Butter chicken

Butter chicken

1 timer Hovedret
Lyst til indisk mad? Så er denne butter chicken lige i øjet. Butter chicken er en perfekt krydret og delikat gryderet, hvor kylling marineres i yoghurt med kardemomme, koriander og garam masala. Det er den bløde sauce, som er kendetegnende for retten. Vores opskrift er for nemhedens skyld lavet med stødte krydderier. Men ligesom ved mange andre krydrede retter gør det en smagsmæssig forskel selv at støde krydderierne. Det tager kun lidt længere tid, og giver retten meget mere dybde og fylde.
Mere inspiration

Har du lyst til selv at bage naanbrød - så er opskriften lige her....

Naanbrød
20 min
Naanbrød
(39)
Velbekomme!
Tips

Rist evt. kardemomme- og korianderfrø et kort øjeblik, inden de knuses. Vil du have en rigtig hot ret, kan du lade være med at fjerne de hvide vægge i chilipeberne - det er der, meget af styrken sidder. Du kan "skrue op og ned" for styrken afhængig af, hvor meget af de hvide vægge, du tager med.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12131 kJ / 2899 kcal

Næringsindhold pr. 100g

681 kJ / 163 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 17,5 % 7 g
Kulhydrat: 34 % 13,6 g
Fedt: 48,5 % 8,9 g
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser