Butter chicken stammer fra Indien og er en delikat krydret ret, hvor kylling marineres i yoghurt med kardemomme, koriander og garam masala. Butter chicken har sit navn fra saucen, hvor smørret danner grundlag for denbløde sauce, som er kendetegnende for retten. Butter chicken hedder Murgh Makhani på indisk - og smørkylling på dansk. Der hører raita til butter chicken og her er en variation med banan og forårsløg.
Butter chicken og chicken tikka masala er i bund og grund samme ret, og begge kan varieries efter lyst.
14208 kJ / 3396 kcal
590 kJ / 141 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 22,6 % | 7,8 g |
Kulhydrat: | 36,4 % | 12,6 g |
Fedt: | 41 % | 6,5 g |
Rist evt. kardemomme- og korianderfrø i en pande, et kort øjeblik, inden de knuses. Vil du have en rigtig hot ret, kan du lade være med at fjerne de hvide vægge i chilipeberne - det er der meget af styrken sidder. Du kan "skrue op og ned" for styrken afhængig af hvor meget af de hvide vægge, du tager med.
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris.