Karbonader med ærter og gulerødder

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(185 vurderinger)

30 min

En klassisk opskrift på karbonader med ærter og gulerøder - enkelt, lidt rustikt og hamrende lækkert.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Karbonader

  • 400 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 1 æg
  • 2 spsk vand
  • 50 g rasp (ca. 1 dl)
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g smør

Sovs med gulerødder og ærter

  • 2½ spsk hvedemel
  • 2½ dl mælk
  • 2½ dl grøntsagsbouillon
  • 25 g smør
  • 5 gulerødder i små tern
  • 300 g frosne ekstrafine ærter
  • 1 dl finthakket kruspersille
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 1 kg kartofler
  • sennep

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Karbonader

  1. Form kødet til 4 karbonader. Pisk æg og vand sammen i en dyb tallerken. Bland rasp, salt og peber i en anden dyb tallerken. Vend karbonaderne i æg og derefter i rasp.
  2. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Steg karbonaderne ved jævn varme i ca. 5 min. Skru op for varmen og lad resten af smørret blive gyldent. Vend karbonaderne og steg dem ved jævn varme i ca. 5 min.

Sovs med gulerødder og ærter

  1. Rør mel og lidt af mælken sammen i en tykbundet gryde. Rør resten af mælken i sammen med bouillonen.
  2. Kom smør i og bring saucen i kog under omrøring. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min.
  3. Tilsæt gulerødder og kog under omrøring - ca. 2 min. hvis du vil have gulerødder med bid, 3-4 min. hvis du vil have dem helt møre. Tilsæt ærter, persille og salt, bring atter saucen i kog og smag til.

Server de varme karbonader sammen med ærter og gulerødder, kartofler og familiens yndlingssennep.

Tip

Du kan bruge Karolines Køkken® Hvid mælkesauce 4%. Tilsæt blot ærter, gulerødder og persille.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,6 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag