Gulerodsmuffins med ingefær og dadler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

45 min

Gulerodsmuffins er altid et hit - her er de smagt til med dadler og ingefær - som godt kan gøre dem lidt hotte.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 kager

  • 3 æg
  • 2 bananer (ca. 175 g)
  • 15 friske dadler uden sten
  • 3 groftrevne gulerødder (ca. 175 g)
  • 2 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 spsk rapsolie
  • 175 g fuldkornshvedemel (ca. 3 dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • ¼ tsk groft salt

Skyrtopping

Pynt

  • spiselig blomst

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom æg, bananer og dadler i en foodprocessor og kør det ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. Kom æggeblandingen i en skål.

Kom æggeblandingen i en skål og vend gulerødder, ingefær og rapsolie heri. Bland mel, bagepulver og kardemomme sammen og vend det (drysset gennem en sigte) i dejen sammen med saltet. Smør en metalmuffinsform med 12 huller og fordel dejen heri. Bag de 12 muffins midt i ovnen - til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.

Skyr topping

Sæt imens skyren til afdrypning i et kaffefilter i en sigte og lad det dryppe af i ca. 1 time. Rør skyr, flødeost og de øvrige ingredienser sammen. Stil toppingen koldt i ca. ½ time og kom den i en sprøjtepose med stjernetylle. Sprøjt de 12 muffins, pynt og server.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Hvis du vil tage muffins med i madpakken kan du lægge dem i en papirmuffinsform, når de er bagt.
Du kan også pynte med fintrevet gulerod på toppen.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,9 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag