Blomkål er også skønt bagt i ovnen - prøv selv!
Blomkålsblade kan også spises, så brug endelig blomkålens blade, hvis den har nogen. Snit bladene fint og vend dem i blomkålssalaten.
2735 kJ / 654 kcal
374 kJ / 89 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,1 g |
Protein: | 15,1 % | 3,3 g |
Kulhydrat: | 13,4 % | 3 g |
Fedt: | 71,5 % | 7,2 g |
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.
Jomfruolivenolie
|
2 spsk |
---|---|
Friskpresset citronsaft
|
1 spsk |
Dijonsennep
|
1½ tsk |
Honning
|
½ tsk |
Groft salt
|
½ tsk |
Friskkværnet peber
|
|
Vand
|
2 tsk |
Blomkål
|
250 g |
---|---|
Røde og gule cherrytomater
|
150 g |
Syrligt æble (ca. 125 g)
|
1 |
100 g |
Strimlet frisk basilikum
|
1 dl |
---|---|
Strimlede blomkålsblade (kan undlades)
|
1 dl |
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
1 tsk |