Pebernødder
Pebernødder er en klassiker i julekagedåsen. Her har du en enkel opskrift på søde og sprøde pebernødder. Disse nemme pebernødder er både sprøde, dejligt krydrede og lette at lave - også for små hænder. Tag børnene med i køkkenet, så de også kan trille pebernødder og fylde kagedåsen med lækre hjemmebagte pebernødder. Glædelig jul til alle!
Ingredienser
Pebernøddedej
175 g
Sukker (ca. 2 dl)
|
|
---|---|
1
Æg
|
|
2 spsk
Piskefløde
|
|
250 g
Hvedemel (ca. 4¼ dl)
|
|
¼ tsk
Hjortetaksalt
|
|
½ tsk
Stødt kanel
|
|
½ tsk
Stødt hvid peber
|
|
½ tsk
Stødt ingefær
|
|
½ tsk
Stødt nellike
|
|
100 g
Smør
|
Sådan gør du
Pebernøddedej
Hvis du foretrækker dine pebernødder godt krydrede, kan du øge krydderimængderne en smule. Lav fx en dobbeltportion, hvor de halve teskeer bliver til 1 tsk - med top. Pebernødderne kan opbevares i kagedåse i 1 til 2 uger.
Både den rå dej og de færdigbagte pebernødder kan fryses. Tø dejen op i køleskab. Del evt. dejen i mindre portioner, når den fryses, så tør den hurtigere.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10377 kJ / 2480 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1696 kJ / 405 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 4,8 % | 4,8 g |
Kulhydrat: | 58,8 % | 58,6 g |
Fedt: | 36,4 % | 16,7 g |