Tarteletskaller

2 timer 5 min
Arbejdstid: 40 min
Tarteletskaller

Bag dine egne knasende sprøde tarteletskaller og brug dem enten til forret eller en sød dessert. Det er ikke så svært som man skulle tro at bage sine egne tarteletskaller, og resultatet er så meget mere velsmagende end de færdigkøbte. Prøv at kaste dig ud i projektet, næste gang du har lyst til tarteletter.

Ingredienser

Tarteletskaller

200 g Hvedemel (ca. 3½ dl)
½ tsk Groft salt
150 g Smør
1 Sammenpisket æg

Sådan gør du

Tarteletskaller

  • Bland hvedemel og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen.
  • Saml hurtigt dejen med ægget og stil den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
  • Rul dejen tyndt ud (ca. 3 mm) på et meldrysset bord, og udstik 8 cirkler (a ca. 15 cm i diameter). Saml evt. dejen og rul den af flere omgange.
  • Form hver cirkel til en tarteletskal ved at lægge den over bunden af en lille ovnfast skål - fx en ramakinerskål (ca. 7½ cm i diameter) og tryk den forsigtigt fast. Prik huller i bunden af dejen med en gaffel.
  • Stil skålene, stadig med bunden opad, på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen i ca. 20-25 min. ved 200° traditionel ovn - til de er gyldne.
  • Tag skallerne forsigtigt af formene og lad dem afkøle på en bagerist.

Hvis du ønsker en sød tarteletskal til fx dessert kan du tilsætte 1 spsk sukker og kun et nip salt i stedet for ½ tsk.

Skallerne er skrøbelige, så bag evt en dobbeltportion hvis du skal bruge 8.

Skallerne kan holde sig 3-4 dage i lukket emballage.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7737 kJ / 1849 kcal

Næringsindhold pr. 100g

217 kJ / 52 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 5,3 % 0,7 g
Kulhydrat: 32,1 % 4,1 g
Fedt: 62,6 % 3,7 g
https://www.arla.dk/opskrifter/tarteletskaller/