Vegetar tarteletter

Vegetar tarteletter

45 min
Tarteletter, her en opskrift på en vegetarisk variation. De klassiske tarteletter er skønne, men disse med stegte jordskokker og babyspinat er mindst ligeså gode hvis ikke bedre. Det cremede fyld i den sprøde skal tilsmagt med citronskal, det er bare comfort food. Vegetar tarteletter er en ret for hele familien og en god måde at få brugt de sidste grøntsager i køleskabet på - du kan variere grøntsagerne, som du har lyst til, fx med kål, gulerødder og rodfrugter.

Sådan gør du

Flødestuvning
  • Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Rør hurtigt melet sammen med smørret.
  • Pisk ca. ⅓ af grøntsagsboillionen i - pisk til blandingen er glat.
  • Tilsæt endnu ⅓ på samme måde og den sidste ⅓.
  • Kom fløde, citronsaft, salt og peber i stuvningen og rør den godt igennem.
  • Lad flødestuvningen koge ved svag varme i ca. 5 min. - rør af og til.
Grøntsager
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg jordskokkerne ved kraftig varme og under omrøring i ca. 5-10 min., eller til de er gyldne og møre, men stadig med en smule bid.
  • Kom rødløg på panden og steg med i 3 min.
  • Kom spinat og persille i og lad det falde sammen under omrøring. Tilsæt citronskal og smag til med salt og peber.
  • Kom de tilberedte grøntsager i flødestuvningen, fordel fyldet i de lunede tarteletskaller og top dem med hakket persille og lidt revet citronskal.
Tip

Du kan bruge de grøntsager du har, som fyld i tarteletskallerne - evt. både tilberedte og rå. Lav en flødestuvning og svits fx rå gulerødder, rodfrugter, bladselleri - alt i små tern. Tilsæt desuden evt. rester af tilberedte grøntsager i tern - smag til friske eller tørrede krydderurter.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10111 kJ / 2417 kcal

Næringsindhold pr. 100g

853 kJ / 204 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 4,5 % 2,3 g
Kulhydrat: 33,5 % 16,8 g
Fedt: 62 % 14,3 g
Mere inspiration

Har du mod på hjemmelavede tarteletskaller, har du opskriften her.

Tarteletskaller
60+ min
Tarteletskaller
(54)
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Flødestuvning
Smør
25 g
Hvedemel
3 spsk
Grøntsagsbouillon
2½ dl
Piskefløde
2 dl
Friskpresset citronsaft
2 tsk
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Grøntsager
Smør
10 g
Skrællede jordskokker i små tern (ca. 1 x 1 x 1 cm)
300 g
Stort grofthakket rødløg (ca. 100 g)
1
Babyspinatblade (svarende til en lille pose)
75- 100 g
Groft hakket bredbladet persille
2 dl
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber
Tarteletter
10
Topping
Blade af bredbladet persille -hakket
Fintrevet citronskal (usprøjtet)