Krydret mørbrad
Krydret mørbrad er en fedtfattig opskrift med inspiration fra mellemøsten. Den lækre krydrede mørbrad serveres med en dejlig sauce med masser af smag - og det er ikke uden grund, at opskriften længe har været en af de mest populære mørbradopskrifter. Det var en ret eksotisk og moderne ret med ingefær, karry, koriander, appelsin og bønnespirer - og selv om det måske ikke er så usædvanligt i dag, så er det stadig en dejlig krydret og anderledes måde at tilberede mørbrad på.
Ingredienser
Krydret mørbrad
2
Svinemørbrader (ca. 700 g)
|
|
---|---|
25 g
Smør
|
|
1½ tsk
Karry
|
|
2 dl
Vand
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
1 tsk
Stødt koriander
|
Sauce
1½ dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
2 tsk
Sojasauce
|
|
1 tsk
Majsstivelse, fx Maizena
|
|
2 spsk
Hakket sød syltet ingefær
|
|
2 tsk
Lage fra sød syltet ingefær
|
|
½ dl
Friskpresset appelsinsaft
|
|
200 g
Friske bønnespirer
|
|
1
Grøn squash i tændstiktynde stave (ca. 200 g)
|
Tilbehør
4 dl
Løse ris, parboiled - koges
|
|
---|---|
1
Mangofrugt i tern eller tynde skiver (ca. 200 g)
|
Sådan gør du
Krydret mørbrad
Sauce
Servering af krydret mørbrad
Er du til mad, der virkelig smager af noget, så kan du skrue op for alle de krydrede ingredienser - og/eller vælge en hot karry. Du kan skifte ris ud med perler, pasta eller kartofler.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10809 kJ / 2583 kcal
Næringsindhold pr. 100g
407 kJ / 97 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 29,2 % | 7 g |
Kulhydrat: | 47,4 % | 11,3 g |
Fedt: | 23,4 % | 2,6 g |
Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.