Spaghetti med mørbrad, tomat og æble
30 min

Spaghetti med mørbrad, tomat og æble

En let og saftig pastaret med bl.a. hvidløg, tomater og svinemørbrad. Måske en afløser eller et supplement til den legendariske spaghetti med kødsauce.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Spaghetti med mørbrad, tomat og æble

En let og saftig pastaret med bl.a. hvidløg, tomater og svinemørbrad. Måske en afløser eller et supplement til den legendariske spaghetti med kødsauce.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 3 små fed hvidløg i skiver
  • 1 afpudset svinemørbrad i 1 cm skiver (ca. 450 g)
  • 2 rødløg i tynde både (ca. 150 g)
  • 250 g cherrytomater i halve, evt. en blanding af røde og gule
  • 3 æbler i tynde både, fx discovery (ca. 300 g)
  • 2 spsk finthakkede friske rosmarinblade
  • 1¼ tsk groft salt

Pynt

  • friske rosmarinkviste

Fremgangsmåde:

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Tilsæt hvidløg. Brun mørbradskiverne på alle sider, ca. 3 min. i alt. Tag kød og hvidløg op og hold det varmt.

Kom løgene i panden og steg ved jævn varme i ca. 1 min. Tilsæt tomater, æbler, rosmarin og salt og steg i yderligere ca. 3 min. Vend det stegte kød og hvidløg i og smag til.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Kog spaghettien 10-11 min. til den er mør uden at være blød. Hæld vandet fra spaghettien. Tilsæt tomatsauce og honning og varm godt igennem. Kom spagettien i en stor varm skål og fordel kød og grøntsager på toppen. Server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,8 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 23 %
Print