Mere af den lækre græske mad, som måske vækker minder frem.
Mousakaen kan fryses - gerne i fadet. Lad mousaken tø op i køleskabet fra dag til dag. Stil den i en kold ovn, dæk med bagepapir og skru op på 200° - traditionel ovn. Varm mousakaen i ca. 40 min. Mousakaen bliver som var den nylavet.
16222 kJ / 3877 kcal
399 kJ / 95 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 20,6 % | 4,8 g |
Kulhydrat: | 24,7 % | 5,8 g |
Fedt: | 54,7 % | 5,9 g |
Har du brug for en hjælpende hånd til sovsen? Karolines Køkkenskole viser dig med få trin grundopskriften på en opbagt sovs.
Olivenolie
|
1 spsk |
---|---|
Hakkede zittauerløg (ca. 150 g)
|
2 |
Små hakkede fed hvidløg
|
2 |
Stødt kanel
|
1 tsk |
Stødt allehånde
|
½ tsk |
Friskkværnet peber
|
|
Hakket lammekød eller oksekød
|
500 g |
Hakkede tomater (ca. 400 g)
|
1 dåse |
Koncentreret tomatpuré (ca. 75 g)
|
5 spsk |
Groft salt
|
1½ tsk |
Auberginer i 1 cm skiver (ca. 750 g)
|
3 |
---|---|
Groft salt
|
1½ tsk |
Skrællede bagekartofler i ½ cm skiver
|
750 g |
---|---|
Vand
|
1 liter |
Groft salt
|
1 tsk |
Smør
|
30 g |
---|---|
Hvedemel
|
3 spsk |
Mælk
|
5 dl |
Revet muskatnød
|
¾ tsk |
Groft salt
|
½ tsk |
Friskkværnet peber
|
|
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
|
150 g |
Æggeblommer
|
3 |
Hakket frisk oregano
|
4 spsk |
---|---|
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
|
25 g |
Romainesalat
|
blandet salat af fx 200 g |
---|---|
Blandede babysalatblade
|
200 g |
Grønne oliven
|
200 g |