Mørbrad i fad med æblesalat

Mørbrad i fad med æblesalat

45 min
Mørbrad i fad eller koteletter i fad, det er en populær ret hos både børn og voksne. Her er den i en nem og dejlig version med karrysauce, æbler, porrer og rød peber.
https://www.arla.dk/opskrifter/morbrad-i-fad-med-ablesalat/

Sådan gør du

Bagetid:

17-18 min. ved 250° - traditionel ovn.

  • Skær mørbraden i 8 stykker og tryk dem lidt flade til bøffer. Lad smørret blive gyldent i en pande, tilsæt karry og lad det bruse af. Brun mørbradbøfferne ca. 1 min. på hver side. Læg dem i et ovnfast fad (ca. 18 x 22 cm) og drys med halvdelen af saltet og peber. Steg porrer, rød peber og æbler i ca. 1 min. og vend resten af saltet i. Fordel blandingen hen over kødet og hæld karrysaucen i fadet. Bag retten øverst i ovnen.
Æblesalat
  • Vend æbler og rosiner i citronsaft og læg det i et fad på en bund af rucola. Drys med salt og server salaten til mørbradfad og ris.
Energiindhold for hele retten:

10220 kJ / 2443 kcal

Næringsindhold pr. 100g

449 kJ / 107 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 23,1 % 6,1 g
Kulhydrat: 52,2 % 13,8 g
Fedt: 24,7 % 3 g
Mere inspiration

Mere mørbrad i fad - her med bacon, svampe og fløde - uhm.

Mørbrad i fad
45 min
Mørbrad i fad
(114)
Relateret video
Sådan afpudser du en svinemørbrad

Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.

Ingredienser

1 Afpudset svinemørbrad (ca. 500 g)
25 g Smør
2 tsk Karry
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 Porrer i tynde ringe (ca. 200 g)
1 Rød peberfrugt i strimler (ca. 150 g)
2 Røde æbler i både (ca. 250 g)
½ liter Karrysauce
Æblesalat
2 Røde æbler i meget tynde skiver (ca. 250 g)
50 g Rosiner
3 spsk Friskpresset citronsaft
50 g Renset rucolasalat
½ tsk Groft salt
Pynt
Fintstrimlet porretop
Tilbehør
240 g Brune ris, parboiled - koges