Græskarsuppe

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(43 vurderinger)

45 min

Græskarsuppe med ingefær, citrongræs og citron. Denne græskarsuppe med hokkaido-græskar luner og mætter godt på andre kolde dage. Server græskarsuppen med koriander på toppen - eller din favorit krydderurt.

Ingredienser

Antal portioner

Græskarsuppe

  • 1 hokkaido græskar (ca. 1 kg)
  • 1 stilk citrongræs
  • 25 g skrællet frisk ingefær
  • 15 g smør
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 laurbærblad
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Topping

Tilbehør

  • 250 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Græskarsuppe

Halver græskarret og skrab kernerne ud. Skær græskarret i både og skær skrællen af. Skær frugtkødet i tern. Fjern de yderste blade på citrongræsset og snit det meget fint. Skær ingefæren i tynde strimler. Sauter græskar, citrongræs og ingefær i en gryde med fedtstof i ca. 5 min. - det skal ikke brune. Tilsæt bouillon og laurbærblad og lad suppen simre til alt er mørt - ca. 20 min. Blend suppen jævn og smag til med citronsaft, salt og peber.

Anret græskarsuppen med en skefuld fraiche og friske korianderblade. Server med brød.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 4970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,8 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 64 %
  • Fedt: 23 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: