Moussakaen kan fryses - gerne i fadet. Lad den tø op i køleskabet fra dag til dag. Stil den i en kold ovn, dæk med bagepapir og skru op på 200° - traditionel ovn. Varm moussakaen i ca. 40 min. og den bliver som nylavet.
15883 kJ / 3796 kcal
394 kJ / 94 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 20,5 % | 4,8 g |
Kulhydrat: | 25,2 % | 5,8 g |
Fedt: | 54,3 % | 5,8 g |
Har du brug for en hjælpende hånd til sovsen? Karolines Køkkenskole viser dig med få trin grundopskriften på en opbagt sovs.
1 spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
2
Hakkede løg (ca. 150 g)
|
|
2
Små hakkede fed hvidløg
|
|
1 tsk
Stødt kanel
|
|
½ tsk
Stødt allehånde
|
|
Friskkværnet peber
|
|
500 g
Hakket lammekød eller oksekød
|
|
1 dåse
Hakkede tomater (ca. 400 g)
|
|
5 spsk
Koncentreret tomatpuré (ca. 75 g)
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
3
Auberginer i 1 cm skiver (ca. 750 g)
|
|
---|---|
1½ tsk
Groft salt
|
750 g
Skrællede bagekartofler i ½ cm skiver
|
|
---|---|
1 liter
Vand
|
|
1 tsk
Groft salt
|
30 g
Smør
|
|
---|---|
3 spsk
Hvedemel
|
|
5 dl
Mælk
|
|
¾ tsk
Revet muskatnød
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
125 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
3
Æggeblommer
|
4 spsk
Hakkede oreganoblade
|
|
---|---|
25 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
blandet salat af fx 200 g
Romainesalat
|
|
---|---|
200 g
Babysalatblade
|
|
200 g
Grønne oliven
|