Græsk salat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(95 vurderinger)

30 min

Den skønne salat som mange af os har spist på ferie i Grækenland....fuld af minder om sol, varme og en taverna ved det glitrende hav.

Ingredienser

Tilbehør, forret eller frokostret til 4

Antal portioner

  • 300 g små blommetomater i halve
  • 1 skrællet agurk i skiver (ca. 200 g)
  • 1 grøn peberfrugt i strimler (ca. 100 g)
  • 1 rødløg i halve, tynde ringe (ca. 50 g)
  • 200 g Arla® Puck salatost i blok
  • 2 spsk olivenolie
  • 100 g sorte oliven, fx kalamata
  • 4 pitabrød (ca. 340 g)
  • ½ spsk olivenolie
  • 2 spsk finthakkede friske oreganoblade
  • ¾ tsk havsalt

Pynt

  • friske oreganoblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Anret tomater, agurk, peberfrugt og løg i et fad. Skær osten i 4 tykke skiver og læg dem på fadet. Dryp lidt olie på osten og fordel oliven.

Pensl pitabrødene med olie, drys med oregano og salt og tryk krydderierne fast. Del hvert pitabrød i 5-6 strimler og læg dem på en bageplade med alufolie. Grill brødstrimlerne midt i ovnen - vend dem efter ca. 2 min.

Læg de lune, grillede brødstrimler sammen med den græske salat, pynt med oregano og server - enten som den er eller sammen med grillet kød eller fisk.

Grill

Ca. 5 min.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7880 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,4 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 42 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: