Tantanmen Ramen

Tantanmen Ramen

45 min
Har du brug for at skyde genvej til den klassiske ramensuppe, som har en del tidskrævende tilberedninger, så skal du lave Tantanmen ramen. Her får du opskriften på en cremet og spicy suppe, som er fyldt med smag og god at varme sig på. Fordel peanutbutter paste i skålene og rør den ud i boullionen med spisepinde. Har du ikke peanutbutter, så fungerer også tahin som giver den samme dybde til suppen. Denne tantanmen ramen er med hakket svinekød, men du kan bruge den slags hakket kød du foretrækker, og du kan også lave en vegetarisk udgave med fx stegte svampe i stedet for kød. Mulighederne for topping er mange og hvis du ikke har fx pak choi, kan du dampe lidt kål eller skære fine stave af gulerødder. Køb en god boullion, tørrede ramen nudler og kog dine æg smilende, så har du til en nem Tantanmen ramen i din hverdag.
https://www.arla.dk/opskrifter/tantanmen-ramen/

Sådan gør du

Kød
  • Smelt smørret i en wok eller pande og svits hvidløg og ingefær ved middelhøj varme. Tilsæt hakket svinekød og lad det stege med og få godt med farve.
  • TIlsæt chilipaste, honning og salt. Sæt kødet til side.
  • Kog bouillon og mælk op i en anden gryde og lade det simre, indtil retten serveres - boullionen skal være brændvarm ved servering.
  • Bland peanutbutter, chilipaste, sojasauce, risvinseddike og honning godt sammen til en ensartet masse.
  • Fordel det i fire dybe skåle.
Topping og anretning
  • Tilbered imens nudlerne efter anvisning på emballagen. Lad dem dryppe af i en sigte. Hæld kogende vand over de kvarte pak choi , lad dem stå et par minutter og hæld vandet fra. Halver de smilende kogte æg. Hæld den varme suppe i skålene og rør det godt rundt med den krydrede peanutbutter til en ensartet blanding. Kom nudler i suppen og top med stegt kød, æg, bønnespirer, pak choi og forårsløg. Dryp evt. lidt chiliolie over retten. Server straks.

Ønsker du en vegetarisk version kan du erstatte svinekødet med ristede svampe, stegt tofu eller stegte majskorn.

Du kan udskifte det hakkede svinekød med hakket kylling eller fintsnittede svampe.

Du kan bruge tahin i stedet for peanutbutter - det giver samme nøddesmag.

Energiindhold for hele retten:

7856 kJ / 1878 kcal

Næringsindhold pr. 100g

314 kJ / 75 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 24,5 % 4,5 g
Kulhydrat: 45,3 % 8,4 g
Fedt: 30,2 % 2,6 g
Mere inspiration

Her en opskrift på den klassiske ramen.

Beef ramen
45 min
Beef ramen
(16)
Relateret video
Cremet ramen - spicy og super lækker.

Ingredienser

20 g Smør
4 Fed hvidløg, finthakket
25 g Frisk ingefær, finthakket
200 g Hakket grisekød (ca. 6% fedt)
2 spsk Chilipasta eller sambal oelek
1 tsk Honning
½ tsk Groft salt
1 liter Hønsebouillon
½ liter Mælk
2 spsk Peanutbutter
1 spsk Chilipasta eller sambal oelek
3 spsk Sojasauce
1 spsk Risvinseddike
1 tsk Honning
Toppings
200 g Tørrede ramen nudler
1 Pak-choi, skåret i kvarte
2 Æg, kogt "smilende"
2 dl Bønnespirer
3 Forårsløg i meget tynde skiver