca. 340 g)
|
|
---|---|
½ spsk
Olivenolie
|
|
2 spsk
Finthakket oreganoblade
|
|
¾ tsk
Havsalt
|
Sådan gør du
Græsk salat
Grillede pitabrød
Grill
Den græske salat bliver ikke bedre end råvarerne er - så prøv om du kan finde solmodne tomater, nye agurker og helt friske peberfrugter. Du kan sagtens udelade agurk og peberfrugt og så til gengæld skrue op for mængden af tomater.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8562 kJ / 2046 kcal
Næringsindhold pr. 100g
619 kJ / 148 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 14 % | 5,1 g |
Kulhydrat: | 41,7 % | 15,2 g |
Fedt: | 44,3 % | 7,4 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.