Mørbrad i fad med kartoffelbund

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Mørbrad i fad, kan laves på mange måder. Her har vi lavet en variation hvor kartoflerne kommer med i fadet ind i ovnen.

Ingredienser

Antal portioner
  • 800 g skrællede melede kartofler i skiver
  • ¾ dl vand
  • 3 spsk hakkede friske timianblade
  • 1 tsk groft salt
  • 1 afpudset svinemørbrad i 2 cm skiver (ca. 450 g)
  • 25 g smør
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • finthakket porretop

Sådan gør du

Sådan gør du

Fordel kartoflerne i et ovnfast fad (ca. 6 x 20 x 25 cm). Hæld vand ved og drys med timian og salt. Bag kartoflerne midt i ovnen i ca. 45 min.

Mørbrad

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun mørbradbøfferne ca. 1 min. på hver side. Tag bøfferne op og drys med salt og peber.

Steg porrer, løg og peberfrugter i smørret ved kraftig varme i ca. 5 min. Vend chilipeber og salt i. Fordel først mørbradbøffer med sky og derefter porreblanding på de bagte kartoffelskiver. Hæld madlavningsfløden over og bag retten færdig i ca. 15 min. ved 250°. Lad mørbradfadet hvile ca. 5 min. (uden det er dækket) og server.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn. Derefter ca. 15 min. ved indstilling 250° - traditionel oven.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,9 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 27 %

Print

Kilde: