Banankage

Bedømmelse

(1594 vurderinger)

60+ min

Den gode gamle banankage, som altid er et hit. Super nem at lave og så smager den som den altid har smagt...

Ingredienser

18 stykker pr. kage

Antal portioner
  • 3 æg
  • 170 g sukker (ca. 2 dl)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g smør - smeltet og afkølet
  • 1 moset banan (ca. 1½ dl)
  • 100 g smeltet mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps. Bland mel og bagepulver og vend det forsigtigt i dejen skiftevis med smørret. Vend den mosede banan i. Hæld dejen i en smurt franskbrødsform (ca. 1 liter) og bag kagen nederst i ovnen. Vend banankagen ud på en bagerist og lad den køle af.

Fordel den smeltede chokolade på kagen.

Bagetid

Ca. 55 min. ved 175° - traditionel ovn.

Frysetip

Kagen kan fryses uden chokolade.

Tips

I stedet for banan kan du bruge 1 æble i små tern (ca. 1½ dl), ½ tsk kardemomme og ½ tsk revet citronskal.
Du kan tilsætte 1-2 bananer ekstra, hvis kagen gerne må smage meget af banan.
Brug mørk pålægchokolade i stedet for smeltet chokolade. Læg skiverne på den varme kage – så smelter de

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,2 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 42 %

Kilde: