Pebernødder

Pebernødder

60+ min
Fryseegnet
Pebernødder er en klassiker i julekagedåsen. Her har du en enkel opskrift på søde og sprøde pebernødder. Disse nemme pebernødder er både sprøde, dejligt krydrede og lette at lave - også for små hænder. Tag børnene med i køkkenet, så de også kan trille pebernødder og fylde kagedåsen med lækre hjemmebagte pebernødder. Glædelig jul til alle!

Sådan gør du

Bagetid:

9-10 min. ved 200° - traditionel ovn

Pebernøddedej
  • Pisk sukker og æg til en luftig æggesnaps og rør fløden i.
  • Bland mel og krydderier og smuldr smørret heri. Saml dejen med æggesnapsen - dejen er meget fedtet. Stil dejen i køleskabet i mindst 1 time.
  • Rul dejen til stænger - brug evt. en lille smule mel. Skær små stykker (på størrelse med hasselnødder) og tril dem runde.
  • Sæt pebernødderne på plader med bagepapir og bag dem øverst i ovnen.

Du kan øge krydderimængderne en lille smule, fx ved dobbelt portion kan de halve teskeer være 1 tsk med top. Pebernødderne kan opbevares i kagedåse i 1 til 2 uger.

Både den rå dej og de færdigbagte pebernødder kan fryses. Tø dejen op i køleskab. Del evt. dejen i mindre portioner, når den fryses, så tør den hurtigere.

Energiindhold for hele retten:

10377 kJ / 2480 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1696 kJ / 405 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 4,8 % 4,8 g
Kulhydrat: 58,8 % 58,6 g
Fedt: 36,4 % 16,7 g
Mere inspiration

Smager herligt til pebernødder og anden juleknas.

Hvid gløgg
50 min
Hvid gløgg
(15)

Ingredienser

Pebernøddedej
175 g Sukker (ca. 2 dl)
1 Æg
2 spsk Piskefløde
250 g Hvedemel (ca. 4¼ dl)
¼ tsk Hjortetaksalt
½ tsk Stødt kanel
½ tsk Stødt hvid peber
½ tsk Stødt ingefær
½ tsk Stødt nellike
100 g Smør
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk