Spaghetti med persillepesto og kødboller i parmasvøb

30 min
Spaghetti med persillepesto og kødboller i parmasvøb

Små kødboller med ekstra smag fra parmaskinken. Persillepesto til spaghettien og broccoli for syns og smags skyld.....luksusversionen af Lady og Vagabondens spaghetti og kødboller.

Ingredienser

400 g Hakket grisekød
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 skiver Parmaskinke tyndt skåret (ca. 50 g)

Persillepesto

½ liter Blade af bredbladet persille (ca. 30 g)
1 spsk Hakkede salvieblade
25 g Revet cheddar- og maasdammerost
1 spsk Olivenolie
1 spsk Vand
½ tsk Groft salt
3 liter Vand
1 spsk Groft salt
300 g Tørret fuldkornsspaghetti
400 g Broccoli i buketter
300 g Snittet spidskål
50 g Revet cheddar- og maasdammerost

Pynt

Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Bland det hakkede kød med salt og peber. Form kødet til 16 kødboller. Del skinkeskiverne i 16 stykker og rul et stykke om hver kødbolle. Læg kødbollerne på en plade med alufolie og bag dem øverst i ovnen i ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn. Grill til sidst kødbollerne i 1-2 min., så de bliver lidt gyldne.

Persillepesto

  • Hak alle ingredienserne i en hurtighakker.
  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog spaghettien i ca. 9 min. Tilsæt broccoli og kog i yderligere ca. 3 min. til spaghetti og broccoli er mør, uden at være blød. Kom spidskål i kogevandet, rør rundt og hæld det hele i et dørslag. Vend spaghetti og grøntsager sammen med persillepesto og kom det i et stor fad. Fordel kødbollerne på toppen, drys med ost og friskkværnet peber. Server straks.
Relateret video Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

https://www.arla.dk/opskrifter/spaghetti-med-persillepesto-og-kodboller-i-parmasvob/