Grøn pastasauce til kyllingekødboller
30 min

Grøn pastasauce til kyllingekødboller

Små krydrede kyllingekødboller med smag af citron, hvidløg og persille. God smag sammen med spaghetti og ostesauce fyldt med grønne grøntsager.
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grøn pastasauce til kyllingekødboller

Små krydrede kyllingekødboller med smag af citron, hvidløg og persille. God smag sammen med spaghetti og ostesauce fyldt med grønne grøntsager.

Antal portioner

Kyllingekødboller

  • 400 g hakket kyllingekød (ca. 5% fedt)
  • 3 spsk hakket bredbladet persille
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • ¾ tsk groft salt
  • 1½ liter vand
  • 1½ tsk groft salt

Grøn pastasauce

  • 4 dl Karolines Køkken® Mild ost Pastasauce
  • 300 g broccoli i buketter
  • 1 grøn squash i tern (ca. 200 g)
  • 200 g edamamebønner (sojabønne)
  • 1 grøn chilipeber i tynde ringe
  • ½ tsk groft salt
  • 2 dl blade af bredbladet persille

Tilbehør

  • 300 g tørret fuldkornsspaghetti - koges
  • friskpresset citronsaft

Fremgangsmåde:

Kyllingekødboller

Rør det hakkede kød godt med persille, citronskal, hvidløg og salt. Form farsen til 24 rustikke kødboller (a ca. 1 spsk). Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog kødbollerne ved kraftig varme og uden låg i ca. 3 min. Gem ca. 1 dl kogevand. Hæld kødbollerne i en sigte og hold dem varme.

Grøn pastasauce

Kom den ene dl kogevand tilbage i gryden sammen med pastasauce og broccoli. Bring sauce og broccoli i kog under omrøring. Tilsæt squash, bønner, chili og salt, bring atter saucen i kog, stadig under omrøring og varm godt igennem. Tilsæt persille og kødboller og smag til.

Hæld den grønne pastasauce over nykogt spaghetti og server straks med citronsaft ved siden af.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 27 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Protein: 28 %
  • Fiber: 52,5 g
Print