Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

60+ min
Tarteletter med høns i asparges er en klassiker på både påske- og julebordet. Der er forskellige varianter af tarteletfyld, men det er oftest høns i asparges, der serveres. Tarteletter betyder "små tærter" - og de små sprøde skåle er dekorative og lækre som både forret, hovedret og på frokostbordet. Server tarteletter med fyld af høns i asparges hele året rundt.

Sådan gør du

Kogning af høne
  • Tag indmaden ud af hønen, rens og skyl den godt. Bring høne og vand i kog i en stor gryde.
  • Skum suppen og tilsæt resten af ingredienserne. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 45 min.
  • Tag kød og grøntsager op. Si suppen og skum fedtet af - du skal bruge ca. 3 dl suppe til saucen.
  • Lad hønsekødet køle lidt af og riv det i trevler - med 2 gafler.
Opbagt sovs med asparges
  • Smelt smørret i en tykbundet gryde ved jævn varme. Tilsæt melet under kraftig omrøring i ca. 2 min.
  • Tilsæt aspargesvand og bring opbagningen i kog. Tilsæt ca. 3 dl suppe fra hønen og fløde og bring stuvningen i kog.
  • Vend hønsekød, asparges, salt og peber i. Kog stuvningen ved svag varme og under forsigtig omrøring i ca. 2 min. og smag til.
Sådan anretter du tarteletter med høns i asparges
  • Lun tarteletterne efter anvisningen på emballagen.
  • Hæld ca. ¾ dl høns i asparges i hver tartelet.
  • Pynt med brøndkarse og server straks.
Mere inspiration

En variation af tarteletfyld med mindre kylingekød men med ligeså meget smag.

Velbekomme!
Tips

Til denne portion høns i asparges er der brugt ca. 625 g kød fra kylling eller høne. Hvis det skal gå stærkt kan du købe kyllingefilet og koge i vand tilsat kyllingefond. Du kan fryse resten af suppen. Du kan supplere tarteletfyldet med flere grøntsager efter smag - selleri og bladselleri giver både smag og struktur til saucen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13157 kJ / 3145 kcal

Næringsindhold pr. 100g

418 kJ / 100 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 17,7 % 4,3 g
Kulhydrat: 28,2 % 6,9 g
Fedt: 54,1 % 6,1 g
Relateret video
Sådan laver du en opbagt sovs

Har du brug for en hjælpende hånd til sovsen? Karolines Køkkenskole viser dig med få trin grundopskriften på en opbagt sovs.

Ingredienser

Prøv også en {grønnere} version
Kogning af høne
Høne eller kylling (ca. 1100 g)
1
Vand
1 liter
Zittauerløg i grove stykker
2
Gulerødder i grove stykker
2
Porrer i grove stykker
2
Laurbærblade
3
Groft salt
1 tsk
Opbagt sovs med asparges
Hvide aspargessnitter (ca. 510 g)
2 dåser
Smør
50 g
Hvedemel (ca. 1 dl)
60 g
1 dl
Groft salt
1½ tsk
Friskkværnet peber
Tarteletter
24
Pynt
Brøndkarse