Karbonader med ærter og gulerødder
En klassisk opskrift på karbonader med ærter og gulerøder - enkelt, lidt rustikt og hamrende lækkert. Det er måske ikke en ret du laver så tit, men når man finder de gamle retter a la karbonader med ærter og gulerødder frem fra gemmerne, er der som regel glæde i det lille hjem. Dels fordi paneret kød gør mange glade og dels fordi sovs som regel også falder i god jord, især hos børn. Så måske er det ikke kun mormor, der skal have æren af at lave karbonader med ærter og gulerødder....måske vil du også prøve.
Ingredienser
Karbonader
400 g
Hakket grisekød
|
|
---|---|
1
Æg
|
|
2 spsk
Vand
|
|
50 g
Rasp (ca. 1 dl)
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
40 g
Smør
|
Sovs med ærter og gulerødder
2½ spsk
Hvedemel
|
|
---|---|
2½ dl
Mælk
|
|
2½ dl
Grøntsagsbouillon
|
|
20 g
Smør
|
|
5
Gulerødder i små tern (ca. 375 g)
|
|
300 g
Frosne ærter
|
|
1 dl
Finthakket persille
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Tilbehør
1 kg
Kartofler - koges (ca. kg)
|
|
---|---|
Sennep
|
Sådan gør du
Karbonader
Sovs med ærter og gulerødder
Ved serveringen
Du kan bruge Arla Karolines Køkken® Hvid mælkesauce 4%. Tilsæt blot ærter, gulerødder og persille.
At der sandsynligvis ikke er forskel på karbonader og krebinetter. Det er den samme panerede grisehakkebøf, men i Jylland kalder man det karbonader og på Sjælland, krebinetter. Ordet krebinet er inspireret af det fransk ord crépine. Crépine er et fedtnet, som sidder omkring grisens mave, og man bruger det til at pakke om magert kød, for at tilføre det noget fedme under stegningen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10446 kJ / 2497 kcal
Næringsindhold pr. 100g
370 kJ / 89 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 23,5 % | 5,1 g |
Kulhydrat: | 45,2 % | 9,9 g |
Fedt: | 31,3 % | 3,1 g |