Karbonader med ærter og gulerødder

Karbonader med ærter og gulerødder

30 min Hovedret

En klassisk opskrift på karbonader med ærter og gulerøder - enkelt, lidt rustikt og hamrende lækkert. Det er måske ikke en ret du laver så tit, men når man finder de gamle retter a la karbonader med ærter og gulerødder frem fra gemmerne, er der som regel glæde i det lille hjem. Dels fordi paneret kød gør mange glade og dels fordi sovs som regel også falder i god jord, især hos børn. Så måske er det ikke kun mormor, der skal have æren af at lave karbonader med ærter og gulerødder....måske vil du også prøve.

Mere inspiration

Sulten efter mere mormormad?

Velbekomme!
Tip

Du kan bruge Karolines Køkken® Hvid mælkesauce 4%. Tilsæt blot ærter, gulerødder og persille.

Vidste du...

At der sandsynligvis ikke er forskel på karbonader og krebinetter. Det er den samme panerede grisehakkebøf, men i Jylland kalder man det karbonader og på Sjælland, krebinetter. Ordet krebinet er inspireret af det fransk ord crépine. Crépine er et fedtnet, som sidder omkring grisens mave, og man bruger det til at pakke om magert kød, for at tilføre det noget fedme under stegningen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10973 kJ / 2623 kcal

Næringsindhold pr. 100g

390 kJ / 93 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 23,7 % 5,4 g
Kulhydrat: 46,5 % 10,7 g
Fedt: 29,8 % 3,1 g

Ingredienser