Gulerodsmuffins med ingefær og dadler

45 min
Gulerodsmuffins med ingefær og dadler

Gulerodsmuffins er altid et hit - her er de smagt til med dadler og ingefær - som godt kan gøre dem lidt hotte.

NYHED! Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

3 Æg
2 Bananer (ca. 175 g)
15 Dadler uden sten
3 Groftrevne gulerødder (ca. 175 g)
2 spsk Fintrevet frisk ingefær
1 spsk Rapsolie
175 g Fuldkornshvedemel (ca. 3 dl)
2 tsk Bagepulver
1 tsk Stødt kardemomme
¼ tsk Groft salt

Skyrtopping

2 dl Skyr naturel
200 g Flødeost
2 spsk Flydende honning
2 tsk Citronskal (usprøjtet)
2 tsk Friskpresset citronsaft

Pynt

Spiselige blomster

Sådan gør du

  • Kom æg, bananer og dadler i en foodprocessor og kør det ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. Kom æggeblandingen i en skål.
  • Kom æggeblandingen i en skål og vend gulerødder, ingefær og rapsolie heri. Bland mel, bagepulver og kardemomme sammen og vend det (drysset gennem en sigte) i dejen sammen med saltet. Smør en metalmuffinsform med 12 huller og fordel dejen heri. Bag de 12 muffins midt i ovnen i ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn - til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.

Skyr topping

  • Sæt imens skyren til afdrypning i et kaffefilter i en sigte og lad det dryppe af i ca. 1 time. Rør skyr, flødeost og de øvrige ingredienser sammen. Stil toppingen koldt i ca. ½ time og kom den i en sprøjtepose med stjernetylle. Sprøjt de 12 muffins, pynt og server.

Hvis du vil tage muffins med i madpakken kan du lægge dem i en papirmuffinsform, når de er bagt. Du kan også pynte med fintrevet gulerod på toppen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9761 kJ / 2333 kcal

Næringsindhold pr. 100g

736 kJ / 176 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 13,7 % 5,9 g
Fedt: 32,4 % 6,4 g
Kulhydrat: 53,9 % 23,3 g
Relateret video Sådan skræller du ingefær med en ske.

Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/gulerodsmuffins-med-ingefar-og-dadler/