Gulerodsmuffins med ingefær og dadler

Gulerodsmuffins med ingefær og dadler

45 min
Gulerodsmuffins er altid et hit - her er de smagt til med dadler og ingefær - som godt kan gøre dem lidt hotte.

Sådan gør du

  • Kom æg, bananer og dadler i en foodprocessor og kør det ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. Kom æggeblandingen i en skål.
  • Kom æggeblandingen i en skål og vend gulerødder, ingefær og rapsolie heri. Bland mel, bagepulver og kardemomme sammen og vend det (drysset gennem en sigte) i dejen sammen med saltet. Smør en metalmuffinsform med 12 huller og fordel dejen heri. Bag de 12 muffins midt i ovnen - til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.
Skyr topping
  • Sæt imens skyren til afdrypning i et kaffefilter i en sigte og lad det dryppe af i ca. 1 time. Rør skyr, flødeost og de øvrige ingredienser sammen. Stil toppingen koldt i ca. ½ time og kom den i en sprøjtepose med stjernetylle. Sprøjt de 12 muffins, pynt og server.
Bagetid
  • Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Lækker muffin med chokoladestykker.

Velbekomme!
Tips

Hvis du vil tage muffins med i madpakken kan du lægge dem i en papirmuffinsform, når de er bagt. Du kan også pynte med fintrevet gulerod på toppen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7996 kJ / 1911 kcal

Næringsindhold pr. 100g

672 kJ / 161 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 16,1 % 6,4 g
Kulhydrat: 44,8 % 17,7 g
Fedt: 39,1 % 7,1 g

Ingredienser

Æg
3
Bananer (ca. 175 g)
2
Friske dadler uden sten
15
Groftrevne gulerødder (ca. 175 g)
3
Fintrevet frisk ingefær
2 spsk
Rapsolie
1 spsk
Fuldkornshvedemel (ca. 3 dl)
175 g
Bagepulver
2 tsk
Stødt kardemomme
1 tsk
Groft salt
¼ tsk
Skyrtopping
2 dl
200 g
Flydende honning
2 spsk
Citronskal (usprøjtet)
2 tsk
Friskpresset citronsaft
2 tsk
Pynt
Spiselige blomster