Flæskestegssovs

Flæskestegssovs

20 min
Flæskestegssovs - eller brun sovs, er en del af det lækre ved en traditionel flæskesteg, som mange børn og voksne nyder at sætte tænderne i.

Sådan gør du

Flæskestegssovs
  • Kog skyen fra flæskestegen ind eller tilsæt vand, så du har de ca. 3 dl siet og skummet stegesky (det varierer, hvor meget fedt, der er i skyen, så måske er det ikke nødvendigt at skumme).
  • Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Tilsæt mel og pisk til det er opsuget og opbagningen har taget lidt farve.
  • Tilsæt skyen ca. 1 dl ad gangen - pisk konstant.
  • Kom fløde, sukker, salt og peber i og kog sovsen ved svag varme i ca 5 min. - rør af og til.
  • Smag til og tilsæt kulør.
Tip

Du skummer stegeskyen ved forsigtigt at trække en spiseske hen over overfladen på skyen. Hvis du lader stegeskyen køle lidt af, bliver det nemmere. Har du god tid og kan lade skyen blive iskold, er det endnu nemmere, fordi fedtet bliver stift.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1778 kJ / 425 kcal

Næringsindhold pr. 100g

462 kJ / 110 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 6,8 % 1,9 g
Kulhydrat: 15 % 4,1 g
Fedt: 78,2 % 9,8 g
Mere inspiration

Ingen flæskestegssovs uden flæskesteg.

Ingredienser

Flæskestegssovs
Siet og skummet stegesky fra en flæskesteg
3 dl
Smør
15 g
Hvedemel
2 spsk
Piskefløde
½ dl
Sukker
¼ tsk
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber
Kulør