Tarteletter med høns i asparges

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(339 vurderinger)

60+ min

Tarteletter med høns i asparges er en klassisk ret, som mange holder af. Her består vores tarteletfyld bl.a. af høns eller kylling. Tarteletter betyder "små tærter" - server de skønne tarteletter som både forret og hovedret.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

24 stk

Antal portioner

  • 1 høne eller kylling
  • 1 liter vand
  • 2 zittauerløg i grove stykker
  • 2 gulerødder i grove stykker
  • 2 porrer i grove stykker
  • 3 hele nelliker
  • 3 laurbærblade
  • 1 tsk groft salt
  • 2 dåser hvide aspargessnitter (ca. 510 g)
  • 50 g smør
  • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • 1½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 24 tarteletter

Pynt

  • brøndkarse

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

  1. Tag indmaden ud af hønen, rens og skyl den godt.
  2. Bring høne og vand i kog i en stor gryde. Skum suppen og tilsæt resten af ingredienserne. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 45 min.
  3. Tag kød og grøntsager op. Si suppen og skum fedtet af - du skal bruge ca. 3 dl suppe.
  4. Lad hønsekødet køle lidt af og riv det i trevler - med 2 gafler.
  5. Hæld aspargesene til afdrypning i en sigte - gem vandet (ca. 4 dl).
  6. Smelt smørret i en tykbundet gryde ved jævn varme. Tilsæt melet under kraftig omrøring i ca. 2 min.
  7. Tilsæt aspargesvand og bring opbagningen i kog. Tilsæt ca. 3 dl suppe fra hønen og madlavningsfløde og bring stuvningen i kog.
  8. Vend hønsekød, asparges, salt og peber i. Kog stuvningen ved svag varme og under forsigtig omrøring i ca. 2 min. og smag til.
  9. Lun tarteletterne efter anvisningen på emballagen. Hæld ca. ¾ dl høns i asparges i hver tartelet. Pynt med brøndkarse og server straks.

Tips

Til denne portion er der brugt ca. 625 g kød fra kylling eller høne.
Du kan fryse resten af suppen.

Sådan laver du en opbagt sovs

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 15900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,2 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 52 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag