Ristaffel

Ristaffel

30 min
Ristaffel er en hyggelig ret at samles om - og børn elsker at kunne vælge sit tilbehør selv. Her serverer vi ristaffel med kylling og karry.

Sådan gør du

  • Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt risene under omrøring og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min.
  • Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.
Kylling i karry
  • Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme men uden at det bruner.
  • Tilsæt karry og lad det bruse af. Svits heri æbler og løg i ca. ½ min.
  • Tilsæt hvid mælkesauce, chiliesauce og kyllingefileter og bring saucen i kog. Kog den ved svag varme i ca. 2 min.
  • Tilsæt forårsløg og kog, stadig ved jævn varme og under omrøring, i ca. 2 min. Tilsæt salt og smag til.
Anretning
  • Kom risen og kylling i karry 2 varme skåle. Server tilbehøret i mindre skåle ved siden af.
Energiindhold for hele retten:

13870 kJ / 3315 kcal

Næringsindhold pr. 100g

520 kJ / 124 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 22,2 % 6,8 g
Kulhydrat: 46,7 % 14,3 g
Fedt: 31,1 % 4,4 g
Mere inspiration

En favorit hos børnefamilierne.

Kylling i karry
45 min
Kylling i karry
(89)
Relateret video
Sådan koger du ris

Ingredienser

6 dl Vand
1 tsk Groft salt
320 g Jasminris
Kylling i karry
25 g Smør
2 tsk Karry
1 dl Syrlige æbler i små tern
1 dl Grofthakket zittauerløg
½ liter Mælkesauce
1 spsk Sød chilisauce
4 Kyllingefileter i mindre stykker
¼ bundt Forårsløg i skrå skiver (ca. 25 g)
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
50 g Ristet kokosmel
50 g Peanuts
50 g Hakkede tørrede abrikoser
150 g Banan i skiver
100 g Rød peberfrugt i tern
100 g Agurk i tern