Chicken tikka masala med skyr og blomkålsris

Chicken tikka masala med skyr og blomkålsris

60+ min
Chicken tikka masala med skyr og blomkålsris. Chicken tikka masala er en indisk klassiker med masser af skønne krydderier. Denne chicken tikka masala serveres med blomkålsris i stedet for almindelige ris - så der er fuld power på grøntsagerne!

Sådan gør du

Marineret kylling
  • Rør skyr, hvidløg, ingefær og garam masala sammen i en skål.
  • Kom kyllingestykkerne heri og lad dem marinere tildækket i køleskabet i mindst ½ time - gerne længere.
  • Fordel kylling og marinade i et lille ovnfast fad og bag midt i ovnen.
Sauce
  • Kom smør og gurkemeje i en kold pande. Skru op til kraftig varme og rør i blandingen til smørret er smeltet.
  • Svits løg, tomatpuré og cashewnødder i gurkemejesmørrret i ca. 1 min.
  • Rør bouillon, salt og de bagte kyllingestykker med marinade i.
  • Varm saucen igennem og smag til.
Blomkålsris
  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde.
  • Del blomkålshovedet i mindre stykker og riv dem på den grove side af et rivejern eller i en foodprocessor (også det grove rivejern).
  • Kom den revne blomkål i det kogende vand og lad det blive i vandet i ca. 1 min.
  • Lad blomkålsrisen dryppe at i en sigte.
  • Drys cashewnødder og chiliflager over chicken tikka masala'en, pynt med korianderblade og server med lune blomkålsris.
Bagetid
  • Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Skøn klassisk chicken tikka masala - med masser af smag.

Velbekomme!
Tip

Brug handsker når du river gurkemeje - det farver meget.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3603 kJ / 861 kcal

Næringsindhold pr. 100g

228 kJ / 54 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 44,4 % 5,9 g
Kulhydrat: 19,7 % 2,6 g
Fedt: 35,9 % 2,2 g
Relateret video
Sådan laver du Chicken tikka masala med skyr og blomkålsris

Ingredienser

Marineret kylling
2 dl
Små, knuste fed hvidløg
3
Fintrevet frisk ingefær
1 spsk
Garam masala
1 tsk
Kyllingefilet i mundrette stykker
250 g
Sauce
Smør
10 g
Fintrevet frisk gurkemejerod
1 spsk
Finthakket zittauerløg (ca. 100 g)
1
Koncentreret tomatpuré
2 spsk
Finthakkede salte cashewnødder
3 spsk
Grøntsagsbouillon
1 dl
Groft salt
1 tsk
Blomkålsris
Vand
½ liter
Groft salt
½ tsk
Blomkål
300 g
Grofthakkede salte cashewnødder
1 spsk
Tørrede chiliflager
½ tsk
Pynt
Frisk koriander