Tarteletter med høns i asparges

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(345 vurderinger)

60+ min

Tarteletter med høns i asparges er en klassisk ret, som mange holder af. Her består vores tarteletfyld bl.a. af høns eller kylling. Tarteletter betyder "små tærter" - server de skønne tarteletter som både forret og hovedret.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

24 stk

Antal portioner

Kogning af høne

  • 1 høne eller kylling
  • 1 liter vand
  • 2 zittauerløg i grove stykker
  • 2 gulerødder i grove stykker
  • 2 porrer i grove stykker
  • 3 hele nelliker
  • 3 laurbærblade
  • 1 tsk groft salt

Opbagt sovs

  • 24 tarteletter

Pynt

  • brøndkarse

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kogning af høne

  1. Tag indmaden ud af hønen, rens og skyl den godt. Bring høne og vand i kog i en stor gryde. Skum suppen og tilsæt resten af ingredienserne. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 45 min.
  2. Tag kød og grøntsager op. Si suppen og skum fedtet af - du skal bruge ca. 3 dl suppe.
  3. Lad hønsekødet køle lidt af og riv det i trevler - med 2 gafler.
  1. Smelt smørret i en tykbundet gryde ved jævn varme. Tilsæt melet under kraftig omrøring i ca. 2 min.
  2. Tilsæt aspargesvand og bring opbagningen i kog. Tilsæt ca. 3 dl suppe fra hønen og madlavningsfløde og bring stuvningen i kog.
  3. Vend hønsekød, asparges, salt og peber i. Kog stuvningen ved svag varme og under forsigtig omrøring i ca. 2 min. og smag til.

Lun tarteletterne efter anvisningen på emballagen. Hæld ca. ¾ dl høns i asparges i hver tartelet. Pynt med brøndkarse og server straks.

Tips

Til denne portion er der brugt ca. 625 g kød fra kylling eller høne.
Du kan fryse resten af suppen.

Sådan laver du en opbagt sovs

Har du brug for en hjælpende hånd til sovsen? Karolines Køkkenskole viser dig med få trin grundopskriften på en opbagt sovs.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 15900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,2 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 52 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag