Spaghetti med persillepesto og kødboller i parmasvøb
  • Arla
  • Opskrifter
  • Spaghetti med persillepesto og kødboller i parmasvøb

Spaghetti med persillepesto og kødboller i parmasvøb

30 min
Små kødboller med ekstra smag fra parmaskinken. Persillepesto til spaghettien og broccoli for syns og smags skyld.....luksusversionen af Lady og Vagabondens spaghetti og kødboller.
https://www.arla.dk/opskrifter/spaghetti-med-persillepesto-og-kodboller-i-parmasvob/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

  • Bland det hakkede kød med salt og peber. Form kødet til 16 kødboller. Del skinkeskiverne i 16 stykker og rul et stykke om hver kødbolle. Læg kødbollerne på en plade med alufolie og bag dem øverst i ovnen. Grill til sidst kødbollerne, så de bliver lidt gyldne.
Persillepesto
  • Hak alle ingredienserne i en hurtighakker.
  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog spaghettien i ca. 9 min. Tilsæt broccoli og kog i yderligere ca. 3 min. til spaghetti og broccoli er mør, uden at være blød. Kom spidskål i kogevandet, rør rundt og hæld det hele i et dørslag. Vend spaghetti og grøntsager sammen med persillepesto og kom det i et stor fad. Fordel kødbollerne på toppen, drys med ost og friskkværnet peber. Server straks.
Grill
  • 1-2 min.
Energiindhold for hele retten:

9728 kJ / 2325 kcal

Næringsindhold pr. 100g

488 kJ / 117 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 31,5 % 9 g
Kulhydrat: 38,1 % 10,9 g
Fedt: 30,4 % 4 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

400 g Hakket grisekød (ca. 6% fedt)
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 skiver Parmaskinke tyndt skåret (ca. 50 g)
Persillepesto
½ liter Blade af bredbladet persille (ca. 30 g)
1 spsk Hakkede salvieblade
25 g Revet cheddar- og maasdammerost
1 spsk Olivenolie
1 spsk Vand
½ tsk Groft salt
3 liter Vand
1 spsk Groft salt
300 g Tørret fuldkornsspaghetti
400 g Broccoli i buketter
300 g Snittet spidskål
50 g Revet cheddar- og maasdammerost
Pynt
Friskkværnet peber