Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

60+ min
Tarteletter med høns i asparges er en klassiker på både påske- og julebordet. Der er forskellige varianter af tarteletfyld, men det er oftest høns i asparges, der serveres. Tarteletter betyder "små tærter" - og de små sprøde skåle er dekorative og lækre som både forret, hovedret og på frokostbordet. Her en dejlig opskrift på klassiske tarteletter med fyld af høns i asparges - lækre hele året rundt.

Sådan gør du

Kogning af høne
  • Tag indmaden ud af hønen, rens og skyl den godt. Bring høne og vand i kog i en stor gryde.
  • Skum suppen og tilsæt resten af ingredienserne. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 45 min.
  • Tag kød og grøntsager op. Si suppen og skum fedtet af - du skal bruge ca. 3 dl suppe til saucen.
  • Lad hønsekødet køle lidt af og riv det i trevler - med 2 gafler.
Opbagt sovs med asparges
  • Smelt smørret i en tykbundet gryde ved jævn varme. Tilsæt melet under kraftig omrøring i ca. 2 min.
  • Tilsæt aspargesvand og bring opbagningen i kog. Tilsæt ca. 3 dl suppe fra hønen og fløde og bring stuvningen i kog.
  • Vend hønsekød, asparges, salt og peber i. Kog stuvningen ved svag varme og under forsigtig omrøring i ca. 2 min. og smag til.
Sådan anretter du tarteletter med høns i asparges
  • Lun tarteletterne efter anvisningen på emballagen.
  • Hæld ca. ¾ dl høns i asparges i hver tartelet.
  • Pynt med brøndkarse og server straks.

Til denne portion høns i asparges er der brugt ca. 625 g kød fra kylling eller høne. Hvis det skal gå stærkt kan du købe kyllingefilet og koge i vand tilsat kyllingefond. Du kan fryse resten af suppen. Du kan supplere tarteletfyldet med flere grøntsager efter smag - selleri og bladselleri giver både smag og struktur til saucen. Måske vil du gå all in og bage dine egne tarteletskaller?

Energiindhold for hele retten:

13172 kJ / 3148 kcal

Næringsindhold pr. 100g

417 kJ / 100 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 17,6 % 4,3 g
Kulhydrat: 28,3 % 6,9 g
Fedt: 54,1 % 6,1 g
Mere inspiration

En variation af tarteletfyld med mindre kylingekød, men med ligeså meget smag.

Relateret video
Sådan laver du en opbagt sovs

Har du brug for en hjælpende hånd til sovsen? Karolines Køkkenskole viser dig med få trin grundopskriften på en opbagt sovs.

Ingredienser

Prøv også en {grønnere} version
Kogning af høne
1 Høne eller kylling (ca. 1100 g)
1 liter Vand
2 Zittauerløg i grove stykker
2 Gulerødder i grove stykker
2 Porrer i grove stykker
3 Laurbærblade
1 tsk Groft salt
Opbagt sovs med asparges
2 dåser Hvide aspargessnitter (ca. 510 g)
50 g Smør
60 g Hvedemel (ca. 1 dl)
1 dl Piskefløde
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
24 Tarteletter
Pynt
Brøndkarse