Blomkålssalat

Blomkålssalat

15 min
Helt enkelt og nem knasende sprød blomkålssalat, der kan laves og nydes året rundt. Vores opskrift på blomkålssalat består af tomat, æble og salatost - og er vendt med en dejlig sød-syrlig sennepsdressing. Du kan selvfølgelig variere med anden frugt og grønt Brug endelig blomkålens blade, hvis der er nogle. Snit bladene fint og vend dem i blomkålssalaten - de giver både smag, struktur og farve.

Sådan gør du

Dressing
  • Pisk olie, citronsaft, sennep, honning, salt og peber sammen og pisk vand i dressingen lidt efter lidt.
  • Smag til.
Blomkålssalat
  • Skær æblet i tynde skiver og vend dem med halvdelen af dressingen.
  • Mos osteternene let.
  • Anret blomkål, tomater, æbler og salatost lagvis i et fad.
  • Hæld, ved serveringen, resten af dressingen over og pynt med strimlet basilikum, blomkålsblade og citronskal.

Blomkålsblade kan også spises, så brug endelig blomkålens blade, hvis den har nogle. Snit bladene fint og vend dem i blomkålssalaten.

Energiindhold for hele retten:

2773 kJ / 663 kcal

Næringsindhold pr. 100g

379 kJ / 91 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 14,3 % 3,2 g
Kulhydrat: 17,1 % 3,8 g
Fedt: 68,6 % 7 g
Mere inspiration

Blomkål er også skønt bagt i ovnen - prøv selv!

Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. 

Ingredienser

Dressing
2 spsk Jomfruolivenolie
1 spsk Friskpresset citronsaft
1½ tsk Dijonsennep
½ tsk Honning
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 tsk Vand
1 Syrligt æble (ca. 125 g)
100 g Salatost i tern
250 g Blomkål i meget tynde skiver
150 g Røde og gule cherrytomater i halve
Pynt
1 dl Strimlet basilikumblade
1 dl Strimlede blomkålsblade (kan undlades)
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)