Blomkålssalat

Blomkålssalat

15 min
Helt enkelt og nem knasende sprød blomkålssalat, der kan laves året rundt. Blomkålssalat med tomat, æble og salatost er vendt med en dejlig sød-syrlig sennepsdressing. Brug endelig blomkålens blade, hvis der er nogen. Snit bladene fint og vend dem i blomkålssalaten.

Sådan gør du

Dressing
  • Pisk olie, citronsaft, sennep, honning, salt og peber sammen og pisk vand i dressingen lidt efter lidt.
  • Smag til.
Blomkålssalat
  • Skær blomkålet i meget tynde skiver og halver tomaterne.
  • Skær æblet i tynde skiver og vend dem med halvdelen af dressingen.
  • Mos osteternene let.
  • Anret blomkål, tomater, æbler og salatost lagvis i et fad.
  • Hæld, ved serveringen, resten af dressingen over og pynt med strimlet basilikum, blomkålsblade og citronskal.
Mere inspiration

Blomkål er også skønt bagt i ovnen - prøv selv!

Velbekomme!
Vidste du...

Blomkålsblade kan også spises, så brug endelig blomkålens blade, hvis den har nogen. Snit bladene fint og vend dem i blomkålssalaten.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2735 kJ / 654 kcal

Næringsindhold pr. 100g

374 kJ / 89 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,1 g
Protein: 15,1 % 3,3 g
Kulhydrat: 13,4 % 3 g
Fedt: 71,5 % 7,2 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. 

Ingredienser

Dressing
Jomfruolivenolie
2 spsk
Friskpresset citronsaft
1 spsk
Dijonsennep
1½ tsk
Honning
½ tsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Vand
2 tsk
Blomkål
250 g
Røde og gule cherrytomater
150 g
Syrligt æble (ca. 125 g)
1
100 g
Pynt
Strimlet frisk basilikum
1 dl
Strimlede blomkålsblade (kan undlades)
1 dl
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk