Ristaffel

30 min
Ristaffel

Ristaffel er en hyggelig ret at samles om - og børn elsker at kunne vælge sit tilbehør selv. Her serverer vi ristaffel med kylling og karry.

Ingredienser

6 dl Vand
1 tsk Groft salt
4 dl Jasminris

Kylling i karry

25 g Smør
2 tsk Karry
1 dl Syrlige æbler i små tern
1 dl Grofthakket løg
½ liter Mælkesauce
1 spsk Sød chilisauce
4 Kyllingefileter i mindre stykker
¼ bundt Forårsløg i skrå skiver (ca. 25 g)
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

50 g Ristet kokosmel
50 g Peanuts
50 g Hakkede tørrede abrikoser
150 g Banan i skiver
100 g Rød peberfrugt i tern
100 g Agurk i tern

Sådan gør du

  • Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt risene under omrøring og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min.
  • Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Kylling i karry

  • Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme men uden at det bruner.
  • Tilsæt karry og lad det bruse af. Svits heri æbler og løg i ca. ½ min.
  • Tilsæt hvid mælkesauce, chiliesauce og kyllingefileter og bring saucen i kog. Kog den ved svag varme i ca. 2 min.
  • Tilsæt forårsløg og kog, stadig ved jævn varme og under omrøring, i ca. 2 min. Tilsæt salt og smag til.

Anretning

  • Kom risen og kylling i karry 2 varme skåle. Server tilbehøret i mindre skåle ved siden af.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13870 kJ / 3315 kcal

Næringsindhold pr. 100g

534 kJ / 128 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 22,2 % 7 g
Kulhydrat: 46,7 % 14,7 g
Fedt: 31,1 % 4,5 g
Relateret video Sådan koger du ris

https://www.arla.dk/opskrifter/ristaffel/