Squashspaghetti med kødboller og citronhytteost

Nøglehulsmærket opskrift

Squashspaghetti med kødboller og citronhytteost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(100 vurderinger)

45 min

Nøglehulsmærket opskrift

Skøn pastaret der både mætter og giver point på grøntsagskontoen - og så er den en fryd for øjet!

Ingredienser

Antal portioner

Kødboller

  • 400 g hakket kyllingekød (ca. 5% fedt)
  • 150 g Karolines Køkken® Hytteost 4% Hytteost 4%
  • 1 æg
  • 3 spsk finvalsede havregryn
  • 2 store finthakkede fed hvidløg
  • 1 tsk finthakket grøn chilipeber
  • ¾ tsk groft salt
  • 1 tsk citronpeber
  • 25 g smør

Squashspaghetti

  • 2¼ liter vand
  • 2¼ tsk groft salt
  • 300 g tørret fuldkornsspaghetti
  • 2 grønne squash - evt. en gul og en grøn (ca. 800 g)

Citronhytteost

Pynt

  • frisk basilikumblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Kødboller

Bland det hakkede kød med hytteost, æg, havregryn, hvidløg, chili, salt og peber. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Form farsen til ca. 30 små kødboller (på størrelse med valnødder) og steg dem gyldne i smør i en pande - ca. 6 min. i alt - vend dem af og til, så de bliver jævnt gyldne.

Squashspaghetti

Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog spaghettien i ca. 10 min. til den er mør uden at være blød. Lav imens tynde spaghettistrimler af squashene - hvis den inderste del er svær at strimle, kan den skæres i små tern. Kom squashstrimlerne i kogevandet og giv det et hurtigt opkog. Lad derefter squash og spaghetti dryppe af i et dørslag.

Citronhytteost

Vend hytteost sammen med citronskal og -saft.

Anret spaghetti med små kødboller og citronhytteost på toppen. Pynt med basilikumblade.

Tip

Der findes forskellige specialredskaber til at lave tynde strimler af grøntsager, fx en julienneskærer eller andre deciderede maskiner. Det er dog muligt at lave strimler med en almindelig kartoffelskræller eller tyndskræller; det giver blot en lidt bredere strimmel.

Sådan koger du pasta

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,9 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: