Flæskesteg i Airfryer
Flæskesteg tilberedt i airfryer, er uden tvivl en fantastisk måde at tilberede den traditionelle flæskesteg på. Slut med at flytte rundt på stegen for at få sværene sprøde overalt. Her får du perfekte sprøde flæskesvær og samtidig en dejlig saftig flæskesteg. Og så er det virkelig nemt, din airfryer klarer hele processen for dig. Kommer du væde og smagsgivere i bunden, er du samtidig klar til at lave en god flæskestegssovs.
Ingredienser
1½ kg
Flæskesteg, ridset (se tip)
|
|
---|---|
1 tsk
Fint salt
|
2
Løg i både
|
|
---|---|
3
Fed hvidløg
|
|
4
Laurbærblade
|
|
8
Peberkorn
|
|
Frisk timian og/eller rosmarin
|
|
1
Grøntsagsbouillon terning
|
|
1½ tsk
Fint salt
|
Vand
|
---|
Indkluderet i opskriften
Sådan gør du
Kogningen af sværne er til for at koge fedt fra sværene. På den måde opnår man ensartede sprøde svær. Men, airfryeren er så effektiv at man også kan opnå et godt resultat, uden at koge sværene først. Kom stegen i airfryeren, sammen med overstående ingredienser. Bag den, med sværene oppe, ved 180° i en time, og dernæst ved 200° i 10 min.
For at få en sprød svær på flæskestegen er det vigtigt, at sværen er ridset helt igennem og med ½ cm mellemrum – pas på ikke at ridse i kødet. Hvis sværen ridses ned i kødet, risikerer du at kødsaften trænger op gennem sværen, og så er det sværere at få flæskesværen sprød. Beregn 1 god tsk salt pr. kg kød og gnid det omhyggeligt på sværene.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
17120 kJ / 4092 kcal
Næringsindhold pr. 100g
823 kJ / 197 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,2 g |
Protein: | 29,7 % | 14,4 g |
Kulhydrat: | 3 % | 1,5 g |
Fedt: | 67,3 % | 15 g |
Flæskesteg i airfryer - her får du perfekte sprøde svær og samtidig en dejlig saftig flæskesteg.