Banankage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2176 vurderinger)

60+ min

Den gode gamle banankage, som altid er et hit. Super nem at lave og så smager den som den altid har smagt...

Ingredienser

18 stykker pr. kage

Antal portioner

  • 3 æg
  • 170 g sukker (ca. 2 dl)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g smør - smeltet og afkølet
  • 1 moset banan (ca. 1½ dl)
  • 100 g smeltet mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps. Bland mel og bagepulver og vend det forsigtigt i dejen skiftevis med smørret. Vend den mosede banan i. Hæld dejen i en smurt franskbrødsform (ca. 1 liter) og bag kagen nederst i ovnen. Vend banankagen ud på en bagerist og lad den køle af.

Fordel den smeltede chokolade på kagen.

Bagetid

Ca. 55 min. ved 175° - traditionel ovn.

Frysetip

Kagen kan fryses uden chokolade.

Tips

I stedet for banan kan du bruge 1 æble i små tern (ca. 1½ dl), ½ tsk kardemomme og ½ tsk revet citronskal.
Du kan tilsætte 1-2 bananer ekstra, hvis kagen gerne må smage meget af banan.
Brug mørk pålægchokolade i stedet for smeltet chokolade. Læg skiverne på den varme kage – så smelter de

Hvordan smelter man chokolade

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,2 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 42 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: