Peanutbutter cookies
Disse peanutbutter cookies er ikke så sprøde som vi kender fra danske småkager. Peanutbutteret gør kagerne seje og bløde i midten. Peanutbutter er en stor ting i Amerika, hvor de nyder den søde smørelse i blandt andet is og direkte på lyst toastbrød. Her indgår peanutbutter i dejen til peanutbutter cookies sammen med hele peanuts. De hele peanuts giver et knasende modspil til den bløde og lidt seje cookie. Peanutbutter cookies smager bedst, når de er nybagte - og de smager af American cookies.
Ingredienser
Peanutbutter cookies
125 g
Blødt smør
|
|
---|---|
100 g
Rørsukker (ca. 1¼ dl)
|
|
100 g
Sukker (ca. 1¼ dl)
|
|
1
Æg
|
|
150 g
Grov peanutbutter
|
|
2 spsk
Lys sirup
|
|
125 g
Peanuts
|
|
150 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
|
1
Nip fint salt
|
Sådan gør du
Peanutbutter cookies
Disse cookies er ikke så sprøde som danske småkager. Peanutbutteret gør dem seje og bløde i midten. De er bedst nybagte.
Lun evt. de optøede peanutbutter cookies på en brødrister. Den ubagte dej kan også fryses - lad dejen tø på køkkenbordet i et par timer.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
17174 kJ / 4105 kcal
Næringsindhold pr. 100g
2030 kJ / 485 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,1 g |
Protein: | 8,4 % | 10 g |
Kulhydrat: | 37,1 % | 44,3 g |
Fedt: | 54,5 % | 29,9 g |