Squashspaghetti med kødboller og citronhytteost
45 min
Nøglehulsmærket opskrift

Squashspaghetti med kødboller og citronhytteost

Skøn pastaret der både mætter og giver point på grøntsagskontoen - og så er den en fryd for øjet!
Nøglehulsmærket opskrift
45 min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (75 vurderinger)

Min bedømmelse:

Squashspaghetti med kødboller og citronhytteost

Nøglehulsmærket opskrift

Skøn pastaret der både mætter og giver point på grøntsagskontoen - og så er den en fryd for øjet!

Antal portioner

Kødboller

  • 400 g hakket kyllingekød (ca. 5% fedt)
  • 150 g Karolines Køkken® Hytteost 4,5%
  • 1 æg
  • 3 spsk finvalsede havregryn
  • 2 store finthakkede fed hvidløg
  • 1 tsk finthakket grøn chilipeber
  • ¾ tsk groft salt
  • 1 tsk citronpeber
  • 25 g smør

Squashspaghetti

  • 2¼ liter vand
  • 2¼ tsk groft salt
  • 300 g tørret fuldkornsspaghetti
  • 2 grønne squash - evt. en gul og en grøn (ca. 800 g)

Citronhytteost

Pynt

  • friske basilikumblade

Fremgangsmåde:

Kødboller

Bland det hakkede kød med hytteost, æg, havregryn, hvidløg, chili, salt og peber. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Form farsen til ca. 30 små kødboller (på størrelse med valnødder) og steg dem gyldne i smør i en pande - ca. 6 min. i alt - vend dem af og til, så de bliver jævnt gyldne.

Squashspaghetti

Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog spaghettien i ca. 10 min. til den er mør uden at være blød. Lav imens tynde spaghettistrimler af squashene - hvis den inderste del er svær at strimle, kan den skæres i små tern. Kom squashstrimlerne i kogevandet og giv det et hurtigt opkog. Lad derefter squash og spaghetti dryppe af i et dørslag.

Citronhytteost

Vend hytteost sammen med citronskal og -saft.

Anret spaghetti med små kødboller og citronhytteost på toppen. Pynt med basilikumblade.

Tip

Der findes forskellige specialredskaber til at lave tynde strimler af grøntsager, fx en julienneskærer eller andre deciderede maskiner. Det er dog muligt at lave strimler med en almindelig kartoffelskræller eller tyndskræller; det giver blot en lidt bredere strimmel.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,9 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 29 %
Print