Æble-sellerisalat med kyllingekødboller og rug-dukkah
30 min

Æble-sellerisalat med kyllingekødboller og rug-dukkah

Den sprøde rug-dukkah giver både smag, fylde og knas til salaten. Dukkah er en mellemøstlig blanding af kryddrier, og typisk, nødder og frø. Vi har tilføjet rugbrød, så den også mætter.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Æble-sellerisalat med kyllingekødboller og rug-dukkah

Den sprøde rug-dukkah giver både smag, fylde og knas til salaten. Dukkah er en mellemøstlig blanding af kryddrier, og typisk, nødder og frø. Vi har tilføjet rugbrød, så den også mætter.

Antal portioner

Rug-dukkah

  • 250 g rugbrød uden kerner
  • 3 spsk finthakkede mandler
  • 2 spsk sesamfrø
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • ¾ tsk groft salt

Kyllingekødboller

  • 3 rødkindede æbler i tynde både (ca. 350 g)
  • ½ knoldselleri i tynde stave (ca. 350 g)
  • 6 stilke bladselleri i tynde skiver (ca. 200 g)
  • 2½ spsk friskpresset citronsaft
  • ¾ tsk groft salt

Pynt

  • blade af bladselleri

Fremgangsmåde:

Rug-dukkah

Hak rugbrødet i en foodprocessor eller riv det på et rivejern. Bland rugbrødet med mandler, sesam og krydderier. Fordel blandingen på en plade med bagepapir og rist den midt i ovnen – vend rundt et par gange undervejs. Rugbrødet skal være godt tørt – tiden afhænger af brødets friskhed. Lad rug-dukkahen køle af på bagepapiret på en bagerist.

Kyllingekødboller

Rør det hakkede kød godt med citronskal, salt og peber. Tilsæt hytteost, æg og havregryn. Rør farsen godt igennem. Form farsen til små kødboller a ca. 1 spsk fars. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kødbollerne ved jævn til kraftig varme i ca. 10 min. - ryst panden af og til, så kødbollerne bliver runde.

Vend æbler og de to slags selleri med citronsaft og salt. Anret æble-sellerisalat og lune kyllingekødboller på et fad. Server rug-dukkahen ved siden af, så man selv kan drysse på .

Ristning

6-12 min. ved 200° - varmluft.

Tip

Du kan gemme rug-dukkahen i et glas med låg en uges tid.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 56,1 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 30 %
Print