Krydret mørbrad

Krydret mørbrad

45 min
Krydret mørbrad er en fedtfattig opskrift med inspiration fra mellemøsten. Den lækre krydrede mørbrad serveres med en dejlig sauce med masser af smag - og det er ikke uden grund, at opskriften længe har været en af de mest populære mørbradopskrifter. Det var en ret eksotisk og moderne ret med ingefær, karry, koriander, appelsin og bønnespirer - og selv om det måske ikke er så usædvanligt i dag, så er det stadig en dejlig krydret og anderledes måde at tilberede mørbrad på.
https://www.arla.dk/opskrifter/krydret-morbrad/

Sådan gør du

Krydret mørbrad
  • Afpuds mørbraderne for sener og hinder.
  • Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Tilsæt karry og lad det bruse af.
  • Brun mørbraderne ca. 4 min. på hver side (8 min. i alt).
  • Tilsæt vand, salt og koriander.
  • Braiser mørbraderne ved svag varme og under låg i ca. 20 min. – vend af og til.
  • Tag mørbraderne op og hold dem varme.
Sauce
  • Bland forsigtigt cremefraiche, sojasauce og majsstivelse.
  • Kom ingefær, ingefærlage og appelsinsaft i skyen i gryden.
  • Tilsæt cremefraicheblandingen og kog saucen godt igennem under omrøring.
  • Vend bønnespirer og squashstave i saucen og varm den igennem. Smag til.
Servering af krydret mørbrad
  • Skær mørbraderne i skiver og anret dem i et dybt fad.
  • Hæld saucen ved og server den krydrede mørbrad med nykogte ris og frisk mango.

Er du til mad, der virkelig smager af noget, så kan du skrue op for alle de krydrede ingredienser - og/eller vælge en hot karry. Du kan skifte ris ud med perler, pasta eller kartofler.

Energiindhold for hele retten:

10799 kJ / 2581 kcal

Næringsindhold pr. 100g

508 kJ / 122 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 29,2 % 8,7 g
Kulhydrat: 47,3 % 14,2 g
Fedt: 23,5 % 3,2 g
Mere inspiration

Her er opskriften på en anden skøn mørbradret.

Mørbradgryde
30 min
Mørbradgryde
(110)
Relateret video
Sådan afpudser du en svinemørbrad

Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.

Ingredienser

Krydret mørbrad
2 Svinemørbrader (ca. 700 g)
25 g Smør
1½ tsk Karry
2 dl Vand
1 tsk Groft salt
1 tsk Stødt koriander
Sauce
1½ dl Creme fraiche
2 tsk Sojasauce
1 tsk Majsstivelse, fx Maizena
2 spsk Hakket sød syltet ingefær
2 tsk Lage fra sød syltet ingefær
½ dl Friskpresset appelsinsaft
200 g Friske bønnespirer
1 Grøn squash i tændstiktynde stave (ca. 200 g)
Tilbehør
320 g Løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
1 Mangofrugt i tern eller tynde skiver (ca. 200 g)