Frikadeller

Frikadeller

45 min
Fryseegnet
Frikadeller er altid et hit! Denne nemme opskrift på hjemmelavede frikadeller er helt klassisk og giver ca. 14 lækre og saftige frikadeller. Disse frikadeller med havregryn er er de gode gammeldags frikadeller, som du kan variere efter lyst, smag og sæson. Frikadellefars kan også formes og steges som en stor pandefrikadelle, koges til kødboller eller steges i ovn eller på pande. Lav en stor portion fars, nu du er i gang - det er dejligt at have en færdig frikadelle i fryseren.

Sådan gør du

Frikadeller
  • Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min.
  • Kom løg, æg og peber i. Tilsæt mælk lidt efter lidt og rør til sidst havregryn i. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 15 min.
  • Form farsen til ca. 14 frikadeller.
  • Lad smørret blive gyldent i en stegepande ved kraftig varme. Steg frikadellerne på tre sider ved svag varme i ca. 15 min. - skru op, mens de bliver vendt.

Frikadellerne kan også steges i ovnen: Form frikadeller af farsen og læg dem på en plade med bagepapir. Steg frikadellerne midt i ovnen i ca. 15-18 min. ved 250° - traditionel ovn. Vend dem efter halvdelen af tiden.

Energiindhold for hele retten:

6637 kJ / 1586 kcal

Næringsindhold pr. 100g

576 kJ / 138 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 39,2 % 13,3 g
Kulhydrat: 12,1 % 4,1 g
Fedt: 48,7 % 7,6 g
Mere inspiration

Frikadeller af kylling - så lækre - prøv disse kyllingefrikadeller!

Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Prøv også en {grønnere} version
Frikadeller
600 g Hakket grise- og kalvekød (ca. 6% fedt)
1½ tsk Fint salt
2 Finthakket eller revet zittauerløg (ca. 150 g)
2 Æg
Friskkværnet peber
2 dl Mælk
40 g Finvalsede havregryn (ca. 1 dl)
50 g Smør til stegning