Mousaka

Mousaka

60+ min Hovedret
Fryseegnet
Med denne opskrift på mousaka er du sikret en velsmagende og lækker græsk inspireret hovedret. Mousaka var engang en eksotisk ret som Karolines Køkken var med til at introducere i Danmark. I starten af 1980'erne var danskerne for alvor begyndt at tage på charterferie, hvor de stødte på nye spændende retter, som fx mousaka. Her kom Karolines Køkken ind i billedet med hjælp til lave mousaka og at bruge den dengang nye grøntsag aubergine - ren nostalgisk historie. Vi har opdateret vores gamle mousaka opskrift, så den er mere a la en klassisk græsk mousaka.....sådan udvikler tingene sig.
Mere inspiration

Mere af den lækre græske mad, som måske vækker minder frem.

Græsk salat
30 min
Græsk salat
(115)
Velbekomme!
Frysetip

Mousakaen kan fryses - gerne i fadet. Lad mousaken tø op i køleskabet fra dag til dag. Stil den i en kold ovn, dæk med bagepapir og skru op på 200° - traditionel ovn. Varm mousakaen i ca. 40 min. Mousakaen bliver som var den nylavet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3635 kJ / 3635 kcal

Næringsindhold pr. 100g

374 kJ / 89 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 23 % 5,1 g
Kulhydrat: 27,8 % 6,1 g
Fedt: 49,2 % 5 g
Relateret video
Sådan laver du en opbagt sovs

Har du brug for en hjælpende hånd til sovsen? Karolines Køkkenskole viser dig med få trin grundopskriften på en opbagt sovs.

Ingredienser