Tarteletskaller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(32 vurderinger)

60+ min

Bag dine egne knasende sprøde tarteletskaller og brug dem enten til forret eller en sød dessert.

Ingredienser

2 tarteletter pr. person

Antal portioner

  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 150 g smør
  • 1 sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland hvedemel og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml hurtigt dejen med ægget og stil den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Rul dejen tyndt ud (ca. 3 mm) på et meldrysset bord, og udstik 8 cirkler (a ca. 15 cm i diameter). Saml evt. dejen og rul den af flere omgange. Form hver cirkel til en tarteletskal ved at lægge den over bunden af en lille ovnfast skål - fx en ramakinerskål (ca. 7½ cm i diameter) og tryk den forsigtigt fast. Prik huller i bunden af dejen med en gaffel. Stil skålene, stadig med bunden opad, på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen - til de er gyldne. Tag skallerne forsigtigt af formene og lad dem afkøle på en bagerist.

Bagetid

20-25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tilberedningstip

Hvis du ønsker en sød tarteletskal til fx dessert kan du tilsætte 1 spsk sukker og kun et nip salt i stedet for ½ tsk.

Tips

Skallerne er skrøbelige, så bag evt en dobbeltportion hvis du skal bruge 8.

Forbered i god tid

Skallerne kan holde sig 3-4 dage i lukket emballage.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,4 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 62 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Pinot gris Californien, USA

Til klassiske tarteletter med høns i asparges passer en næsten tør hvidvin på pinot gris -druen bedst. Hvis du køber en fra Alsace, skal du være sikker på, at den ikke er for sød. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hummersuppe