Spaghetti med mørbrad, tomat og æble
30 min
•
Spaghetti med mørbrad, tomat og æble er dejlig aftensmad i sensommeren, når der er masser af danske tomater og de første discovery æbler er modne. Men spaghetti med mørbrad, tomat og æble kan nu spises hele året. Måske som en afløser eller et supplement til den legendariske spaghetti med kødsauce.
Ingredienser
Mørbrad
20 g
Smør
|
|
---|---|
3
Små fed hvidløg i skiver
|
|
1
Afpudset svinemørbrad i 1 cm skiver (ca. 400 g)
|
Tomat, æble og løg
2
Rødløg i tynde både (ca. 150 g)
|
|
---|---|
3
Æbler i tynde både, fx discovery (ca. 300 g)
|
|
250 g
Cherrytomater i halve, evt. en blanding af røde og gule
|
|
2 spsk
Finthakket frisk rosmarin
|
|
1¼ tsk
Groft salt
|
Spaghetti og tomatsauce
2½ liter
Vand
|
|
---|---|
2½ tsk
Groft salt
|
|
300 g
Tørret fuldkornsspaghetti
|
|
1 dåse
Hakkede tomater (ca. 400 g)
|
|
1 dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
1 spsk
Grøntsagsbouillon-pulver
|
Pynt
Bløde rosmarinkviste
|
---|
Sådan gør du
Mørbrad
Tomat, æble og løg
Spaghetti og tomatsauce
Du kan skifte romarinen ud med andre af de typiske italienske krydderurter, fx basilikum eller timian. Du kan også bruge persille.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9518 kJ / 2275 kcal
Næringsindhold pr. 100g
405 kJ / 97 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 24,1 % | 5,7 g |
Kulhydrat: | 47 % | 11,2 g |
Fedt: | 28,9 % | 3,2 g |
Relateret video
Sådan afpudser du en svinemørbrad
Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.