Vegetar tarteletter

Vegetar tarteletter

45 min
Tarteletter, her en opskrift på en vegetarisk variation. De klassiske tarteletter er skønne, men disse med stegte jordskokker og babyspinat er mindst ligeså gode hvis ikke bedre. Det cremede fyld i den sprøde skal tilsmagt med citronskal, det er bare comfort food. Vegetar tarteletter er en ret for hele familien og en god måde at få brugt de sidste grøntsager i køleskabet på - du kan variere grøntsagerne, som du har lyst til, fx med kål, gulerødder og rodfrugter.
Se den {klassiske} version
https://www.arla.dk/opskrifter/vegetar-tarteletter/

Sådan gør du

Flødestuvning
  • Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Rør hurtigt melet sammen med smørret.
  • Pisk ca. ⅓ af grøntsagsboillionen i - pisk til blandingen er glat.
  • Tilsæt endnu ⅓ på samme måde og den sidste ⅓.
  • Kom fløde, citronsaft, salt og peber i stuvningen og rør den godt igennem.
  • Lad flødestuvningen koge ved svag varme i ca. 5 min. - rør af og til.
Grøntsager
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg jordskokkerne ved kraftig varme og under omrøring i ca. 5-10 min., eller til de er gyldne og møre, men stadig med en smule bid.
  • Kom rødløg på panden og steg med i 3 min.
  • Kom spinat og persille i og lad det falde sammen under omrøring. Tilsæt citronskal og smag til med salt og peber.
  • Kom de tilberedte grøntsager i flødestuvningen, fordel fyldet i de lunede tarteletskaller og top dem med hakket persille og lidt revet citronskal.

Du kan bruge de grøntsager du har, som fyld i tarteletskallerne - evt. både tilberedte og rå. Lav en flødestuvning og svits fx rå gulerødder, rodfrugter, bladselleri - alt i små tern. Tilsæt desuden evt. rester af tilberedte grøntsager i tern - smag til friske eller tørrede krydderurter.

Energiindhold for hele retten:

8010 kJ / 1914 kcal

Næringsindhold pr. 100g

675 kJ / 161 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 5,4 % 2,2 g
Kulhydrat: 27,9 % 11,1 g
Fedt: 66,7 % 12,2 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Flødestuvning
25 g Smør
3 spsk Hvedemel
2½ dl Grøntsagsbouillon
2 dl Piskefløde
2 tsk Friskpresset citronsaft
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Grøntsager
10 g Smør
300 g Skrællede jordskokker i små tern (ca. 1 x 1 cm)
1 Stort grofthakket rødløg (ca. 100 g)
100 g Babyspinatblade
2 dl Groft hakket bredbladet persille
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
10 Tarteletter
Topping
Blade af bredbladet persille -hakket
Fintrevet citronskal (usprøjtet)