Spaghetti med persillepesto og kødboller i parmasvøb
  • Arla
  • Opskrifter
  • Spaghetti med persillepesto og kødboller i parmasvøb

Spaghetti med persillepesto og kødboller i parmasvøb

30 min
Små kødboller med ekstra smag fra parmaskinken. Persillepesto til spaghettien og broccoli for syns og smags skyld.....luksusversionen af Lady og Vagabondens spaghetti og kødboller.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

  • Bland det hakkede kød med salt og peber. Form kødet til 16 kødboller. Del skinkeskiverne i 16 stykker og rul et stykke om hver kødbolle. Læg kødbollerne på en plade med alufolie og bag dem øverst i ovnen. Grill til sidst kødbollerne, så de bliver lidt gyldne.
Persillepesto
  • Hak alle ingredienserne i en hurtighakker.
  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog spaghettien i ca. 9 min. Tilsæt broccoli og kog i yderligere ca. 3 min. til spaghetti og broccoli er mør, uden at være blød. Kom spidskål i kogevandet, rør rundt og hæld det hele i et dørslag. Vend spaghetti og grøntsager sammen med persillepesto og kom det i et stor fad. Fordel kødbollerne på toppen, drys med ost og friskkværnet peber. Server straks.
Grill
  • 1-2 min.
Energiindhold for hele retten:

9728 kJ / 2325 kcal

Næringsindhold pr. 100g

488 kJ / 117 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 31,5 % 9 g
Kulhydrat: 38,1 % 10,9 g
Fedt: 30,4 % 4 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

400 g Hakket grisekød (ca. 6% fedt)
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 skiver Parmaskinke tyndt skåret (ca. 50 g)
Persillepesto
½ liter Blade af bredbladet persille (ca. 30 g)
1 spsk Hakkede salvieblade
25 g Revet cheddar- og maasdammerost
1 spsk Olivenolie
1 spsk Vand
½ tsk Groft salt
3 liter Vand
1 spsk Groft salt
300 g Tørret fuldkornsspaghetti
400 g Broccoli i buketter
300 g Snittet spidskål
50 g Revet cheddar- og maasdammerost
Pynt
Friskkværnet peber