Boller i karry

Boller i karry

45 min
Fryseegnet
Boller i karry er god klassisk mad, og en af danskernes allermest elskede retter. Denne opskrift er både nem at lave og smager rigtig dejligt med en skøn salat med æbler ved siden af. Boller i karry er meget mere end blot hakket kød, ris og karrysovs - det er samspil af farver, konsistenser og smag. Har du ekstra tid en dag - så lav en stor portion boller i karry til fryseren.

Sådan gør du

Kødboller
  • Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min.
  • Vend løg, peber, æg og mel i og rør mælk i lidt efter lidt. Rør farsen godt igennem.
  • Bring ca. 1 liter vand i kog i en stor gryde.
  • Dyp en spiseske i det kogende vand og form farsen til en bolle med ske og hånd.Læg den i det kogende vand.
  • Dæmp for varmen, når ca. halvdelen af kødbollerne er i gryden og kog dem ca. 8 min., til de føles faste, Tag kødbollerne op med en hulske og læg dem til afdrypning i en sigte.
  • Kog resten af kødbollerne - gem ca. 6 dl kogevand til saucen.
Karrysauce
  • Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. uden at de tager farve.
  • Skru ned til jævn varme og drys karry i og lad det svitse med i ca. 1 min. Drys melet og bouillon-pulver over og rør til det er helt opsuget.
  • Hæld siet kogevand ved under konstant piskning. Tilsæt mælk og lad saucen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 10 min.
Salat med æbler
  • Vend alle ingredienserne godt sammen og server salaten til boller i karry med ris.
Tilbehør
  • Kog risene efter anvisningen på emballagen og server retten.
Mere inspiration

Smager dejligt til boller i karry.

Blomkålsris
30 min
Blomkålsris
(23)
Velbekomme!
Variation

Hvis retten skal have en ekstra dimension - minde om ristaffel, så kan du servere boller i karry med rosiner, kokosmel, peanuts og mangochutney.

Frysetips

Har du overskud af kødboller og karrysauce - så er det oplagt at fryse ned til en dag, der er brug for at det skal gå stærkt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9936 kJ / 2375 kcal

Næringsindhold pr. 100g

493 kJ / 118 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 20,9 % 6,1 g
Kulhydrat: 61 % 17,7 g
Fedt: 18,1 % 2,4 g
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

Kødboller - ca. 24 stk
Hakket grise- og kalvekød (ca. 6% fedt)
300 g
Groft salt
1 tsk
Finthakket løg
1
Finthakket fed hvidløg
2
Friskkværnet peber
Æg
1
Hvedemel
1 spsk
Mælk
1 dl
Karrysauce
Smør
20 g
Finthakket zittauerløg
1
Finthakket fed hvidløg
2
Karry
3 tsk
Hvedemel
3 spsk
Hønsebouillon-pulver
2 tsk
Mælk
2 dl
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Æble i tern
1
Salat med æbler
Røde æbler i tynde skiver
2
Fintsnittet romainesalat
200 g
Slikærter i lange tynde strimler
100 g
Løg i tynde skiver
1
Tilbehør
Løse ris, parboiled - koges (ca. 4 dl)
320 g