Krydret mørbrad

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(42 vurderinger)

45 min

Krydret mørbrad er en fedtfattig opskrift med inspiration fra mellemøsten. Det lækre kød serveres med en dejlig sauce med masser af smag - prøv den.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Mørbrad

  • 2 svinemørbrader (ca. 700 g)
  • 25 g smør
  • 1½ tsk ostindisk karry
  • 2 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk stødt koriander

Sauce

  • 1½ dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18% Creme Fraiche  18%
  • 2 tsk kinesisk sojasauce
  • 1 tsk majsstivelse, fx Maizena
  • 2 spsk hakket syltet ingefær
  • 2 tsk lage fra syltet ingefær
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 200 g friske bønnespirer
  • 1 grøn squash i tændstiktynde stave (ca. 200 g)

Tilbehør

  • 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Mørbrad

Afpuds mørbraderne for sener og hinder. Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Tilsæt karry og lad det bruse af. Brun mørbraderne ca. 4 min. på hver side (8 min. i alt). Tilsæt vand, salt og koriander. Braiser mørbraderne ved svag varme og under låg i ca. 20 min. – vend af og til. Tag mørbraderne op og hold dem varme.

Sauce

Bland forsigtigt cremefraiche, sojasauce og majsstivelse. Kom ingefær, ingefærlage og appelsinsaft i skyen i gryden. Tilsæt cremefraicheblandingen og kog saucen godt igennem under omrøring. Vend bønnespirer og squashstave i saucen og varm den igennem. Smag til.

Skær mørbraderne i skiver og anret dem i et dybt fad. Hæld saucen ved og server den krydrede mørbrad med nykogte ris.

Sådan afpudser du en svinemørbrad

Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,6 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 20 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag