Mørbrad i fad med æblesalat
45 min

Mørbrad i fad med æblesalat

Mørbrad i fad eller koteletter i fad, det er en populær ret hos både børn og voksne. Her er den i en nem og dejlig version med karrysauce, æbler, porrer og rød peber.
Bedømmelse (15 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mørbrad i fad med æblesalat

Mørbrad i fad eller koteletter i fad, det er en populær ret hos både børn og voksne. Her er den i en nem og dejlig version med karrysauce, æbler, porrer og rød peber.

Antal portioner
  • 1 afpudset svinemørbrad (ca. 500 g)
  • 25 g smør
  • 2 tsk madraskarry
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 porrer i tynde ringe (ca. 200 g)
  • 1 rød peberfrugt i strimler (ca. 150 g)
  • 2 røde æbler i både (ca. 250 g)
  • ½ liter Karolines Køkken® Karrysauce

Æblesalat

  • 2 røde æbler i meget tynde skiver (ca. 250 g)
  • 50 g rosiner
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 50 g renset rucolasalat
  • ½ tsk groft salt

Pynt

  • fintstrimlet porretop

Tilbehør

  • 240 g brune ris, parboiled - koges

Fremgangsmåde:

Skær mørbraden i 8 stykker og tryk dem lidt flade til bøffer. Lad smørret blive gyldent i en pande, tilsæt karry og lad det bruse af. Brun mørbradbøfferne ca. 1 min. på hver side. Læg dem i et ovnfast fad (ca. 18 x 22 cm) og drys med halvdelen af saltet og peber. Steg porrer, rød peber og æbler i ca. 1 min. og vend resten af saltet i. Fordel blandingen hen over kødet og hæld karrysaucen i fadet. Bag retten øverst i ovnen.

Æblesalat

Vend æbler og rosiner i citronsaft og læg det i et fad på en bund af rucola. Drys med salt og server salaten til mørbradfad og ris.

Bagetid

17-18 min. ved 250° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10790 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,7 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 25 %
Print