Mørbrad i fad med kartoffelbund

Mørbrad i fad med kartoffelbund

60+ min
Mørbrad i fad, kan laves på mange måder. Her har vi lavet en variation hvor kartoflerne kommer med i fadet ind i ovnen.

Sådan gør du

  • Fordel kartoflerne i et ovnfast fad (ca. 6 x 20 x 25 cm). Hæld vand ved og drys med timian og salt. Bag kartoflerne midt i ovnen i ca. 45 min.
Mørbrad
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun mørbradbøfferne ca. 1 min. på hver side. Tag bøfferne op og drys med salt og peber.
  • Steg porrer, løg og peberfrugter i smørret ved kraftig varme i ca. 5 min. Vend chilipeber og salt i. Fordel først mørbradbøffer med sky og derefter porreblanding på de bagte kartoffelskiver. Hæld madlavningsfløden over og bag retten færdig i ca. 15 min. ved 250°. Lad mørbradfadet hvile ca. 5 min. (uden det er dækket) og server.
Bagetid
  • Ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn. Derefter ca. 15 min. ved indstilling 250° - traditionel oven.
Mere inspiration

Mere mørbrad i fad - her med bacon, svampe og fløde - uhm.

Mørbrad i fad
45 min
Mørbrad i fad
(105)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7652 kJ / 1829 kcal

Næringsindhold pr. 100g

293 kJ / 70 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 28,8 % 5 g
Kulhydrat: 44,5 % 7,7 g
Fedt: 26,7 % 2,1 g

Ingredienser

Skrællede melede kartofler i skiver
800 g
Vand
¾ dl
Hakket frisk timian
3 spsk
Groft salt
1 tsk
Afpudset svinemørbrad i 2 cm skiver (ca. 450 g)
1
Smør
25 g
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber
Porrer i tynde ringe (ca. 500 g)
5
Zittauerløg i tynde både (ca. 200 g)
2
Røde peberfrugter i lange strimler (ca. 250 g)
2
Rød chilipeber i tynde ringe (ca. 2 spsk)
1
Groft salt
¾ tsk
¼ liter
Pynt
Finthakket porretop