Chicken Korma
45 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
Chicken Korma er en nem og krydret indisk ret. Retten består af marineret kylling, der serveres i en krydret og cremet sauce baseret på cashewnødder og garam masala. Retten kan gøres vegetarisk ved at udskifte kylling med fx kikærter eller tofu. Lav kylling korma og server den med ris, frisk koriander og evt. naanbrød.
Ny
Ingredienser
|
300 g
Kyllingeinderfileter i mundrette stykker
|
|
|---|---|
|
1 dl
Yoghurt 10%
|
|
|
2 spsk
Garam masala
|
|
|
½ tsk
Salt
|
Korma sauce
|
1 spsk
Olie
|
|
|---|---|
|
1
Grofthakket løg
|
|
|
4
Finthakkede fed hvidløg
|
|
|
2 spsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
|
2
Tomater i store tern
|
|
|
125 g
Cashewnødder eller smuttede mandler
|
|
|
1 spsk
Garam masala
|
|
|
1 tsk
Stødt gurkemeje
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
4 dl
Vand
|
|
|
1 spsk
Hønsebouillon-pulver
|
|
300 g
Blomkål i små buketter
|
|
|---|---|
|
20 g
Smør - til stegning
|
Toppings
|
2 spsk
Yoghurt
|
|
|---|---|
|
Evt. frisk koriander eller persille
|
Tilbehør
|
4 dl
Ris, gerne fuldkorn - koges
|
|---|
Sådan gør du
Korma sauce
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Har du et glas mangochutney i kølekskabet, vil det smage godt at servere til.
Næringsindhold
Energiindhold:
11785 kJ / 2817 kcal
Energifordeling
| Energi | |
|---|---|
| Fiber: | 31,5 g |
| Protein: | 134 g |
| Fedt: | 113,5 g |
| Kulhydrat: | 312,2 g |