Mørbrad i fad med æblesalat

Mørbrad i fad med æblesalat

45 min
Mørbrad i fad eller koteletter i fad, det er en populær ret hos både børn og voksne. Her er den i en nem og dejlig version med karrysauce, æbler, porrer og rød peber.

Sådan gør du

  • Skær mørbraden i 8 stykker og tryk dem lidt flade til bøffer. Lad smørret blive gyldent i en pande, tilsæt karry og lad det bruse af. Brun mørbradbøfferne ca. 1 min. på hver side. Læg dem i et ovnfast fad (ca. 18 x 22 cm) og drys med halvdelen af saltet og peber. Steg porrer, rød peber og æbler i ca. 1 min. og vend resten af saltet i. Fordel blandingen hen over kødet og hæld karrysaucen i fadet. Bag retten øverst i ovnen.
Æblesalat
  • Vend æbler og rosiner i citronsaft og læg det i et fad på en bund af rucola. Drys med salt og server salaten til mørbradfad og ris.
Bagetid
  • 17-18 min. ved 250° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Mere mørbrad i fad - her med bacon, svampe og fløde - uhm.

Mørbrad i fad
45 min
Mørbrad i fad
(105)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10068 kJ / 2406 kcal

Næringsindhold pr. 100g

442 kJ / 106 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 23,9 % 6,2 g
Kulhydrat: 50,1 % 13 g
Fedt: 26 % 3,1 g
Relateret video
Sådan afpudser du en svinemørbrad

Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.

Ingredienser

Afpudset svinemørbrad (ca. 500 g)
1
Smør
25 g
Madraskarry
2 tsk
Groft salt
1½ tsk
Friskkværnet peber
Porrer i tynde ringe (ca. 200 g)
2
Rød peberfrugt i strimler (ca. 150 g)
1
Røde æbler i både (ca. 250 g)
2
½ liter
Æblesalat
Røde æbler i meget tynde skiver (ca. 250 g)
2
Rosiner
50 g
Friskpresset citronsaft
3 spsk
Renset rucolasalat
50 g
Groft salt
½ tsk
Pynt
Fintstrimlet porretop
Tilbehør
Brune ris, parboiled - koges
240 g