Kogningen af sværne er til for at koge fedt fra sværene. På den måde opnår man ensartede sprøde svær. Men, airfryeren er så effektiv at man også kan opnå et godt resultat, uden at koge sværene først. Kom stegen i airfryeren, sammen med overstående ingredienser. Bag den, med sværene oppe, ved 180° i en time, og dernæst ved 200° i 10 min.
For at få en sprød svær på flæskestegen er det vigtigt, at sværen er ridset helt igennem og med ½ cm mellemrum – pas på ikke at ridse i kødet. Hvis sværen ridses ned i kødet, risikerer du at kødsaften trænger op gennem sværen, og så er det sværere at få flæskesværen sprød. Beregn 1 god tsk salt pr. kg kød og gnid det omhyggeligt på sværene.
17120 kJ / 4092 kcal
823 kJ / 197 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,2 g |
Protein: | 29,7 % | 14,4 g |
Kulhydrat: | 3 % | 1,5 g |
Fedt: | 67,3 % | 15 g |
Sådan laver du en skøn sovs til flæskestegen.