Mørbradgryde

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(171 vurderinger)

30 min

Mørbradgryde er en klassiker i mange hjem og i Karolines Køkken. Nyd en lækker mørbradgryde med bacon og champignon og servér med moderne tilbehør i form af perlespelt og mangosalat. Mørbradgryden er også lækker serveret med ris.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

Antal portioner

Mørbradgryde

  • 1 afpudset svinemørbrad (ca. 350 g)
  • 10 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 400 g rensede champignoner - hele og halve
  • 1 stort rødløg i tynde både (ca. 100 g)
  • 125 g kalkunbacon i tern
  • 1 dåse flåede tomater (ca. 400 g)
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk cayennepeber
  • 320 g perlespelt (ca. 4 dl)
  • 4 dl vand
  • 1 tsk groft salt

Mangosalat

  • 200 g fintstrimlet romainesalat
  • 2 modne mangofrugter i tern (ca. 400 g)
  • 200 g cherrytomater i halve
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 limefrugt

Pynt

  • grofthakket bredbladet persille

Sådan gør du

Sådan gør du

Mørbradgryde

Skær mørbraden i små bøffer. Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner, i en stor, tykbundet gryde. Steg mørbradbøfferne ved jævn varme ca. 2 min. på hver side. Tag dem op, drys dem med salt og peber og hold dem varme. Steg champignon, løg og bacon i gryden ved høj varme i ca. 3 min. Tilsæt flåede tomater, salt, cayennepeber og læg mørbradbøfferne tilbage i gryden. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min.

Skyl imens perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Mangosalat

Læg imens romainesalaten i et stort fad. Fordel mango, tomater og hvidløg på salaten. Riv skallen af limefrugten og pres herefter saften ud af den. Fordel først limesaft og dernæst limeskal over salaten.

Tilsæt flødefraiche til mørbradgryden, varm den igennem og smag til. Pynt med persille og server med perlespelt og mangosalat.

Variation

Mørbradgryden kan også blot serveres med ris - i stedet for perlespelt og mangosalat. Du kan anvende piskefløde eller madlavningsfløde i stedet for flødefraiche i mørbradgryden.

Sådan bruger du flødefraiche

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 49 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 26 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag