Årets Madsjæl

Hvert år hylder vi i Arla dem, der gør noget særligt for at skabe sundere og mere bæredygtige madvaner blandt børn og unge. Det gør vi ved at uddele prisen Årets Madsjæl. Vinderen finder vi blandt alle jeres nomineringer. 

Om Årets Madsjæl

Rejsen til et sundt liv starter tidligt, men madglæde kommer ikke af sig selv. Vi ved, at ikke alle får interessen for mad med hjemmefra, og for rigtig mange børn og unge afhænger glæden ved at lave mad af de rollemodeller, de møder på deres vej fra ”vugge til voksen”.

Det kan være en madmor, der tryller med maden i børnehaven. En spejderleder, der laver bålmad med en flok spejdere. En klubmedarbejder, der med madlavning som omdrejningspunkt skaber fællesskaber for unge. Eller det kan være en madkundskabslærer, fodboldtræner, bedstemor, som på sin egen måde sørger for sunde snacks eller skaber madglæde på anden vis.

Om Årets Madsjæl

Mød vinderen og de andre nominerede fra 2023

Pædagogisk leder i Landbørnehaven Svalebækgård

Britta Johnsen

Juryens begrundelse er, at Britta gør en forskel for børnenes maddannelse på så mange forskellige planer! Man mærker hendes oprigtige lyst til at bringe børnene tættere på naturen, og hun giver dem et ægte kendskab til råvarerne fra jord-til-bord - i deres øjenhøjde. Hun lærer børnene noget så konkret som at samle æg og lave æbler til most. Og hun bruger madlavning og måltider til at skabe gode, fælles oplevelser i børnehaven.

Juryen er imponeret over hendes indsats, der rækker så langt ud over det sædvanlige. Hun giver børnene madglæde med fra begyndelsen, samtidig med et nuanceret syn på råvarer og bæredygtighed. For det fortjener hun titlen som Årets Madsjæl.

Britta Johnsen
Klinisk diætist på Sjællands Universitetshospital, Roskilde

Birgitte Schnack Nielsen

Mød Birgitte der er diætist på Sjællands Universitetshospital, hvor hun arbejder med børn, som har diabetes.

At have diabetes er noget man har 24/7 og aldrig har en fridag fra. Derfor brænder Birgitte for at skabe de bedste rammer for de børn på Universitetshospitalet, som har diabetes. Et sted, hvor børnene kan mødes om at lave mad, snakke om det gode og det svære og måske lære mere om diabetes.

Birgitte Schnack Nielsen
Madmor i Børnehuset Egmontgården

Lene Sebald

Mød Lene, som skaber madglæde og madmod hos børn. Børnene er med til at lave mad over bål, hvor de har forskellige temaer som for eksempel ”mig og min familie", "fra jord til bord" eller "eventyr”. Når Klods-Hans er dagens tema, står menuen på hanekyllinger og er det eventyret om de tre bjørne, spiser de bjørnegrød af forskellig størrelse skåle. Madlavning med børnene er noget af det, der skaber mest glæde i hverdagen hos Lene.

Lene Sebald