Mørbradgryde

Mørbradgryde

30 min
Fryseegnet
Mørbradgryde er en favorit i mange hjem og optræder på danskernes top ti. Det er der ikke noget at sige til, for sådan en klassisk mørbradgryde med bacon, cocktailpølser, champignon og fløde er både nem at lave og skøn at spise. Retten kan varieres med både forskellige krydderier, grøntsager - og tilbehør. Her serverer vi mørbradgryde med ris, men både kartoffelmos, brød, perlebyg, -spelt eller andre perler vil også fungere.

Sådan gør du

Mørbradgryde
  • Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner, i en stor, tykbundet gryde. Steg mørbradstykker og bacon ved kraftig varme ca. 3 min.
  • Tilsæt champignon og løg og steg videre ved jævn varme i ca. 3 min.
  • Tilsæt flåede tomater, salt og paprika og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
  • Kom cocktailpølser og fløde i mørbradgryden, varm den igennem og smag til. Pynt med persille og server med nykogte ris.

Du kan bruge mørbradgryden som en "tøm-køleskabs-ret" og tilsætte evt. rester af løg, porrer, peberfrugt, gulerødder, svampe, squash og andre grøntsager. Kan du lide en stærk sovs, så spice gerne op med frisk eller tørret chili, sambal oelek, stærk paprika eller cayennepeber.

Retten kan fryses.

Energiindhold for hele retten:

14928 kJ / 3568 kcal

Næringsindhold pr. 100g

694 kJ / 166 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 19,7 % 8 g
Kulhydrat: 33,3 % 13,6 g
Fedt: 47 % 8,8 g
Mere inspiration

Har du lyst til at prøve en mørbradgryde med flere grøntsager?

Relateret video
Sådan koger du ris

Ingredienser

Prøv også en {grønnere} version
Mørbradgryde
25 g Smør
1 Afpudset svinemørbrad i mindre stykker (ca. 400 g)
150 g Bacon i tern
400 g Rensede champignoner - hele og halve
1 Stort rødløg i tynde både (ca. 100 g)
1 dåse Flåede tomater (ca. 400 g)
1 tsk Groft salt
1 tsk Stærk paprika
200 g Cocktailpølser
1½ dl Piskefløde
Pynt
Grofthakket bredbladet persille
Tilbehør
320 g Ris - kogte