Cookies

Cookies

45 min
Fryseegnet
Klassiske amerikanske cookies - sprøde udenpå og bløde indeni... Og hvis der er noget de virkelig kan, derover på den anden side af atlanten, så er det at bage cookies. Om vi kalder dem Chocolate chip cookies eller bare Cookies gør nok ikke den store forskel. Der er chokoladestykker i - og de smager pragtfuldt. Prøv denne opskrift på den perfekte Chocolate chip cookie, næste gang lækkersulten banker på døren!

Sådan gør du

Cookies
  • Pisk smør, sukker, brun farin, vanilje og æg godt sammen.
  • Bland hvedemel, natron, salt og bagepulver og rør det i smørblandingen sammen med chokolade.
  • Del dejen i 20 stykker a ca. 45 g og form dem til kugler.
  • Sæt kuglerne på plader med bagepapir - tryk dem let flade. Kagerne flyder en del ud, så sørg for, at der er god plads imellem dem.
  • Bag kagerne til de er gyldne, men bløde i midten.
  • Lad kagerne afkøle ca. 5 min. på bagepladen og flyt dem så over på en rist.
Bagetid
  • 10-12 min. ved 175° - varmluft.
Mere inspiration

En sjov og dekorativ variation af cookies.

Rocky road cookies
45 min
Rocky road cookies
(45)
Velbekomme!
Frysetips

Du kan fryse dejen, efter du har formet den til kugler. Lad dejkuglerne tø ca. ½ time, inden du bager dine cookies.

Airfryer

Du kan bage cookies i en airfryer. Det er særlig smart, hvis du kun vil bage få cookies af gangen. Airfryeren skal stå på 175°. Direkte fra røreskålen: Ca. 7 min. Direkte fra køl: Ca. 10 min. Direkte fra frost: Ca. 14 min. De flyder lidt mindre ud, når du bager dem direkte fra køl/frost - men smagen er stadig perfekt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

17225 kJ / 4117 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1874 kJ / 448 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 3,9 % 4,4 g
Kulhydrat: 55,3 % 60,9 g
Fedt: 40,8 % 20,7 g
Relateret video
Cookies

Klassiske amerikanske cookies - sprøde udenpå og bløde indeni... Og hvis der er noget de virkelig kan, derover på den anden side af atlanten, så er det at bage cookies.

Ingredienser

Cookies
Blødt smør
150 g
Sukker (ca. 1½ dl)
125 g
Brun farin (ca. 1½ dl)
125 g
Vaniljesukker
2 tsk
Æg
1
Hvedemel (ca. 4½ dl)
250 g
Natron
1 tsk
Groft salt
¾ tsk
Bagepulver
½ tsk
Grofthakket mørk chokolade eller chokoladeknapper
200 g