Tarteletskaller
60+ min

Tarteletskaller

Bag dine egne knasende sprøde tarteletskaller og brug dem enten til forret eller en sød dessert.
Bedømmelse (21 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tarteletskaller

Bag dine egne knasende sprøde tarteletskaller og brug dem enten til forret eller en sød dessert.

2 tarteletter pr. person

Antal portioner
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 150 g smør
  • 1 sammenpisket æg

Fremgangsmåde:

Bland hvedemel og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml hurtigt dejen med ægget og stil den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Rul dejen tyndt ud (ca. 3 mm) på et meldrysset bord, og udstik 8 cirkler (a ca. 15 cm i diameter). Saml evt. dejen og rul den af flere omgange. Form hver cirkel til en tarteletskal ved at lægge den over bunden af en lille ovnfast skål - fx en ramakinerskål (ca. 7½ cm i diameter) og tryk den forsigtigt fast. Prik huller i bunden af dejen med en gaffel. Stil skålene, stadig med bunden opad, på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen - til de er gyldne. Tag skallerne forsigtigt af formene og lad dem afkøle på en bagerist.

Tip

Hvis du ønsker en sød tarteletskal til fx dessert kan du tilsætte 1 spsk sukker og kun et nip salt i stedet for ½ tsk.

Skallerne er skrøbelige, så bag evt en dobbeltportion hvis du skal bruge 8.

Skallerne kan holde sig 3-4 dage i lukket emballage.

Bagetid

20-25 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 7810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,4 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 62 %
Print

Vin match

Pinot gris Californien, USA

Til klassiske tarteletter med høns i asparges passer en næsten tør hvidvin på pinot gris -druen bedst. Hvis du køber en fra Alsace, skal du være sikker på, at den ikke er for sød. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hummersuppe