Banankage

Banankage

1 time 15 min
Arbejdstid: 20 min
Fryseegnet
Den gode gamle banankage, som altid er et hit. Banankagen er super nem at lave også for børnene. Banankagen holder sig frisk og fugtig længe, og kan derfor bages dagen før, den skal bruges. Banankage er virkelig både nem og børnevenlig kage -og så smager den, som banankagen altid har smagt.
https://www.arla.dk/opskrifter/banankage/

Sådan gør du

Banankage
  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps.
  • Bland mel og bagepulver og vend det forsigtigt i dejen skiftevis med smørret. Vend de mosede bananer i.
  • Hæld dejen i en smurt franskbrødsform (ca. 1 liter) og bag kagen nederst i ovnen ca. 55 min. ved 175° - traditionel ovn.
  • Vend banankagen ud på en bagerist og lad den køle af.
Overtræk
  • Tag kagen ud af formen og placer den, med undersiden opad, på et fad.
  • Fordel den smeltede chokolade på kagen, pynt med evt. med valnødder og server.

I stedet for banan kan du bruge 1 æble i små tern (ca. 1½ dl), ½ tsk kardemomme og ½ tsk revet citronskal. Du kan tilsætte 1-2 bananer ekstra, hvis kagen gerne må smage meget af banan. Brug mørk pålægchokolade i stedet for smeltet chokolade. Læg skiverne på den varme kage – så smelter de

Kagen kan fryses uden chokolade.

Energiindhold for hele retten:

13323 kJ / 3184 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1386 kJ / 331 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 5,8 % 4,7 g
Kulhydrat: 49,6 % 40,4 g
Fedt: 44,6 % 16,7 g
Relateret video
Hvordan smelter man chokolade

Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.

Ingredienser

Banankage
3 Æg
170 g Sukker (ca. 2 dl)
2 tsk Vaniljesukker
125 g Hvedemel (ca. 2 dl)
1 tsk Bagepulver
100 g Smør - smeltet og afkølet
2 Mosede bananer (ca. 1½ dl)
Overtræk
100 g Smeltet mørk chokolade
evt. 50 g Valnødder