Pebernødder

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(234 vurderinger)

60+ min

Pebernødder er en klassiker i julekagedåsen. Disse pebernødder er dejligt krydrede og pebernødderne er nemme at lave. Tag børnene med i køkkenet og fyld kagedåsen med hjemmebagte pebernødder. Glædelig jul fra Karolines Køkken!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

ca. 125 stk

Antal portioner

  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 1 æg
  • 2 spsk Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
  • 1/8 tsk hjortetaksalt
  • ½ tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt hvid peber
  • ½ tsk stødt ingefær
  • ½ tsk stødt nellike
  • 100 g smør

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk sukker og æg til en luftig æggesnaps og rør fløden i. Bland mel og krydderier og smuldr smørret heri. Saml dejen med æggesnapsen - dejen er meget fedtet. Stil dejen i køleskabet i mindst 1 time. Rul dejen til stænger - brug evt. en lille smule mel. Skær små stykker (på størrelse med hasselnødder) og tril dem runde. Sæt pebernødderne på plader med bagepapir og bag dem øverst i ovnen.

Tips

Pebernødderne kan opbevares i kagedåse i 1 til 2 uger.

Du kan øge krydderimængderne en lille smule, fx ved dobbelt portion kan de halve teskeer være 1 tsk med top.

Bagetid

9-10 min. ved 200° - traditionel ovn

Tips

Både den rå dej og de færdigbagte pebernødder kan fryses. Tø dejen op i køleskab. Del evt. dejen i mindre portioner, når den fryses, så tør den hurtigere.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,3 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 36 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag