Banankage

Banankage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2686 vurderinger)

60+ min

Den gode gamle banankage, som altid er et hit. Banankagen er super nem at lave. Og så smager den, som banankagen altid har smagt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

18 stykker pr. kage

Antal portioner

Banankage

  • 3 æg
  • 170 g sukker (ca. 2 dl)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g smør - smeltet og afkølet
  • 1 moset banan (ca. 1½ dl)
  • 100 g smeltet mørk chokolade (ca. 55% kakao)

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

Banankage

  1. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps.
  2. Bland mel og bagepulver og vend det forsigtigt i dejen skiftevis med smørret.
  3. Vend den mosede banan i.
  4. Hæld dejen i en smurt franskbrødsform (ca. 1 liter) og bag kagen nederst i ovnen.
  5. Vend banankagen ud på en bagerist og lad den køle af.

Tag kagen ud af formen og placer den, med undersiden opad, på et fad. Fordel den smeltede chokolade på kagen og server.

Bagetid

Ca. 55 min. ved 175° - traditionel ovn.

Frysetip

Kagen kan fryses uden chokolade.

Tips

I stedet for banan kan du bruge 1 æble i små tern (ca. 1½ dl), ½ tsk kardemomme og ½ tsk revet citronskal.
Du kan tilsætte 1-2 bananer ekstra, hvis kagen gerne må smage meget af banan.
Brug mørk pålægchokolade i stedet for smeltet chokolade. Læg skiverne på den varme kage – så smelter de

Hvordan smelter man chokolade

Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10840 kJ / 2591 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,2 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 42 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag