Butter chicken

Butter chicken

1 time
Lyst til indisk mad? Så er denne butter chicken lige i øjet. Butter chicken er en perfekt krydret og delikat gryderet, hvor kylling marineres i yoghurt med kardemomme, koriander og garam masala. Det er den bløde sauce, som er kendetegnende for retten. Vores opskrift er for nemhedens skyld lavet med stødte krydderier. Men ligesom ved mange andre krydrede retter gør det en smagsmæssig forskel selv at støde krydderierne. Det tager kun lidt længere tid, og giver retten meget mere dybde og fylde.

Sådan gør du

  • Vend de tørrede krydderier sammen med ingefær og hvidløg. Bland yoghurt med tomatpuré, salt, sukker og halvdelen af krydderiblandingen.
  • Vend marinaden godt sammen med kyllingestykkerne, og lad kødet marinere tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
  • Lad imens smørret blive gyldent i en sauterpande, steg den anden halvdel af krydderierblandingen og løg ved jævn varme i ca. 5 min.
  • Tilsæt tomater og bouillon og lad retten koge ved svag varme i ca. 10 min. under låg. Tilsæt fløde og blend retten helt glat, evt. med en stavblender.
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande, og steg kyllingekødet, med den marinade, der hænger ved - ca. 3 min. på hver side.
  • Kom saucen i panden, og varm det hele godt igennem.
  • Anret og top med lidt koriander, fløde og cashewnødder. Server med ris og naanbrød.
Mere inspiration

Har du lyst til selv at bage naanbrød - så er opskriften lige her....

Naanbrød
20 min
Naanbrød
(46)
Velbekomme!
Tips

Rist evt. kardemomme- og korianderfrø et kort øjeblik, inden de knuses. Vil du have en rigtig hot ret, kan du lade være med at fjerne de hvide vægge i chilipeberne - det er der, meget af styrken sidder. Du kan "skrue op og ned" for styrken afhængig af, hvor meget af de hvide vægge, du tager med.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11770 kJ / 2813 kcal

Næringsindhold pr. 100g

660 kJ / 158 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 17,6 % 6,8 g
Kulhydrat: 32,7 % 12,7 g
Fedt: 49,7 % 8,9 g
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

Stødt kardemomme
2 tsk
Stødt koriander
2 tsk
Garam masala
2 tsk
Chilipulver
1 tsk
Fintrevet frisk ingefær
2 spsk
Pressede fed hvidløg
5
1½ dl
Koncentreret tomatpuré
2 spsk
Groft salt
2 tsk
Sukker
½ tsk
Udbenet kyllingeoverlår i mundrette stykker
500 g
Smør
50 g
Grofthakkede zittauerløg
2
Hakkede tomater
1 dåse
Hønsebouillon
1 dl
1 dl
Smør
20 g
Toppings
Frisk koriander
Evt. piskefløde, meget let pisket
Ristede, grofthakkede cashewnødder
Tilbehør
Kogte basmatiris
Lunt naanbrød