Æble-sellerisalat med kyllingekødboller og rug-dukkah

Æble-sellerisalat med kyllingekødboller og rug-dukkah

30 min
Den sprøde rug-dukkah giver både smag, fylde og knas til salaten. Dukkah er en mellemøstlig blanding af kryddrier, og typisk, nødder og frø. Vi har tilføjet rugbrød, så den også mætter.

Sådan gør du

Rug-dukkah
  • Hak rugbrødet i en foodprocessor eller riv det på et rivejern. Bland rugbrødet med mandler, sesam og krydderier. Fordel blandingen på en plade med bagepapir og rist den midt i ovnen – vend rundt et par gange undervejs. Rugbrødet skal være godt tørt – tiden afhænger af brødets friskhed. Lad rug-dukkahen køle af på bagepapiret på en bagerist.
Kyllingekødboller
  • Rør det hakkede kød godt med citronskal, salt og peber. Tilsæt hytteost, æg og havregryn. Rør farsen godt igennem. Form farsen til små kødboller a ca. 1 spsk fars. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kødbollerne ved jævn til kraftig varme i ca. 10 min. - ryst panden af og til, så kødbollerne bliver runde.
  • Vend æbler og de to slags selleri med citronsaft og salt. Anret æble-sellerisalat og lune kyllingekødboller på et fad. Server rug-dukkahen ved siden af, så man selv kan drysse på .
Ristning
  • 6-12 min. ved 200° - varmluft.
Tip
  • Du kan gemme rug-dukkahen i et glas med låg en uges tid.
Energiindhold for hele retten:

7198 kJ / 1720 kcal

Næringsindhold pr. 100g

393 kJ / 94 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 29,9 % 6,9 g
Kulhydrat: 41,8 % 9,7 g
Fedt: 28,3 % 3 g

Ingredienser

Rug-dukkah
250 g Rugbrød uden kerner
3 spsk Finthakkede mandler
1½ spsk Sesamfrø
1 tsk Stødt spidskommen
1 tsk Stødt koriander
¾ tsk Groft salt
Kyllingekødboller
300 g Hakket kyllingekød
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
200 g Hytteost
1 Æg
3 spsk Havregryn
25 g Smør
3 Rødkindede æbler i tynde både (ca. 350 g)
½ Knoldselleri i tynde stave (ca. 350 g)
6 stilke Bladselleri i tynde skiver (ca. 200 g)
2½ spsk Friskpresset citronsaft
¾ tsk Groft salt
Pynt
Blade af bladselleri