Peanutbutter cookies
45 min

Peanutbutter cookies

Disse cookies er ikke så sprøde som danske småkager. Peanutbutteret gør dem seje og bløde i midten. De er bedst nybagte.
Fryseegnet
Bedømmelse (19 vurderinger)

Min bedømmelse:

Peanutbutter cookies

Disse cookies er ikke så sprøde som danske småkager. Peanutbutteret gør dem seje og bløde i midten. De er bedst nybagte.

2 cookies pr. person

Opskriften gælder for 16 personer

  • 125 g blødt smør
  • 100 g rørsukker (ca. 1¼ dl)
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 1 stort æg
  • 150 g grov peanutbutter
  • 2 spsk lys sirup
  • 125 g peanuts
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip fint salt

Fremgangsmåde:

Pisk smør med de to slags sukker, til det er lyst og cremet. Pisk ægget i. Rør peanutbutter og sirup ud i dejen. Vend peanuts, mel, bagepulver og salt i dejen. Fordel dejen på plader med bagepapir (ca. 1 spsk dej pr. cookie). Bag kagerne midt i ovnen til de er gyldne.

Lad kagerne køle af på en bagerist - de er meget skøre mens de er varme, så tag dem forsigtigt af pladen så de ikke går i stykker.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tip

Disse cookies er ikke så sprøde som danske småkager. Peanutbutteret gør dem seje og bløde i midten. De er bedst nybagte.

Tips

Lun dem evt. på en brødrister. Den rå dej kan også fryses - lad dejen tø på køkkenbordet i et par timer.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 17690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,2 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 54 %
Print