Mousaka

60+ min Hovedret

Med denne opskrift på mousaka er du sikret en velsmagende og lækker græsk inspireret hovedret. Mousaka var engang en eksotisk ret som Karolines Køkken var med til at introducere i Danmark. I starten af 1980'erne var danskerne for alvor begyndt at tage på charterferie, hvor de stødte på nye spændende retter, som fx mousaka. Her kom Karolines Køkken ind i billedet med hjælp til lave mousaka og at bruge den dengang nye grøntsag aubergine - ren nostalgisk historie.

Mousaka
Mere inspiration

Du kan bage dine egne lækre flutes.

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16004 kJ / 3825 kcal

Energifordeling:
Fiber: 38 g
Protein: 22,7 %
Kulhydrat: 23,3 %
Fedt: 54 %
Tip

Drys evt. rasp på mousakaen inden bagning.

Relateret video
Sådan laver du en opbagt sovs

Har du brug for en hjælpende hånd til sovsen? Karolines Køkkenskole viser dig med få trin grundopskriften på en opbagt sovs.

Ingredienser