Pebernødder

Pebernødder

60+ min
Fryseegnet
Hjemmelavede pebernødder er en klassiker i julekagedåsen. Her har du en enkel opskrift på søde og sprøde pebernødder. Disse nemme pebernødder er både sprøde, dejligt krydrede og lette at lave - også for små hænder. Tag børnene med i køkkenet, så de også kan trille pebernødder og fylde kagedåsen med lækre hjemmebagte pebernødder. Glædelig jul fra Arla Karolines Køkken®!

Sådan gør du

Pebernøddedej
  • Pisk sukker og æg til en luftig æggesnaps og rør fløden i.
  • Bland mel og krydderier og smuldr smørret heri. Saml dejen med æggesnapsen - dejen er meget fedtet. Stil dejen i køleskabet i mindst 1 time.
  • Rul dejen til stænger - brug evt. en lille smule mel. Skær små stykker (på størrelse med hasselnødder) og tril dem runde.
  • Sæt pebernødderne på plader med bagepapir og bag dem øverst i ovnen.
Bagetid
  • 9-10 min. ved 200° - traditionel ovn
Mere inspiration

Smager herligt til pebernødder og anden juleknas.

Hvid gløgg
50 min
Hvid gløgg
(11)
Velbekomme!
Tips

Du kan øge krydderimængderne en lille smule, fx ved dobbelt portion kan de halve teskeer være 1 tsk med top. Pebernødderne kan opbevares i kagedåse i 1 til 2 uger.

Frysetips

Både den rå dej og de færdigbagte pebernødder kan fryses. Tø dejen op i køleskab. Del evt. dejen i mindre portioner, når den fryses, så tør den hurtigere.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10406 kJ / 2487 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1698 kJ / 406 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 4,8 % 4,7 g
Kulhydrat: 58,6 % 58,6 g
Fedt: 36,6 % 16,8 g

Ingredienser

Pebernøddedej
Sukker (ca. 2 dl)
175 g
Æg
1
2 spsk
Hvedemel (ca. 4¼ dl)
250 g
Hjortetaksalt
¼ tsk
Stødt kanel
½ tsk
Stødt hvid peber
½ tsk
Stødt ingefær
½ tsk
Stødt nellike
½ tsk
Smør
100 g