Lady & Vagabonden spaghetti med kødboller og spicy tomat-flødesauce
  • Arla
  • Opskrifter
  • Lady & Vagabonden spaghetti med kødboller og spicy tomat-flødesauce

Lady & Vagabonden spaghetti med kødboller og spicy tomat-flødesauce

45 min
Essensen og smagen af Italien. En romantisk spise - hvis man tænker på tegnefilmen. Vi har prøvet at eftergøre en af de store italienske klassikere, nemlig spaghetti med kødboller og tomatsauce. Vi steger kødbollerne, da vi syntes det giver det bedste resultet, men hvis den travle hverdag har meldt sin ankomst, kan du spare tid og vælge at tilberede dine kødboller direkte i tomatsaucen. Alt andet lige er spaghetti med kødboller og tomatsauce en sand italiensk klassiker, der kan lede tankerne hen på en romantisk middag i det fri.
https://www.arla.dk/opskrifter/lady--vagabonden-spaghetti-med-kodboller-og-spicy-tomat-flodesauce/

Sådan gør du

Kødboller
  • Rør alle ingredienserne sammen til en fars og lad den hvile tildækket i køleskabet i min. ½ time.
  • Form 15-20 kødboller med en teske eller med hænderne.
  • Steg kødbollerne i en pande ved kraftig varme i olie. Tag bollerne op, og brug den samme pande til saucen.
Tomat-flødesauce
  • Steg løg, hvidløg og cayennepeber i olie ved jævn varme i ca. 2 min. - eller til løgene er klare.
  • Tilsæt tomater, peberfrugt og salt og lad saucen koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
  • Kom kødbollerne i saucen og lad dem koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt fløde og smag til.
  • Server kødboller i tomat-flødesauce med nykogt spaghetti og frisk basilikum.

I en travl hverdag kan du springe et trin over, og tilsætte kødboller direkte til saucen uden at stege dem først. Lad kødbollerne koge ved svag varme i saucen i ca. 15 - 20 min.

Energiindhold for hele retten:

13334 kJ / 3187 kcal

Næringsindhold pr. 100g

491 kJ / 117 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 19,7 % 5,7 g
Kulhydrat: 45,5 % 13,2 g
Fedt: 34,8 % 4,6 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Kødboller
400 g Hakket oksekød
1 Finthakket løg
2 Finthakket fed hvidløg
1 Æg
3 spsk Finthakkede krydderurter fx timian, rosmarin og persille
2 spsk Hvedemel
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 spsk Olie til stegning
Tomat-flødesauce
1 Finthakket løg
1 Finthakket fed hvidløg
½ tsk Cayennepeber
1 spsk Rapsolie
2 dåser Hakkede tomater (ca. 800 g)
1 Rød peberfrugt i grove tern
½ tsk Groft salt
1 dl Piskefløde eller madlavningsfløde
Tilbehør
400 g Tørret spaghetti - koges
Frisk basilikum