Squashspaghetti med kødboller og citronhytteost

Nøglehulsmærket opskrift

Squashspaghetti med kødboller og citronhytteost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(97 vurderinger)

45 min

Nøglehulsmærket opskrift

Skøn pastaret der både mætter og giver point på grøntsagskontoen - og så er den en fryd for øjet!

Ingredienser

Antal portioner

Kødboller

  • 400 g hakket kyllingekød (ca. 5% fedt)
  • 150 g Karolines Køkken® Hytteost 4% Hytteost 4%
  • 1 æg
  • 3 spsk finvalsede havregryn
  • 2 store finthakkede fed hvidløg
  • 1 tsk finthakket grøn chilipeber
  • ¾ tsk groft salt
  • 1 tsk citronpeber
  • 25 g smør

Squashspaghetti

  • 2¼ liter vand
  • 2¼ tsk groft salt
  • 300 g tørret fuldkornsspaghetti
  • 2 grønne squash - evt. en gul og en grøn (ca. 800 g)

Citronhytteost

Pynt

  • friske basilikumblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Kødboller

Bland det hakkede kød med hytteost, æg, havregryn, hvidløg, chili, salt og peber. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Form farsen til ca. 30 små kødboller (på størrelse med valnødder) og steg dem gyldne i smør i en pande - ca. 6 min. i alt - vend dem af og til, så de bliver jævnt gyldne.

Squashspaghetti

Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog spaghettien i ca. 10 min. til den er mør uden at være blød. Lav imens tynde spaghettistrimler af squashene - hvis den inderste del er svær at strimle, kan den skæres i små tern. Kom squashstrimlerne i kogevandet og giv det et hurtigt opkog. Lad derefter squash og spaghetti dryppe af i et dørslag.

Citronhytteost

Vend hytteost sammen med citronskal og -saft.

Anret spaghetti med små kødboller og citronhytteost på toppen. Pynt med basilikumblade.

Tip

Der findes forskellige specialredskaber til at lave tynde strimler af grøntsager, fx en julienneskærer eller andre deciderede maskiner. Det er dog muligt at lave strimler med en almindelig kartoffelskræller eller tyndskræller; det giver blot en lidt bredere strimmel.

Sådan koger du pasta

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,9 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 29 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: