Mørbrad i fad med kartoffelbund

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(20 vurderinger)

60+ min

Mørbrad i fad, kan laves på mange måder. Her har vi lavet en variation hvor kartoflerne kommer med i fadet ind i ovnen.

Ingredienser

Antal portioner

  • 800 g skrællede melede kartofler i skiver
  • ¾ dl vand
  • 3 spsk hakkede friske timianblade
  • 1 tsk groft salt
  • 1 afpudset svinemørbrad i 2 cm skiver (ca. 450 g)
  • 25 g smør
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • finthakket porretop

Sådan gør du

Sådan gør du

Fordel kartoflerne i et ovnfast fad (ca. 6 x 20 x 25 cm). Hæld vand ved og drys med timian og salt. Bag kartoflerne midt i ovnen i ca. 45 min.

Mørbrad

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun mørbradbøfferne ca. 1 min. på hver side. Tag bøfferne op og drys med salt og peber.

Steg porrer, løg og peberfrugter i smørret ved kraftig varme i ca. 5 min. Vend chilipeber og salt i. Fordel først mørbradbøffer med sky og derefter porreblanding på de bagte kartoffelskiver. Hæld madlavningsfløden over og bag retten færdig i ca. 15 min. ved 250°. Lad mørbradfadet hvile ca. 5 min. (uden det er dækket) og server.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn. Derefter ca. 15 min. ved indstilling 250° - traditionel oven.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,9 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 27 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: