Grøn pastasauce til kyllingekødboller

Grøn pastasauce til kyllingekødboller

30 min
Små krydrede kyllingekødboller med smag af citron, hvidløg og persille. God smag sammen med spaghetti og ostesauce fyldt med grønne grøntsager.

Sådan gør du

Kyllingekødboller
  • Rør det hakkede kød godt med persille, citronskal, hvidløg og salt. Form farsen til 24 rustikke kødboller (a ca. 1 spsk). Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog kødbollerne ved kraftig varme og uden låg i ca. 3 min. Gem ca. 1 dl kogevand. Hæld kødbollerne i en sigte og hold dem varme.
Grøn pastasauce
  • Kom den ene dl kogevand tilbage i gryden sammen med pastasauce og broccoli. Bring sauce og broccoli i kog under omrøring. Tilsæt squash, bønner, chili og salt, bring atter saucen i kog, stadig under omrøring og varm godt igennem. Tilsæt persille og kødboller og smag til.
  • Hæld den grønne pastasauce over nykogt spaghetti og server straks med citronsaft ved siden af.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9900 kJ / 2366 kcal

Næringsindhold pr. 100g

262 kJ / 63 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 31,9 % 4,9 g
Kulhydrat: 42,4 % 6,6 g
Fedt: 25,7 % 1,8 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Kyllingekødboller
Hakket kyllingekød
400 g
Hakket bredbladet persille
3 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk
Lille finthakket fed hvidløg
1
Groft salt
¾ tsk
Vand
1½ liter
Groft salt
1½ tsk
Grøn pastasauce
4 dl
Broccoli i buketter
300 g
Grøn squash i tern (ca. 200 g)
1
Edamamebønner
200 g
Grøn chilipeber i tynde ringe
1
Groft salt
½ tsk
Blade af bredbladet persille
2 dl
Tilbehør
Tørret fuldkornsspaghetti - koges
300 g
Friskpresset citronsaft