Krydret mørbrad

Bedømmelse

(32 vurderinger)

45 min

Krydret mørbrad er en fedtfattig opskrift med inspiration fra mellemøsten. Det lækre kød serveres med en dejlig sauce med masser af smag - prøv den.

Ingredienser

Antal portioner

Mørbrad

  • 2 svinemørbrader (ca. 700 g)
  • 25 g smør
  • 1½ tsk ostindisk karry
  • 2 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk stødt koriander

Sauce

  • 1½ dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18% Cremefraiche 18%
  • 2 tsk kinesisk sojasauce
  • 1 tsk majsstivelse, fx Maizena
  • 2 spsk hakket syltet ingefær
  • 2 tsk lage fra syltet ingefær
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 200 g friske bønnespirer
  • 1 grøn squash i tændstiktynde stave (ca. 200 g)

Tilbehør

  • 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Mørbrad

Afpuds mørbraderne for sener og hinder. Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Tilsæt karry og lad det bruse af. Brun mørbraderne ca. 4 min. på hver side (8 min. i alt). Tilsæt vand, salt og koriander. Braiser mørbraderne ved svag varme og under låg i ca. 20 min. – vend af og til. Tag mørbraderne op og hold dem varme.

Sauce

Bland forsigtigt cremefraiche, sojasauce og majsstivelse. Kom ingefær, ingefærlage og appelsinsaft i skyen i gryden. Tilsæt cremefraicheblandingen og kog saucen godt igennem under omrøring. Vend bønnespirer og squashstave i saucen og varm den igennem. Smag til.

Skær mørbraderne i skiver og anret dem i et dybt fad. Hæld saucen ved og server den krydrede mørbrad med nykogte ris.

Sådan afpudser du en svinemørbrad

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,6 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 20 %

Print

Kilde: